Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Den perfekta gåvan till föreläsaren

Publicerad 2015-12-17, 01:00

Har ni ett inplanerat arrangemang med en föreläsare och det har fallit på din lott att ordna en gåva till föreläsaren? Grattis, du kan göra en stor skillnad!

Vi vet alla hur svårt det är att köpa gåvor till våra nära och kära. Speciellt om man vill att mottagaren ska uppskatta gåvan. Att köpa en gåva till en föreläsare är ännu svårare eftersom vi inte känner personen så väl. 

Här får du tips på de vanligaste gåvorna. Vi reder även varför vi ger en gåva till föreläsaren, samt ger några "Vett & Etikett-tips" kring dessa gåvor. Du får även tips på den gåvan som absolut alla talare uppskattar!

VARFÖR GER VI EN GÅVA TILL TALAREN?

Om vi höjer blicken en smula och funderar på varför vi över huvud taget ger någonting till talaren efter genomfört uppdrag, kan man summera det till att det är en viktig symbolisk gest. 

• Avtackningen visar för publiken att en programpunkt är slut och att vi kan se fram mot att någonting nytt snart kommer att hända på scen. 

• En gåva är ett tecken på uppskattning. 

• För publiken är det viktigt att se att föreläsaren får en ordentlig avtackning. I vår kultur innebär det att föreläsaren ska få någonting, annars kan publiken uppleva att arrangören är lite snål. 

VETT & ETIKETT NÄR MAN GER GÅVOR TILL FÖRELÄSAREN

Vår kultur innebär att vi vill ge någonting till talaren direkt efter genomfört uppdrag. Tänk då på att detta är en symbolisk gåva. Att ge en gåva som är väldigt påkostad kan bli genant för alla inblandade. 

Det bästa är om gåvan inte är inslagen, alternativt att den är inslagen i cellofan. Då blir publikens nyfikenhet på pressenten stillad direkt och talaren behöver inte fundera på om hen ska öppna pressenten direkt, inför publiken. 

Ge en gåva som inte är tung eller skrymmande. Föreläsaren kanske reser med tåg eller flyg, dessutom  kanske personen ska göra ytterligare två uppdrag på två olika orter innan hen kommer hem. 

De Vanligaste Gåvorna 

1. Blommor

En vacker blomsterkvast är utan tvekan den vanligaste presenten när man ska avtacka en föreläsare. Blommor uppskattas av alla, men de är kortlivade. Mycket kortlivade. Om man är på resande fot i flera dagar, vilket är en vardag för många föreläsare, är det inte mycket som återstår av blommorna när man väl kommer hem.   

2. Profilprodukter

En annan vanlig avtackningspresent är profilprodukter; en vacker eller användbar sak med företagslogga på. Vad de flesta kanske inte tänker på är att det går mode i profilprodukter. Ena året får man som föreläsare ett 20-tal termosar, nästa år får man lika många ryggsäckar, glasvaser eller badlakan med olika företagsnamn på.   

3. Böcker med anknytning

En tredje present som är populär är att ge talaren en bok med någon anknytning till regionen, företaget eller ämnet som arrangemanget har handlat om. Ofta är det en bok som talaren aldrig skulle komma i kontakt med annars. Föreläsare är väldigt vetgiriga och denna typ av gåva uppskattas av många, dock finns det en övre gräns för hur många böcker man faktiskt kan ha i sin bokhylla.   

4. Lokalproducerad produkt

En fjärde gåva som är populär är något hantverk eller någonting ätbart som är lokalproducerat. Dessa produkter är trevliga att ge och ofta trevliga att få, men man får komma ihåg att smaken är som baken, både när det gäller prydnader och mat. 

Den Bästa Gåvan Till Föreläsaren

Den absolut bästa gåvan till en föreläsare är, enligt vår mening, att ge Ingenting. Ingenting som kan ändå betyda skillnaden mellan liv och död för någon medmänniska. 

Om du planterar ett träd i Vi-skogenger bort en get via Actionaid eller 40 doser poliovaccin via UNICEF, gör du riktigt stor skillnad. Samtidigt får talaren ett gåvobevis som är lätt att bära med sig hem.

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap