Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är en av Sveriges främsta unga föreläsare och en prisvinnande social entreprenör. Hon driver OhSnap! Sweden och har  för sitt entreprenörskap vunnit pris som Ten Outstanding Young Persons 2016 i Sverige. OhSnap! är en normkritisk fotoverksamhet för tjejer med kameran som verktyg för samhällspåverkan. 

Som 17-åring mobiliserade Felicia en antirasistisk rörelse som samlade över 10 000 personer på Sergels Torg och lärde oss använda sociala medier för att driva på den demokratiska utvecklingen. För detta fick hon diplomet Defender of Human Rights av Svenska FN-förbundet.

Hennes inspirerande föreläsningar handlar om hur företag med sociala medier som verktyg kan nå ut och skapa engagemang hos målgruppen. Felicia förklarar även hur man som privatperson kan använda sociala medierna för att skapa positiva förändringar i ens eget liv och i samhället.

 • Felicia Margineanu som talare

  Hon vågar att identifiera, ifrågasätta och utmana. Hon rör om i både huvud och hjärtat och lämnar en känsla av "jävlar anamma”. Hon är personlig och känslosam, ärlig och modig och med konkreta exempel, tips och råd så kan hon också koppla passion, drivkraft och drömmar till verklighet.

 • Så arbetar Felicia Margineanu

  Felicia håller alltid god kontakt med kunden för att skapa ett gemensamt mål mål och syfte är med dagen och anpassar föreläsningen därefter. Hon håller i kortare inspirationsföreläsningar, heldagar, föreläsning och workshop, utbildningar av mindre och större grupper samt modererar gärna.

 • Felicia Margineanu erbjuder

  Med konkreta exempel, tips och råd så kan hon koppla passion, drivkraft och drömmar till verklighet. Hon anpassar alltid sina föreläsningar efter kundens önskemål och behov. Hon föreläser för allt från dagis till businessnätverk. I skolor och för unga är hon en alldeles speciellt uppskattad föreläsare som fyller publiken med framtidstro, handlingskraft, bättre självkänsla och mod att bryta sig loss från normer och stereotyper.

 • Felicia Margineanu passar till

  Felicia passar till er som vill lära er mer om er själva och ert personliga ledarskap och vilken roll ni vill spela i samhället.

  Hon förklarar det socialt entreprenörskapet för studenter, lärare, entreprenörer och businessnätverk. Samt visar kraften av Sociala medier till företag och universitet, föräldrar och politiker. Felicia deltar gärna i media, tv, debatter m.m.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Felicia Margineanu började som frilansfotograf vid 17 års ålder. Hon ifrågasatte normer och ideal. Felicia mobiliserade en antirasistisk rörelse med över 10 000 personer på Sergels Torg och fick för det pris av FN. Hon lärde oss med det att använda sociala medier för att driva på den demokratiska utvecklingen.

Felicia är en aktiv föreläsare, hon har totalt föreläst för över 100 000 personer de senaste åren. Hon är författare till boken ”Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter”. Hon har figurerat i media bl a TV4 och föreläst på TEDx. Hon driver sedan 2014 en normkritisk fotoverksamhet för tjejer med kameran som verktyg för samhällspåverkan.

Hon vann även priset inom Ten Outstanding Young Persons 2016 i Sverige för sitt entreprenörskap med OhSnap! Sweden. Under 2017 tävlar hon och representera Sverige i en internationell tävling.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Felicia Margineanu talar om:

 • Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter

  Felicia passar till skolor, elever, lärare och föräldrar. Föreläsningarna handlar om hur sociala medier är ett verktyg för att skapa positiva förändringar i ens liv och samhället. Identitetsskapande, kreativitet, entreprenörskap, nätverkande - men också om ansvar, rättigheter och skyldigheter.

 • Sociala medier för företag – nå ut och skapa engagemang

  - Pr/kommunikation - medlemsengagemang - kampanjtänk/strategi Vem bestämmer egentligen vem som är vacker?

 • Medias och bildens makt

  Vad säger egentligen bilderna om oss idag? Mannen, Kvinnan, människan, normer, maktstrukturer, stereotypa könsroller och representation. Hur kameran kan bli ett verktyg för att utmana normerna och stärka er. För företag kan det också vara just vad som sägs i bild och hur ni gör i kommunikationen. Bilden blir än mer viktig i marknadsföring.

 • Driva företag och göra gott – social entreprenörskap

  Socialt entreprenörskap, hur det går till och konkreta tips/inspiration. Föreläsningen handlar om vilka utmaningar man har som startup, entreprenör, ung, finansiering, tänka innovativt och vara street smart.

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 40.000 kr

 • Mitt motto

  "Keep your head up high and follow your heart"

Nyhetsmorgon 2019 om föreläsnings turnén Uttryck dig med Goran Asaad

Panelsamtal om sociala medier , demokrati och ungdomar med Lärarförbundet

Modererar ett panelsamtal på Central Stationen med Mentor Sverige

It´s about time to break free from the norms and dare to be You | Felicia Margineanu | TEDxSSE

A failing success | Felicia Margineanu | TEDxNorrköping

Felicia Margineanu – ”Demonstration mot SD på Sergels Torg”

Andra talare inom samma område

Bertil Marcusson

Vill du möta en äventyrare i världsklass? Bertil ”Berra” Marcusson tar dig med på sitt fängslande äventyr. Från att ihärdigt ta sig från projektarbetare på kraftverksbyggen till att ha ge

Susanne Birgersdotter

Våga bli entreprenör! Den digitala entreprenören Susanne Birgersdotter har grundat spelbolaget iGotcha och mer än 20 snabbväxande appar. En av dem har t o m lyckats hamna på första plats

Susanna Cederquist

Susanna Cederquist är föreläsare, lärare och konsult inom tillgänglighet och våra naturliga olikheter. Fokus tillgänglig text, dyslexi och att hitta sina sätt.

Hon ...

Niklas Lundblad

”Don’t ever let it be forgot, that once there was a spot, for one brief shining, glimmering moment, known as Camelot.” Vad kan legenden om kung Arthur eller Shakespeares Henrik V lära oss

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap