Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Ledarskap, medarbetarskap, HR / HR / Maria Dolores Ehrling

Maria Dolores Ehrling

Dina idéer förändrar världen!

Maria Dolores Ehrling får dig och organisationen att ta kommandot och fungera bättre. Hon har 20 års erfarenhet inom HR, ledarskap och säkerhetsarbete från både privat och offentlig verksamhet. Maria är den genuina, inspirerande föreläsaren som bevisar vikten av helhetssyn på ledarskap, mänskliga värderingar och samhällsutveckling. 

Hon varvar denna erfarenhet med teori och personliga berättelser som levandegör samtiden och sakligt stakar ut var vi är på väg. Hur kan vi t ex ha ett nationsbaserat tänkande när tekniken är global? Marias utgångspunkt är FN-konventionens universella mänskliga rättigheter, World Value Survey, beteendevetenskap och modernt ledarskap. Hon tar i ett mellanmänskligt perspektiv upp både våra mänskliga rättigheter och faktiskt också våra mänskliga skyldigheter. Maria är en empatisk visionär som alltid inspirerar till storverk!

“Maria har ett energirikt och lösningsfokuserat sätt samt är bra på att skapa självinsikt kring individens förmågor och hur dessa kan utnyttjas på bästa sätt för att utvecklas som individ och ledare.” Henrik Gyllenhammar, Caverion

Marias bok ”A State of Grace — Human Rights and Human Obligations” är en personlig och eftertänksam bok. Hon skriver nu sin andra bok ”Seven Principles of Human Dignity”.

Urval av tidigare uppdragsgivare:
Försvarsmakten, DB Schenker, Hermods, Vasakronan, Mercuri International, Sveriges Radio Sandvik, Stora Enso och Ericsson.

 • Effekten av att boka Maria Dolores Ehrling

  Maria väcker tankar och strukturerar om det som är känt i nya, större perspektiv. Hon berör, berikar och startar förändringar som ger lönsamhet och ökar medvetenhet.

 • Maria Dolores Ehrling som talare

  Maria är tydlig, underhållande, ger konkreta exempel och talar om ämnen med både bredd och djup. Hon skapar roliga och intressanta diskussioner och alla känner sig sedda! Som person berör Maria på djupet med sin närvaro och sin berättelse.

 • Så arbetar Maria Dolores Ehrling

  Beroende på uppdrag anpassar Maria anförandet. Eftersom hon också arbetat med att kvalitetssäkra utbildare är det viktigt för henne att säkerställa kundens förväntningar och önskemål. I möten, workshops och utbildningar tar hon hänsyn till att möta de olika pedagogiska lärstilarna.

 • Maria Dolores Ehrling erbjuder

  Eftersom Maria har en bred kapacitet anpassar hon efter beställarens behov och önskemål.
  Hon arbetar med allt från omvärldsanalys, kvalitetsarbete, CSR, säkerhetsaspekter, strategiskt och operativt HR-arbete samt ledarskap. Hon brinner för att inspirera till civilkurage och mod. Att vi tar vårt ansvar som människor – med mänskliga värderingar.

 • Maria Dolores Ehrling passar till

  Maria är den karismatiska talaren som på morgonen talar med skiftarbetare i jeans, på eftermiddagen föreläser för styrelsen, för att på kvällen stå på scen i galaklänning. Hennes budskap om våra mänskliga rättigheter och vårt ansvar gäller alla. Vi har också mänskliga skyldigheter.

  Med sin inspirationsenergi levererar Maria både med eftertänksamhet, reflektion och när en glöd till förändring. Med hennes mångfacetterade bakgrund och erfarenheter från Åklagarmyndigheten, Försvarsmakten likväl som svensk basindustri och småföretag ger hon många konkreta exempel.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

I slutet av 90-talet studerade Maria på Mittuniversitetet, Personal- och arbetslivslinjen med inriktning Sociologi för att få breda perspektiv. I över 20 år har Maria därefter arbetat med HR, ledarskap, kvalitet och strategiskt säkerhetsarbete.

Maria har arbetat med HR på Sandvik, Stora Enso och som motsvarande personalchef på Åklagarmyndigheten i Stockholm. Hon har därtill jobbat som säkerhetskonsult på BRM AB och är certifierad inom sorgbearbetning. I flera år har Maria varit seniorkonsult på Mercuri International och deltog även i utvecklingsarbete för att förbättra utbildningar. Hon har flera exempel på framgångsrika förändringsarbeten med konkret resultat och produktionsrekord.

År 2013 skrev Maria sin första bok om mänskliga rättigheter och skyldigheter “A State of Grace - Human Rights and Human Obligations” (Collana förlag 2015). Hon skrev boken efter en period av förföljelse.

Maria har alltid varit intresserad av att förstå världen utifrån breda perspektiv. “Istima” är ett koncept hon utvecklat. Istima är en process och ett förhållningssätt av kriser och efterföljande utveckling på individuell nivå, i relationer, i grupper, i organisationer och i samhällen. Med begreppet förklaras exempelvis vikten av sorgbearbetning, att konfrontera missbruk, dynamisk grupputveckling, #metoo, globalitet och de skiften av värderingar vi ser i världen i dag.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Merete Ellegaard

Merete Ellegaard använder symfoniorkestern som metafor för att tydliggöra hur varje organisation är konstruerad. Hennes erfarenheter har hon fått inom musiken och dess

Anna-Carin Jansson Rapp

När vi människor värderar så slutar vi att se varandra såsom vi är. När vi värderar skapar vi en grogrund för

Max Behesht

R. Max Behesht är en internationell föreläsare och inspiratör, som introducerar ett aktivt servicetänk som framgångsrikt påverkar hela organisationens kultur, engagemang och prestati

Karl-Johan Hasselström

Mitt namn är Karl-Johan Hasselström, jag har spenderat de senaste 20 åren med att bygga och växa bolag, vara en toppsäljare och leda globala försäljningsorganisationer samt tagit fram Employ

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: info@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss. 
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap