Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Per Ribbing

"​Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte"

Per Ribbing, föreläser om klimat, energi och ett hållbart samhälle.

Per Ribbing, Teknologie Licentiat i Teknisk Fysik och Elektricitetslära, berättar hur man kan spara både pengar och miljö genom att välja bort kolkraft och istället satsa på grön el och miljömärkta produkter. För ärligt talat, vem vill ha kolkraft hemma i kontakten? Eller köra fossilbil? Per kallar dem fossilbilar för de är fossila i tanken – och i tanken. Varför betala dyra pengar till olje-oligarker när du istället kan köra på din egenproducerade el?

Många myter florerar om elbilar, vindkraft, solceller, ekologiskt och andra gröna val. Per reder ut vad som är vetenskap respektive pseudovetenskap. Han visar att omställningen till hållbarhet inte handlar om en massa tråkiga måsten utan visar på egennyttan och glädjen i att göra rena besparingar. Power is a question of power! I en Energigemenskap tar ni makten över er egen energianvändning och kan spara stora pengar.

Vi måste sluta med fossil energi. Grön el är billigare. Det går utmärkt att spara både pengar och miljö i ett och samma val. Du kan spara tusenlappar varje år på kooperativ el eller egna solceller. Att köra elbil är inte bara billigt - det är kul också!

Vi har valet, vi har makten - välj bort kolkraft från kontakten! Vill du spara både på slantar och klimat? Boka Per Ribbing!

Urval av tidigare beställare: Sveriges Ingenjörer, även Civilingenjörsförbundet, Energimyndigheten, Naturskyddsföreningen (både på lokal- och riksnivå), Miljömärket Svanen, Fair Trade Sverige, Sveriges Energiföreningars Riksorganisation (SERO), Uppsala universitet, KTH – Kungliga Tekniska Högskolan, CTH – Chalmers Tekniska Högskola, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Riksdagen.

 • Effekten av att boka Per Ribbing

  Att lyssna på en föreläsning med Per Ribbing, som titulerar sig "Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte", erbjuder en unik och inspirerande syn på klimatfrågan, energi och hållbarhet. Med sin bakgrund som Teknologie Licentiat i Teknisk Fysik och Elektricitetslära ger han en vetenskapligt grundad men ändå tillgänglig och underhållande presentation om vikten av att göra hållbara val i vardagen.

 • Per Ribbing som talare

  ”Vi har valet vi har makten - Välj bort kolkraft från kontakten!”

  Per är passionerat engagerad och visar sin publik att det går alldeles, alldeles utmärkt att ta de första stegen mot att bryta sitt beroende av fossil energi. Det är inte dyrare, tvärtom: Du kommer att spara pengar på dina medvetna val.

  Per förklarar pedagogiskt och lättfattligt om vad växthuseffekten är och varför klimatförnekarna har fel. Det är dags att kalla en spade för en spade och en förnekare av vetenskap för en förnekare av vetenskap.

  Per förklarar begreppen Effekt, El och Energi under ett något mer tekniskt föredrag som dessutom förklarar och lyfter fram orsakerna till de höga elpriserna 2021-2022. Allt pedagogiskt förklarat med ett bildspråk som alla förstår.

 • Så arbetar Per Ribbing

  Per har över 30 års erfarenhet som talare/utbildare/lärare/föreläsare, så han kan anpassa alla sina föredrag efter beställarens behov och önskemål.

 • Per Ribbing erbjuder

  Per ger såväl inspirationsföredrag som mer utbildande föreläsningar. Publiken upplever Pers tal som både utbildande och underhållande. Det är Pers självupplevda historier som gör föredragen trovärdiga och gripande. Att välja att ta tåget till Japan är bara en av många äkta historier med en bra knorr. Många skratt utlovas. Men även djupare insikter, om vårt sjuka beroende av olja t ex.


  Per erbjuder både kortare inspirationsföreläsningar som engagerar publiken.

  Han erbjuder även längre föreläsningar där han går ner mer på djupet där han förklarar begreppen Effekt, Energi och El under ett något mer tekniskt föredrag.

  Om man vill ha något alldeles extra, boka Per som toastmaster för er after work, kick-off eller middagsunderhållning.

 • Per Ribbing passar till

  Alla sammanhang och tillfällen. Alla kunder. För vem vill slösa pengar på att förstöra framtiden för sina barn när vi istället kan spara både pengar och miljö i samma medvetna val?

Talaren utgår från Uppsala
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

• Civilingenjör i Teknisk Fysik, LiTH – Linköpings Tekniska Högskola

• Teknologie Licentiat förnybar elproduktion vid avdelningen för Ellära, Institutionen för ingenjörsvetenskaper, Uppsala Universitet

• Climate Change Leadership in Practice, CEMUS, Uppsala universitet.

• Climate Reality Leader. Studier för Al Gore och hans globala organisation.

• Per driver sedan 1996 Ingenjörer och Artister för Miljöns månatliga miljöpubar: MILJÖL (ENVIRONMENTALE då talaren är internationell).

Per Ribbing är ingenjören i teknisk fysik som bestämde sig för att köpa en elbil långt innan han ens kunde stava till ”klimatförändringar” eller ”strålningsbalans”. Under långresan 1993–1994 insåg han att ”We are all Oiloholics.” Per blev under samma resa utsatt för upplevelser som förändrade hans liv i grunden.

Sedan under en egen researchresa 2003 blev Per kemikaliebesprutad på en bananplantage. Valet av KRAV-bananer är med andra ord självklart för honom.

Per köpte sin första elbil 1997. Då fanns det nästan inga elbilar. Orsaken till valet av elbil berättar han om i sitt föredrag.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Per Ribbing talar om:

Expertområden:

Prisklass:

9.000 kr - 49.000 kr

 • Mitt motto

  ”Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte.” ”I’m not in the business of decreasing emissions. I’m in the business of increasing the chances for my kids to survive without war.” ”Use your brain – Go by train.” “Att inte cykla – det är verkligen att gå för långt!” “Energi är allt - och allt är energi.” “Power is a question of power!”

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap