Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Mattias Lundberg

Mattias Lundberg strävar efter att göra psykologi enkel och lättbegriplig. Han använder modern och praktisk psykologi i sitt arbete och föreläser som utbildad psykolog om mänskligt beteende och hur vi kan uppnå våra mål. Genom Mattias får du tillgång till praktiska psykologiska verktyg som hjälper dig att förstå din arbetsplats, dina kollegor och dig själv.


Mattias uppskattas för sin okonstlade personlighet, med sitt ursprung från Norrbotten som en faktor. Han är ofta med i media för att förklara komplicerade sammanhang på ett lättförståeligt sätt. Utöver att vara psykolog är Mattias även underhållare och tillsammans med komikern Jan Bylund ger han föreställningen "Mamma Ljuger - sanningen om din uppväxt".

Urval av tidigare beställare:Vattenfall, Trafikverket, Forte, Karolinska Institutet, Länsförsäkringar, Skolverket, Unionen, Stockholms läns landsting, Uppsala universitet och Företagsekonomiska Institutet.

 • Effekten av att boka Mattias Lundberg

  En känsla av att ha lärt sig något verkligt användbart. Föreläsningarna ger en behaglig aha-känsla, som betyder att man hittat förklaringen till något man har gått och funderat på. Man får dessutom ont i magen - efter ett antal skrattattacker.

 • Så arbetar Mattias Lundberg

  Mattias har ett antal koncept som kan anpassas efter önskemål. Kunden kan efterfråga specifika ämnen inom sitt kunskapsområde.

 • Mattias Lundberg erbjuder

  • Renodlade föreläsningar mellan 1–3 timmar,
  • ”Akademisk stand-up”, dvs underhållande föreläsningar där skratt blandas med viktig kunskap.
  • Humorföreställningen ”Den Lyckliga Pessimisten” tillsammans med komikern Jan Bylund, 1,5 timme.
  • Moderatorskap på konferenser och kongresser oavsett storlek.

 • Mattias Lundberg passar till

  • Personaldagar
  • Personalutbildningar
  • Kundträffar
  • ”Out of the box”-föreläsningar på mässor och kongresser
  • Underhållning på banketter eller avslutning på kongresser (t ex Den Lyckliga Pessimisten med Jan Bylund)

Talaren utgår från Västerbotten
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Mattias Lundberg är docent i psykologi vid Umeå universitet. Han är också legitimerad psykolog och författare. Han har i många år arbetat med företagshälsovård, organisationsutveckling och chefsstöd genom både anställning och eget företag. Med sin lättsamma och underfundiga föredragstil lockar han såväl till skratt som eftertanke.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Mattias är oerhört påläst, kunnig Och rolig!"

2017-09-12, 14:59

”För att vara psykolog och norrbottning pratar han ovanligt mycket. Mattias är oerhört påläst, kunnig Och rolig. Om han hade varit barnläkare, skulle vår familj ha adopterat honom” Jan Bylund, komiker och kollega

"En duktig moderator!"

2017-09-12, 14:58

”Mattias är en duktig moderator som med sitt lättsamma sätt skapar en bra atmosfär och med sin kunskap om ämnet kan ställa de där extra bra frågorna till panelen. Mattias sätter en ära i att hålla tiderna och se till så att alla deltagarna får komma till tals.” Anna-Karin Engvall, kommunikationschef, Forte

"Besitter verkligen förmågan att förklara svåra saker på ett enkelt sätt!"

2017-09-12, 14:58

”Min strategi är att umgås mycket med människor som har större kunskaper än mig själv. Mattias Lundberg är en sådan, och han besitter verkligen förmågan att förklara svåra saker på ett enkelt sätt.” Björn Ferry, olympisk guldmedaljör och miljödebattör

Mattias Lundberg talar om:

 • Alla är olika – utom jag! Om personligheter och roller på jobbet

  Man får ta folk som de är och inte som man vill att de ska vara! Det är lättare sagt än gjort. Man retar sig på personlighetsdrag man inte gillar, för att de är för olika en själv – eller kanske för lika. Det är mänskligt, men vad gör man åt det? Försöker ändra på sig själv – eller på andra? Vår personlighet har avgörande betydelse för hur vi klarar oss på arbetet och det finns nog behov av alla möjliga typer på arbetsplatsen. Med många exempel ger föreläsningen dig funderingar på varför vi gör som vi gör och vad våra arbetskamrater försöker göra åt det.

 • Hantera besvärligt beteende – på arbetet

  Låt oss vara ärliga: Problembeteenden är ett stort bekymmer för företag och organisationer eftersom de påverkar relationer, kostar pengar och kan bidra till stora arbetsmiljöproblem. Trots detta kan vi ofta känna oss handfallna inför dessa beteenden och känner oss dåligt rustade för att ta itu med dem. Att aktivt hantera besvärliga beteenden är dock inte så svårt om man har de rätta verktygen till hands, oavsett om det handlar om någon som inte håller tider, någon som undviker ansvar eller någon som alltid ska ha sista ordet. Den här föreläsningen ger åhöraren dessa redskap och fokuserar på: metoder att identifiera problembeteenden. hur du neutraliserar problembeteendet. hur du aktivt stimulerar beteendeförändring. Föreläsningen kan ges av enbart Mattias Lundberg och är då ca 60-90 minuter, eller av Lundberg och Bylund tillsammans och är då ca 90-120 minuter.

 • Team och grupputveckling – varför och hur?

  En av de mest köpta tjänsterna hos myndigheter och företag är grupputveckling insatser eller ”teambuilding” som man ofta kallar det. Men vad är det egentligen man försöker åstadkomma med detta? Och vad är egentligen ett team och när är det bättre att satsa på andra insatser? Denna Mattias Lundberg föreläsning klargör teamarbete och går igenom forskningen kring team/grupper och olika utvecklingsinsatser. Allt för att ni som planerar en sådan insats ska lära er hur ni ska göra för att verkligen identifiera era behov och sedan välja rätt insats.

 • Mamma ljuger - sanningen om din uppväxt (obs: ren underhållning)

  Vi har alla hört uppmaningar som: Om du badar direkt efter att du ätit får du kramp! Sitt inte för nära TV:n, då förstör du ögonen! Äter du snö får du mask i magen! Mamma är utan tvekan det bästa som finns men är allt hon säger verkligen sant…..? Det finns bara ett sätt att få reda på det – boka föreställningen med Jan och Mattias! – De ger dig skrattsuccén Mamma ljuger!

 • Livet - en bruksanvisning

  Hur många böcker med goda råd om hur livet ska levas finns det inte? Och hur många inspirationsföreläsare åker inte land och rike runt och talar om hur du ska leva ditt liv, allt baserat på föreläsarens egen erfarenhet? De lovar lycka, välgång och sinnesfrid bara du gör som de gjort. Den här föreläsningen lovar inget, inget alls faktiskt. Däremot går den på ett lättsamt och underhållande sätt genom den senaste forskningens uppfattning om vad som gör oss människor lyckliga och hur man åstadkommer det. Men, föreläsningen ger inga löften, presenterar inga patentlösningar och den kommer inte att automatiskt göra dig lycklig. Vågar du testa!

Andra talare inom samma område

Thord Nossborn

Thord Nossborn introducerar konceptet Brain Lean® som ett medel för att öka vår insikt om hur våra hjärnor fungerar – både dess framgångar och brister. 
Detta ...

Diana Sendlak Brundin

Diana Sendlak Brundin, en framstående ledarutvecklare och lärare i ledarskap, erbjuder expertis inom ledarskapsutveckling med en unik kombination av tydlighet, empati och st

Bo Ahrenfelt

Bo Ahrenfelt, legitimerad läkare och psykiater, är en passionerad förändringsnörd med en unik bana som startade redan som tioåring. Som specialist inom vuxenpsykiatri och ex

Per Herngren

Per Herngren, framstående inom demokrati, effektiva möten, konflikthantering och en rad andra områden, har blivit hedrad som Årets Folkbildare i Sverige och mottog även det prestigefyllda Gö

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap