Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Reine Carlsson

”Brandman 248”

Ett steg mellan liv och död

Att lyssna på en föreläsning av Reine Carlsson är som att stiga in i en värld av både hjältemod och mänsklig närhet. Varje ord han delar är som en knivskarp skildring av det verkliga livet, ett liv där varje sekund kan vara det som avgör mellan räddning och förlust. När han tar oss med till den stora diskoteksbranden på Hisingen, känner vi hettan, lukten av rök och känslan av att vara mitt i kaoset. Men det är inte bara dramatiken som griper tag i oss, det är Reines förmåga att väva samman dessa händelser av möten med andra människor.   Det handlar om den osynliga tråden som binder oss samman, om de ögonblick av ödmjukhet och medmänsklighet som kan förändra allt. När Reine delar historier om att ge en enkel gest av uppmärksamhet till en taxichaufför eller att ge beröm till en arbetsledare, öppnar han våra hjärtan för att förstå kraften i de små handlingarna.

Genom Reines berättelser känner vi inte bara medlidande, utan en stark känsla av samhörighet. Vi inser att vi alla bär på förmågan att göra skillnad i någons liv, att varje möte kan vara en möjlighet att förändra världen, om så bara för en stund.

När föreläsningen når sitt slut och vi lämnar den skyddande bubblan som Reine skapat, bär vi med oss mer än bara minnen. Vi bär med oss en känsla av djup tacksamhet för livet, för gemenskapen och för möjligheten att göra skillnad. Att lyssna på en föreläsning av Reine är inte bara en händelse, det är en upplevelse som berör våra hjärtan och påverkar oss i vårt dagliga liv. 

E-postadress: reaks@hotmail.com

Eventuell webbplats: reinecarlsson.com   

Urval av tidigare beställare:

Tidigare uppdragsgivare  är företag inom tung industri, såsom Vattenfall, Holmens Paper och Sandvik med flera. Sjukvården är en annan uppdragsgivare, exempelvis Universitetssjukhuset Örebro, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Hallands sjukhus Halmstad. Ett stort antal kommuner runt om i Sverige ingår också som beställare, såsom skola, vård och omsorg, eller kommunens tekniska avdelningar. Dessutom används presentationen ofta av företag inom säkerhetsbranschen. Securitas, Siemens Cerberus och G4S är några företag som Reine har besökt. Listan kan göras ännu längre.

 • Reine Carlsson som talare

  Reine är en föreläsare som balanserar känslor och insikter på ett sätt som berör djupt. Han förmedlar budskap som inte bara når hjärtat utan också väcker tankar och reflektioner. Hans förmåga att få åhörarna att känna sig sedda och förstådda gör att hans presentationer lämnar ett starkt avtryck. Han lyckas på ett övertygande sätt belysa livets viktigaste frågor och inspirerar till handling och förändring. Människor som lyssnar på Reines föreläsningar känner sig berikade och stärkta, och många tar med sig hans berättelse hem för att dela med sig av budskapet till sina nära och kära. Hans närvaro och engagemang skapar en atmosfär av öppenhet och delaktighet där även de tystaste röster får plats att höras.

  Den 20 oktober skrev Eje Johansson en artikel i Kristianstadsbladet med rubriken "Rökdykaren som räddade liv vid diskoteksbranden i Göteborg".
  Det är med vemod jag läser artikeln där han återger vad brandmannen Reine Carlsson berättat om räddningsarbetet. Här förmedlas känslor öppet och varmt - om att "fånga dagen och känna trygghet".

 • Så arbetar Reine Carlsson

  Reine arbetar med att från första stund engagera och gripa tag i åhörarna. Han inleder sitt föredrag med en personlig och stark upplevelse som rökdykare under den dramatiska diskoteksbranden i Göteborg 1998. Genom att dela med sig av denna självupplevda livräddning skapar han en omedelbar och känslomässig koppling till publiken.

  Därefter fortsätter Reine att berätta om en rad olika möten med olika människor. Genom dessa berättelser förmedlar han olika budskap och insikter som han vill att åhörarna ska tänka på. Han strävar inte bara efter att dela sina egna erfarenheter, utan också att lyfta fram den djupare betydelsen av de budskap han förmedlar genom sina berättelser.

  Genom Reines berättelser och presentationer väcker han reflektion hos åhörarna och öppnar upp för diskussion och eftertanke. Han når fram till åhörarna på ett sätt som går långt bortom bara det dramatiska eller sensationella. Han skapar en atmosfär där åhörarna känner sig delaktiga och inspirerade att uppmärksamma de viktiga budskapen han förmedlar.

  Efter att ha hört Reines föredrag blir åhörarna berörda och uppmuntrade att reflektera över sina egna handlingar och att tänka på hur de kan göra skillnad i sina egna liv och i samhället i stort. Hans presentationer lämnar ett starkt intryck och ger åhörarna verktyg och motivation att agera och förändra till det bättre.

 • Reine Carlsson erbjuder

  Föreläsningarna erbjuder en inspirerande och praktisk guide till att utveckla ett starkt och ansvarsfullt ledarskap, byggt på kommunikation, respekt och empati. Reines berättelser och insikter ger åhörarna verktyg och motivation att möta utmaningar och kriser med mod och beslutsamhet, samtidigt som de uppmuntras att vara en positiv kraft för förändring i sin omgivning.

  Under sin föreläsning erbjuder Reine en djupgående och engagerande insikt i betydelsen av utveckling inom ledarskap, medarbetarskap, säkerhetsutveckling och krishantering. Han betonar vikten av tydlig och ärlig kommunikation, och visar hur detta kan skapa en atmosfär av tillit och samarbete inom organisationer. Genom att dela med sig av sina egna erfarenheter som brandman och ledare i krissituationer, ger han konkreta exempel på hur man kan agera och kommunicera effektivt under pressade förhållanden.

  Reine lägger också tonvikt på betydelsen av ett hyggligt bemötande och att visa respekt och empati gentemot andra människor. Han illustrerar hur små handlingar av vänlighet och medmänsklighet kan ha stor betydelse, både i vardagen och i krissituationer. Genom att vara en god förebild för andra visar Reine på hur man kan inspirera och motivera till positiv förändring, både som ledare och som individ.

 • Reine Carlsson passar till

  Reine har ofta börjat med att han har gjort sin presentation för ledningsgrupper i större bolag. Detta har i sin tur medfört att bolagen, i ett senare skede utifrån olika behov, använt presentationen för att utveckla sina organisationer.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Reine har arbetat som brandman i 36 år. 2011 skrev han boken “Ett steg mellan liv och död”. Förutom att hålla föredrag, har Reine också arbetat med organisationsutveckling, konfliktlösning med mera. Han har en magisterexamen i pedagogik och en kandidatexamen i sociologi.

Reine berättar i sitt föredrag om sin yngsta dotter Lisa. Vid ett tillfälle när Lisa var knappt arton år gammal, frågade hon sin pappa:

Pappa, du är väl utbildad pedagog?
Lisa. Du vet, utöver mitt jobb som brandman, har jag också en magisterexamen i pedagogik.
Pappa, då måste jag fråga dig, vart tar egentligen din pedagogik vägen när du och jag är ute och övningskör?

Svaret på Lisas fråga lämnas till uppdragsgivaren att ”filosofera” över. Uppdragsgivaren får möjligheten att göra en form av bedömning ifall det vore intressant att höra angående vad pappan där och då svarade sin dotter, men också hur svaret låter här och nu.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Reine Carlsson talar om:

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap