Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Framtid, trender / Andreas Önnerfors

Andreas Önnerfors

Andreas Önnerfors är en välmeriterad idéhistoriker med en internationell biografi som talar om, och leder, strategiska seminarier om avgörande framtidsfrågor, aktuella ämnen i samhällsdebatten och historiska megatrender.

Åhörarna kommer få en positiv och lösningsorienterad attityd, som gör att åhörarna ökar sin förmåga att orientera sig i megatrender och navigera i dagens allt mer komplexa informationsflöden.

Kärnan i konceptet ”Hyperhelikon Idea Consulting” som är utvecklat av Andreas Önnerfors, är att lära sig navigera i dagens värld, få exklusiva insikter, utmana intellektuella gränser och skapa unika tillfällen av reflektion! Därför har han delat upp sitt utbud i tre format, som alla kan anpassas efter kundens behov. 

Inspirationsföreläsningar 
• Sokratiska seminarier (ett samtalsformat för att hitta svar på en fråga eller ett ämne) 
• Reflektion-retreats (där en heldag eller en helg ägnas helt åt ett specifikt tema eller event) 

Föreläsningar kan hållas på svenska, engelska, tyska eller franska.

Urval av tidigare beställare:
Media: Al Jazeera; DR; EBU; ARD; Utbildningsradion; SVT; SR; Jarovskij TV; DN; Associated Press; Expressen; Ord&Bild; Filter Norge; The Guardian

Organisationer: Region Skåne; Göteborgs Vetenskapsfestival; Bokmässan i Göteborg; Göteborgs Litteraturhus

 • Effekten av att boka Andreas Önnerfors
  •  En positiv och lösningsorienterad attityd gör att åhörarna ökar sin förmåga att orientera sig i megatrender och navigera i dagens allt mer komplexa informationsflöden
  • Publiken kan alltid gå därifrån med någonting de inte visste förut och utmanas alltid att testa sina egna intellektuella gränser
  • Åhörarna får alltid ”föda för tanken” (”food for thought”), näring och energi som man själv sedan kan processa 
  • De som deltar i samtal/seminarier blir sedda utifrån vad de tar sig till bordet, rundan, cirkeln 
  • Samtalsdeltagarna lämnar alltid med svar på sina frågor
 • Andreas Önnerfors som talare

  Andreas talarstil är intensiv, initierad och engagerad. Han presenterar sina ämnen så att publiken alltid kan gå därifrån med någonting de inte visste förut och alltid utmanas att testa sina egna intellektuella gränser. Åhörarna får det som så fint på engelska heter ”föda för tanken” (”food for thought”), näring och energi som man själv sedan kan processa.

  Som samtalsledare/moderator utgår han alltid från vad de som deltar i samtalet tar till bordet, rundan, cirkeln. Han är en nyfiken lyssnare som ser samband mellan vad människor säger, som grupperar åsikter, insikter och frågor och sedan diskuterar systematiskt och lösningsorienterat. De som deltar i ett samtal går därifrån med svar på sina frågor.

 • Så arbetar Andreas Önnerfors

  Andreas tar gärna ett förberedande möte för att kunna göra interaktionerna så relevant som möjligt för åhörarna. Föredrag, föreläsningar, moderatorsuppdrag och liknande kan bokas direkt. I regel baserar han sina föredrag på PowerPoint och talar helst mellan 45-60 minuter. Han tar gärna och diskuterar frågor/interagerar med publiken.

 • Andreas Önnerfors erbjuder

  Andreas erbjuder tre format av interaktion:

  • Inspirationsföreläsningar om särskilda ämnen (se färdiga föreläsningspaket nedan).
  Bokar du en inspirationsföreläsning i ett av hans expert ämnen, eller ett skräddarsytt ämne, så kommer publiken att gå därifrån med ny kunskap, utmanade gränser och föda för tanken som de kan bära med sig under lång tid. 

  • Sokratiska seminarier.
  Sokratiska samtal är ett samtalsformat i seminarie-/workshopform för att hitta svar på en skräddarsydd fråga eller ett ämne av strategisk vikt. Kunden bestämmer tillsammans med Andreas ett eller flera ämnen(en) eller fler frågor på förhand, sätter tydliga ramar för samtalets mål, former och tid. Sedan sammanfattas samtalet och kanaliserar det i ett tydligt svar som seminariet kan lämnas med. Den grekiske filosofen Sokrates är känd för en samtalsteknik där han genom att ställa frågor utmanade sina åhörare att ständigt precisera sina tankar. 

  • Reflektion-retreats.
  På reflektion-retreats är ambitionen att dra sig undan den vardagliga situationen så mycket som möjligt för att under en heldag eller en helg ägna sig åt ett skräddarsytt specifikt tema eller event. Ambitionen för dessa reflektion-retreats är att lägga ribban högt både vad gäller exklusiv atmosfär och eftersträvade resultat. Reflektion-retreaten skall inte likna något annat och kan inte upprepas varken till form eller innehåll. 

  Andreas koncept ”Hyperhelikon Idea Consulting” utgår ifrån att verksamheten i princip är global. Med sina kontakter till och erfarenheter från andra länder och kulturer kan han erbjuda att organisera särskilda skräddarsydda events även utanför Sverige. ”Hyperhelikon” betyder ”Över Helikon”, vilket är de grekiska gudarnas heliga berg där den vingade hästen Pegasus flög med inspirationens blixtar. 

  • Rapporter och dokumentationer
  Om så önskas sammanfattar han evenemangen i skriftlig form. På vilket sätt, i vilket format eller vilken upplaga diskuteras i varje enskilt fall. Han har även ett samarbete med en fotograf som kan dokumentera olika event.

 • Andreas Önnerfors passar till

  Andreas Önnerfors passar utmärkt som talare och föreläsare i en stor bredd av sammanhang. Både inom privat, offentlig och idéburen sektor där fördjupade insikter i framtidsfrågor, aktuella ämnen i samhällsdebatten och historiska megatrender skapar orientering och underlag för strategisk utveckling.

  Här är det avgörande att kunna fånga trenderna i flykten, ta ut en kompassriktning framåt och navigera i dagens allt mer komplexa informationsflöden.
  Andreas är även en erfaren samtals- och seminarieledare och är van vid att röra sig i internationell miljö.

Talaren utgår från Skåne
Kön Man
Språk Svenska, Engelska, Franska, Tyska

Andreas växte upp i en svensk-tysk familj i Tyskland, i en gammal romersk stad på gränsen till Frankrike och blev så tidigt van vid att pendla mellan olika tider, kulturer och språk. Redan som 20-åring begav han sig på en resa världen runt, men nyfikenheten att förstå andra människor och samhällen tog inte slut där. Det finns också en plats i Småland där hans svenska rötter ligger och det är en plats han alltid återvänder till.

För att förstå hur allting hänger ihop började han att läsa idéhistoria, ett ämne som ger insikter från antiken till idag, han läste också ryska och har rest i Ryssland och andra östeuropeiska länder. Inom idéhistoria skrev han sin doktorsavhandling om tysk-svenska förbindelser på 1700-talet och är idag docent i ämnet med sin bas på Göteborgs universitet.

Mellan 2007 och 2010 bodde och arbetade han på universitet i Tyskland, Frankrike för att sedan undervisa och forska i Lund och Malmö. På hösten 2018 undervisade han på anrika Amherst College i Massachusetts, USA.

Han skriver och publicerar sig på svenska, engelska och tyska och anlitas av medier i Sverige och utomlands för att kommentera aktuella och historiska ämnen. Han har ett stort intresse för filosofiska frågor och startade en gång i tiden konceptet ”Café Philo” i Sverige, som går ut på att man under en begränsad tidsram diskuterar ett ämne eller en fråga för att gemensamt komma fram till en lösning. Det är framför allt gensvaret från publiken och studenter som gör att han finner tillfredsställelse i att dela med sig av sina idéer och insikter. Han har även en bakgrund inom militär underrättelse och säkerhet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andreas Önnerfors talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 45.000 kr

 • Mer om priser

  Priset är exklusive moms och eventuella rese- och boendekostnader och anpassas till den typ av interaktion med och det slutresultat Hyperhelikon Idea Consulting kunden/uppdragsgivaren önskar. För planeringen av sokratiska seminarier och reflektion-retreats beräknar han 2000.00 exklusive moms och eventuella resekostnader. Syftet är här att ni kommer fram till ett skräddarsytt format som passar exakt in i den situation som beställaren önskar.

 • Mitt motto

  Genius hits a target no one else can see

Perceptions of Freemasonry from the 18th Century to the Internet

Andra talare inom samma område

Oskar Andermo

Minska stressen med Oskar Andermo. Få bättre resultat och skapa ett bra liv i den digitaliserade världen, både hemma och på jobbet. Allt med hjälp av något som finns med dig hela tiden –

Anders EnströmAnders Enström är inte bara en lärare i MA/NO, utan även en moderator, föreläsare och framtidsspanare som har gjort sig känd för sitt ...

Niklas Lundblad

”Niklas Lundblad: Don’t ever let it be forgot, that once there was a spot, for one brief shining, glimmering moment, k

Emil Hast

Emil Hast är en hållbarhetsentreprenör med gedigna erfarenheter av förändringar - ekonomiska, miljömässiga och sociala. Han är talaren, moderatorn och facilitatorn som är inne på sitt 24:e år att ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap