Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Hälsa, friskvård / Stress / Nicklas Jansson

Nicklas Jansson

Nicklas Jansson är kranbilsföraren som räddade chauffören Bengts liv och över en natt blev rikskänd för sitt hjältedåd. Nicklas är unik för sin förmåga att vara lugn och handlingskraftig när det hettar till. Han erbjuder därför rådgivning inom stresshantering i pressade situationer. Nicklas kan med sina konkreta råd hjälpa dig att klara av en skarp situation och behålla lugnet.

Han får dig som lyssnare att tänka till kring dina vardagsrisker. Nicklas lär dig att förbereda dig inför en olycka. Han belyser även vikten av att hjälpa andra. 

Nicklas har prisats mångfaldigt efter sin hjälteinsats på E4 den 21 juli 2016:
- Brandskyddsföreningens pris för rådigt ingripande
- Årets livräddare 2016 på Svenska hjältargalan
- Årets östgöte
- Stora Trafiksäkerhetspriset 2017
- Carnegiestiftelsens utmärkelse

Blogginlägg: Kan du hantera stress kan du rädda liv

Urval av tidigare beställare :
TYA – Utbildning i arbetsmiljö för yrkesförare, Länsförsäkringar, Swerock, gymnasieskolor, Svenska fallskärmsklubben Aros samt Räddningstjänsten.

 • Effekten av att boka Nicklas Jansson

  Nicklas föredrag fungerarsom en väckarklocka i åhörarnas vardag. Han berättar om verkliga händelser som får lyssnarna att förstå hur snabbt en olycka kan ske när man minst anar det.

  Pedagogiskt visar Nicklas hur du som lyssnare kan klara av att agera på rätt sätt när du utsätts för press under stress. Genom hans handfasta tips och råd kan du tackla faran när det hettar till. 

  Nicklas föredrag får också publiken att förstå vikten av att visa andra hänsyn och respekt i trafiken och vikten av att hjälpa andra i nöd. Han nämner också konkreta fakta om vad man ska tänka på vid en olycka. Nicklas tips och råd är inte enbart nyttiga i trafiken, de är till hjälp i alla sammanhang.

 • Nicklas Jansson som talare

  Nicklas berättar om sina egna erfarenheter med stor inlevelse och griper tag i åhörarna. Han anpassar sig efter sin publik och lämnar ingen oberörd. Han når ut med sitt budskap och bygger hela tiden upp intresset hos sin publik. Nicklas ser hela tiden till att bekräfta det han säger med verkliga händelser. Han tar gärna emot frågor under föredraget.

 • Så arbetar Nicklas Jansson

  Nicklas utgår från ett grundföredrag men anpassar innehållet efter kundens önskemål om längd. Nicklas anpassar även sina fokuspunkter beroende på målgrupp.

  Fokuspunkter han tar upp (samtliga ingår i grundupplägget på 1,25 h–1,5 h)
  - Stresshantering under press
  - Varför olyckor sker
  - Risker i vardagen och fokus på fel saker
  - Trafiksäkerhet
  - Hänsyn till andra i trafiken (och mot andra människor)
  - Civilkurage/medmänsklighet
  - Vikten av förberedelse och repetition

  Utöver allt detta som till viss del ingår i grundföredraget kan Nicklas tillsammans med dig sätta ihop något som passar din målgrupp. Vilka begränsningar som finns kommer ni överens om.

 • Nicklas Jansson erbjuder

  Nicklas erbjuder gripande och uppväckande beredskapsföredrag. Han fångar sin publik och ger konkreta tips på hur man kan lyckas bättre i svåra situationer. Till föredraget följer ett rikt bildmaterial som Nicklas berättar kring. Föredraget utgår från storyn om olyckan han blev känd för. Nicklas använder denna för att bekräfta de fokuspunkter han har. Föredragen har stark inverkan på åhörarna och berör på djupet.

 • Nicklas Jansson passar till

  Utbildningsdagar, temadagar och mässor. Åhörare som någon gång vistas i trafiken eller kommer att göra det. Även målgrupper som någon gång vistas i riskfylld miljö, t ex företag där arbetsmiljö och säkerhet är viktiga att belysa.

  Individer – ofta unga – som behöver ett uppvaknande om risker i verkligheten. I sammanhang där man vill höra på en intressant, gripande och inspirerande story där handfasta tips rörande stress ingår. Likaså i sammanhang där ökad medmänsklighet och hänsyn är önskvärt.

Talaren utgår från Östergötland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Under skoltiden arbetade Nicklas som maskinförare inom lantbruket och entreprenad. Han fick i tidigt skede lära sig att klara sig själv och lösa de problem som uppstår.

Nicklas gick Transportteknik på gymnasiet. Efter detta började han köra lastbil och bara nio månader efter studenten startade han med en kollega Jansson & Frank Transport AB som Nicklas driver än idag. Bolaget omsätter numera ca 15 miljoner kr och sysselsätter 11 heltidsanställda. Nicklas kör mestadels kranbil med släp och vardagen är väldigt varierande med mångskiftande problemlösning.

Sedan sex år tillbaka är han också fallskärmshoppare. Nicklas har här genomgått en pedagogisk utbildning. Han är idag instruktör och innehar alla instruktörsgrader som innebär utbildning i luften och förberedande samt efterarbete.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Ett intressant uppvaknande!”

2017-05-16, 09:47

”Verkligen ett intressant uppvaknande!”

"Gripande och oerhört intressant"

2017-05-16, 09:47

”Nicklas föreläsning är gripande och oerhört intressant. Tårarna kom fram.”

”Man blir inspirerad"

2017-05-16, 09:46

”Man blir inspirerad av det man får höra!”

"Väldigt lärorikt och intressant"

2017-05-16, 09:46

”Väldigt lärorikt och intressant, har aldrig tänkt så tidigare.”

Andra talare inom samma område

Clas Malmström

Clas Malmström, legitimerad läkare och psykoterapeut samt specialist inom psykiatrisk rehabilitering, har en gedigen bakgrund som stressforskare vid Karolinska Institutet. För närvarande är

Maria Lindberg

Hur ska man göra för att må bra i en stökig omvärld? Maria Lindberg föreläser om hur vi kan göra för att känna lugn och trygghet oavsett vad som händer runtomkring. Mar

Anna Wikfalk

Anna Wikfalk lär er hantera hantera stress och hur man skapar fokuserade, nöjda och engagerade medarbetare på arbetsplatsen och i skolan. Mångårig erfarenhet och omfattande utbildning i ä

Magnus Samuelsson

Magnus Samuelsson är en underhållande föreläsare med muskulös kropp och bred kompetens. Han är en expert på kopplingen mellan kost, hälsa, träning och välbefinnande och kan på ett roande och

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap