Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Lasse Gustavson

Lasse Gustavson blev den förste i Sverige, som erhöll utmärkelsen Årets brandman. Detta efter att han överlevde en svår gasexplosion i Göteborgs oljehamn och återvände till utryckningstjänst med en imponerande viljestyrka. Hans berättelse är inte bara en hyllning till mänsklig återhämtning, motståndskraft och anpassningsförmåga utan också en framstående modell för medmänsklighet och kollegial inkludering.

Hans berättelse är inte bara en hyllning till mänsklighetens motståndskraft utan också en framstående modell för medmänsklighet och kollegial inkludering.

Med en bakgrund som hälsopedagog och expert inom miljöpsykologi, mental träning och mindfulness, samt certifierad ICC-Coach och handledare i Debriefing och Ledar- och Grupputvecklings Programmet THE av Will Schutz, erbjuder Lasse Gustavsson en unik pedagogisk approach. Hans föreläsningar präglas av lysande storytelling med stöd av tydliga teorier.

Under sina 40 år som engagerad föreläsare och utbildare har Lasse arbetat i diverse miljöer, från fängelser och slott till skogsbad och koja. Han har nationellt och internationellt modellerat sitt naturliga förhållningssätt till extrema utmaningar inom beteendemetoden NLP.

År 2023 tilldelades Lasse Hillesgårdspriset för hans framstående insatser inom medmänsklighet och mod. Boka Lasse Gustavsson för en inspirerande föreläsning om att hitta oanade resurser vid oväntade förändringar, och betydelsen av inre ledarskap när det yttre inte längre känns igen. En erfaren talare som lämnar en varaktig inverkan.

Urval av tidigare beställare: Preem Swedbank  Polisen Riddarrennet Faluns kommun Helgelands sjukhus VGR Sametinget Toyota Volvo NÄL Stena Dalamitt RTJ.

 • Effekten av att boka Lasse Gustavson

  Både Lasse Gustavsons föreläsningar och utbildningar berör på djupet och ger nya tänkvärda insikter och kunskaper till deltagarna. Han inspirerar och motiverar och ger även konkreta verktyg till åhörarna som ger chans till förändring på både individ- och gruppnivå.

 • Lasse Gustavson som talare

  Vill ni ha en mycket engagerande, underhållande men också allvarlig historia är det Lasse Gustavson ni ska lyssna på. Hans berättelse och vilja att se det positiva fascinerar och inspirerar publiken varje gång. Han är idag en klassiker bland föreläsare i Sverige, men även internationellt, och har genom åren fått oerhört höga och positiva utvärderingar. Hans storytelling skapar levande inre bilder och tillsammans med tydliga teorimodeller, får du som åhörare både igenkännande, aha-upplevelser och inspiration. Detta ger både hopp och tilltro till var och ens förmåga att skapa ett liv, värdigt att leva, eller ett samarbete att vara stolt över.

 • Så arbetar Lasse Gustavson

  Föreläsningar, workshops, utbildning, teambuilding.

 • Lasse Gustavson passar till

  Inspirationsträffar, utbildning i självledarskap, ledarskaps-och grupputveckling. Satsning på säkerhetskultur och samverkan.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Ambulans- och Brandman RTJ Göteborg, Hälsopedagogik.Väddö folkhögskola, Mental Tränare ICC Coach Unestål Education, FIRO och THE grupputveckling Will Schutz, Miljöpsykologi Helsjöns folkhögskola, Mindfulness Naturligt-vis, Naturguide

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Lasse Gustavson talar om:

 • Inre styrka och självvalda mål

  bra grund att stå på för det personliga ledarskapet. Det skapar uthållighet, träffsäkerhet och energi i vardagen. Dessutom kommer du att uppfattas som tydlig i ditt umgänge, professionellt och privat.

 • Samverkan och psykologisk trygghet

  För att kunna verka hållbart och hälsosamt, behöver vi vara i kontakt med oss själva, så att vi lyssnar till och förstår kroppens signaler. Dels när det gäller stresspåslag, för att inte gå i väggen, men även mer finstämda signaler, såsom magkänsla och intuition. Då ökar din resilienta förmåga och du gör val på en djupare nivå än den rent kognitiva. Är du dessutom i god kontakt med dina kolleger, växer respekt, kreativitet och empati i arbetsgruppen. Har ni dessutom ett delegerande ledarskap, som möjliggör att ni själva får avgöra HUR, inom de satt ramar som ger VAD och NÄR, då genereras ofta ett engagemang och en pålitlighet i teamet.

 • Kreativitet

  Vad är största skillnaden mellan en uppfinnare och vanliga människor….? Den frågan fick jag på en längre utbildning i utvecklingspsykologi. Svaret var genialt: Uppfinnare tar sina idéer på allvar. Det innebär att vi alla kan förhålla oss kreativt till de utmaningar/mål/uppgifter eller problem vi ställs inför. Men vanliga människor brukar “nöja” sig med att det där var en bra tanke, och jag ska bara, först….. Sen är den idén som bortflugen. Den här föreläsningen handlar om att sprida kunskap och självkännedom om nyskapandets process och dess steg, från idé till förverkligande.

Expertområden:

Prisklass:

35.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Priset är förhandlingsbart. Vid en serie uppdrag skickas offert (paketpris). 40 000/halvdag 50 000/heldag Resa + logi tillkommer

 • Mitt motto

  “Brukad plog blänker". “Use it, or lose it”.

Andra talare inom samma område

Johanna Bjurström

Johanna Bjurström, föreläsare och expert inom företagsledarskap, har över 20 års erfarenhet och en imponerande meritlista med framgångsrika uppbyggda företag. Genom att följa hennes föreläsn

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap