Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Catarina Löfqvist

Med närmare 30 års erfarenhet från olika roller inom eldistribution i energibranschen, har Catarina Löfqvist utvecklat en djupgående expertis inom arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. Hennes resa från projektledare till chefsbefattningar har drivits av nyfikenhet, patos och beslutsamhet. Catarina är särskilt känd för sitt mod att hantera utmaningar, inklusive de svåra samtalen som är nödvändiga för att säkerställa en säker arbetsmiljö. 

Att bli chef kan komma både enkelt och slumpmässigt. Att sedan vara en ledare som tar sitt fulla ansvar och får medarbetare att utvecklas i en säker arbetsmiljö kräver mod. Mod att säga till när medarbetare inte följer arbetsplatsregler, har korrekt skyddsutrustning eller tar risker som leder till fara för liv och hälsa. Mod att ta det obehagliga samtalet då det ingår i ansvaret som chef. 

I en bransch där det årligen inträffar cirka 250 arbetsplatsolyckor och 1-2 dödsfall ser Catarina möjligheter att hantera stora risker samt att prioritera arbetsmiljö- och elsäkerhetsfrågor. Hennes engagemang gör skillnad för att minska risken för allvarliga skador och dödsfall på arbetsplatsen.      

Bland tidigare uppdragsgivare märks: Kraftringen, Uniper, One Nordic, Bjäre Kraft, Säker Energimiljö. Halmstad Energi och Miljö.

Catarina har också varit en uppskattad föreläsare vid Försvarshögskolan inom elberedskap och krisberedskap, där hon har delat med sig av sina omfattande kunskaper och erfarenheter.

 • Catarina Löfqvist som talare

  Catarina inspirerar och provocerar, vilket gör det tydligt var ansvaret ligger och modet som krävs av ledaren att ta nästa steg. Hon kan också locka till skratt och aha-upplevelser. Hennes djupa kunskaper inom arbetsmiljölagstiftningen och dess tillämpning gör henne till en värdefull resurs. Få föreläsare har samma förmåga att lägga utbildningen på rätt nivå avseende tonalitet, utbildningsinnehåll och exempel från verkligheten för att behålla publikens intresse genom föreläsningen och nå ut med ett budskap som skapar en känsla av sammanhang.

 • Så arbetar Catarina Löfqvist

  Catarina anpassar sig efter målgrupp och behov. T.ex. ledarträffar och chefsdagar för att lyfta ansvarsfrågor för chefer. Hon är även lämplig för medarbetardagar för att förändra
  organisationskultur kring samarbete mellan arbetsgivare och fackliga parter för ökad tillit,
  framgångsrikt säkerhetstänk och utvecklande arbetsmiljöarbete.

 • Catarina Löfqvist erbjuder

  Publiken får en genomgång om vad arbetsmiljöansvaret innebär utifrån lagstiftningen och tillämpningen av den, vad som ingår i chefsrollen (alternativt för medarbetaren) och en väckarklocka berättad med anekdoter, riktiga fall och genom många års erfarenhet.
  Skräddarsydda, företagsanpassade, personliga föreläsningar som gör det nödvändiga och ibland tunga arbetsmiljöarbetet mer inspirerande och roligt.

 • Catarina Löfqvist passar till

  Organisationer som vill ge chefer och medarbetare möjligheter att få en säker och trygg arbetsmiljö. Privat eller offentlig sektor med starkt reglerad arbetsmiljö som bygg-, entreprenad-, el- och energibranschen.

  Kortare föreläsningar eller temadagar där kunskaper behöver fördjupas och ledarskapet förstärkas.

  Chefs- eller ledardagar.
  Medarbetardagar.
  Temadagar.
  Branschdagar.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska

Catarina Löfqvist har en gedigen utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet inom elbranschen. Hon är elkraftingenjör sedan 1997 och har fördjupat sina kunskaper genom högre kurs i Samhällets krisberedskap 2013. Sedan 2016 är hon diplomerad utbildare för BAM-utbildningar, certifierad av Prevent. Hennes kompetens inom elsäkerhet är solid, då hon har fullständig auktorisation A från Elsäkerhetsverket. Utöver detta har Catarina genomgått Kraftringens ledarskapsprogram, vilket ytterligare har stärkt hennes ledarskapsförmågor och förmåga att hantera komplexa arbetsmiljöfrågor.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap