Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Berit Nordström

Berit Nordström, fil. dr. och legitimerad psykolog, har en gedigen bakgrund inom barnhälsovården och som lektor vid medicinska fakulteten vid Lunds universitet, där hon forskat om barns utveckling. Genom sitt arbete som psykolog och forskare har hon byggt upp en djup kunskap om barns utvecklingsprocesser, särskilt inom områdena lärande och motivation. Berit har även medförfattat ett antal böcker inom utvecklingspsykologi, vilket ytterligare stärker hennes expertis. I hennes föreläsningar får deltagarna ta del av värdefull forskning om hur barns hjärnor formas i ett samspel mellan genetiska faktorer och miljön omkring dem. Hennes insikter belyser betydelsen av den tidiga omsorgen i barns uppväxtmiljö och dess långsiktiga konsekvenser för såväl individ som samhälle. 


Genom att beskriva hur trygga relationer, lekens utforskande natur, motivation och självkontroll påverkar barnens förmåga att fungera väl i skolan och senare i livet, förmedlar Berit insikter som är relevanta för en bred målgrupp. Hon knyter samman klinisk erfarenhet med aktuell forskning och gör ämnet lättillgängligt för personal inom förskola, skola, socialtjänst, kommuner, vårdsektorn och politiska beslutsfattare. Teknikens påverkan på barns utveckling är ett annat viktigt område som Berit belyser, särskilt hur barns hjärnor kan påverkas av ökande skärmanvändning och digitala verktyg. Genom modern forskning kan vi bättre förstå hur barns biologiska utveckling påverkas av denna teknologiska utveckling och hur samhället kan stödja barns behov av både rötter och vingar.

  • Effekten av att boka Berit Nordström

    Att boka Berit Nordström innebär en djupare förståelse för hur viktiga professionellas arbetsinsatser är, både för barnens individuella utveckling och för samhället i stort. Åhörarna får insikter i hur de arbetar med vår viktigaste resurs – barnen – och hur deras roll kan göra skillnad för framtiden.

  • Berit Nordström som talare

    Berit har en unik förmåga att sammanfläta aktuell forskning och nya rön med åhörarnas egna erfarenheter. Detta bidrar till att göra de vetenskapliga insikterna direkt tillämpbara i vardagen, både för de som arbetar med barn och för föräldrar. Målet med Berits föreläsningar är att åhörarna ska få nya perspektiv och konkreta lösningar på problem som tidigare kan ha verkat svåra att hantera.

  • Så arbetar Berit Nordström

    Alla Berit Nordströms föreläsningar kan anpassas efter målgruppens behov, omfattning och innehåll. Hon tar hänsyn till olika yrkesgrupper som förskolepersonal, lärare, socialtjänst, vårdpersonal, kommunala tjänstemän och beslutsfattare.

  • Berit Nordström erbjuder

    ”Att växa som förälder - hur ger jag mitt barn både rötter och vingar?”

    En föreläsning för er som kanske vill bjuda in Berit för att hålla en föreläsning i samband med ett föräldramöte.



    Att bli förälder tillhör en av livets större omställningar och innebär för de flesta såväl glädje som påfrestningar.

    Hur blir man en tillräckligt bra förälder?

    Vilka föräldraförmågor behövs?

    Vad behöver barnet för att på sikt utvecklas till en välfungerande person?



    Frågorna är många och osäkerheten kan kännas stor. Det finns vare sig perfekta barn eller perfekta föräldrar. Föräldraskap är en livslång skola.

    Att växa med uppgiften är en målsättning som gäller för såväl föräldrar som för yrkesutövare. Vi är alla barn i början.



    I denna föreläsning får åhörarna fördjupade kunskaper om hur vi bäst främjar barns utveckling i en digitaliserad värld, samtidigt som vi respekterar deras naturliga utvecklingsprocesser. Berit förklarar hur barn kan bli trygga och utveckla färdigheter som impulskontroll, inre motivation, empati, koncentration och social förmåga – alla viktiga förutsättningar för att lyckas i både skolan och livet.



    ”Om barnhjärnans tidiga utveckling i en alltmer digitaliserad värld"
    I denna föreläsning får åhörarna fördjupade kunskaper om hur vi bäst främjar barns utveckling i en digitaliserad värld, samtidigt som vi respekterar deras naturliga utvecklingsprocesser. Berit förklarar hur barn kan bli trygga och utveckla färdigheter som impulskontroll, inre motivation, empati, koncentration och social förmåga – alla viktiga förutsättningar för att lyckas i både skolan och livet.



    Föreläsningen inkluderar:

    Hur påverkas barnhjärnan av digitaliseringen?

    Möjligheter och risker enligt den senaste forskningen

    Skillnader mellan inlärning via social interaktion och digitala verktyg

    Barnets hjärna formas av både genetiska och miljömässiga faktorer

    Hur byggs hjärnans infrastruktur upp under uppväxten?

    Effekterna av långvarig stress på barnhjärnan

    Språkutvecklingens centrala betydelse

    Hormoners påverkan på fysisk och psykisk hälsa

  • Berit Nordström passar till

    Berit är en uppskattad talare för personal inom förskola, skola, socialtjänst, IFO, barnhälsovård, familjecentraler samt för föräldrar, politiker och beslutsfattare. Hennes föreläsningar ger ovärderlig kunskap och insikter som kan tillämpas i både professionellt och privat arbete med barn.

Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Berit är fil dr, leg psykolog samt specialist i klinisk psykologi och har lång erfarenhet av arbete inom barnhälsovården. Hon har vidare arbetat många år som lektor vid medicinska fakulteten, Lunds universitet och där forskat om barns utveckling. Berit har också handlett personal inom förskola, socialtjänst, neonatalvård samt mödra-barnhälsovård. Områden som Berit forskat inom är bland andra metodutveckling för att kunna upptäcka tidiga tecken på störningar i barns utveckling, cancersjuka barn, barn med spektrumstörningar samt för tidigt födda barn.
Berit medverkade 1997–2001 i ett psykosocialt återuppbyggnadsprojekt för att fortbilda och stödja personal inom nyföddhetsvård och barnhälsovård i Bosnien efter krigsåren. Hon är också medförfattare till ett antal böcker inom utvecklingspsykologi. Hennes doktorsavhandling ”Risk and Resilience during the Neonatal Period” handlar om prematurfödda barn.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Mycket engagerad och fängslande föreläsare

2017-03-24, 16:39

”Mycket engagerad och fängslande föreläsare. Bra påläst. Märks att det är ett hjärteämne. Med fötterna i forskningen och på fältet i verkligheten.”

Fakta och erfarenheter

2017-03-24, 16:39

”Fakta och erfarenheter blandat på ett sätt som gör att man bara vill höra mer.”

ALLA förskolor bör lyssna

2017-03-24, 16:38

”ALLA förskolor bör lyssna på denna föreläsning, även chefer.”

Andra talare inom samma område

Torbjörn Hanö

Torbjörn Hanö är en erfaren rektor från Polhemskolan i Lund och författaren bakom "Leda skola med tillit - Kollektivt omdöme och lösningsfokus." Han erbjuder djupgående insikter inom tillits

Andreas Lindal

Andreas Lindal, en auktoritet inom retorik och lärande, delar sitt engagemang med skolor för att skapa en gynnsam miljö där elever och studenter kan odla sin förmåga att lär

Martin Nilsson

Martin Nilsson är läraren som blev minnesatlet. Han brinner för att sprida kunskap om hur enkla minnestekniker som vem som helst kan lära sig på ett par timmar kan få livsavgörande effekter.

Anna Sterlinger Karin Boberg

Anna Sterlinger Ahlring, föreläsare, författare och moderator, har varit verksam som lärare sedan 2004, primärt på mellan- och högstadiet. Hon är en pionjär inom svensk lära

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap