Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Camilla Wirseen

Camilla Wirseen är en karismatisk föreläsare som berättar om sitt arbete som social entreprenör i Afrika där hon implementerat olika projekt med fokus på flickor och kvinnors rättigheter.  Hon är en person som vågat följa sina drömmar och identifierat och hittat kreativa lösningar på sociala problem som hon sedan lyckats organiserar och hitta medel för att implementera. Allt hon berättar om har hon levt och upplevt vilket gör att känslorna hon förmedlar från denna andra värld och verklighet är äkta. 

Camilla Wirseen brinner för att göra skillnad för några av de mest utsatta och fattiga människorna i världen. Hon är bl annat medgrundare till det omtalade företaget Peepoople och grundare av The Cup Foundation och har föreläst på FN och ett flertal universitet i världen. Camilla har som social entreprenör utvecklat en djup förståelse för utmaningar på olika samhällsnivåer och presenterar i sina föreläsningar riktiga lösningar på allvarliga problem.

Hon har efter 15 års arbete i fält och på marken - i slumområden och på landsbygden- bland och tillsammans med några av de mest utsatta och fattiga - fått en djup förståelse för andra synsätt och kulturer. Något som hon på ett trovärdigt och empatiskt sätt förmedlar i sina föreläsningar. De personer och händelser som hon inkluderar i sina berättelser stannar kvar hos åhörarna och blir ofta till samtalsämnen efteråt. 

Urval av tidigare beställare: Camilla har föreläst i olika länder och situationer bl annat som key speaker på Bayer Foundations Innovation Conference i Berlin och på Sveriges ambassad i Kenya samt på olika högskolor som Stockholms Universitet, Stanford University och IEBC i Barcelona.

 • Camilla Wirseen som talare

  Camilla har ett driv som liknats med en urkraft där hennes vilja att göra skillnad för de mest utsatta i vår värld lyser igenom i hennes engagerade talar stil.

 • Så arbetar Camilla Wirseen

  Camilla är van att prata både kort och långt - i olika sammanhang och situationer - och hon skräddarsyr varje föreläsning för att passa den specifika målgruppen. Hennes powerpoints förstärks av vackra bilder som hon fotograferat under sina besök i andra - och för många av hennes åhörare - främmande verkligheter.

 • Camilla Wirseen erbjuder

  Camilla erbjuder föredrag som bjuder med lyssnarna till att följa med på en resa till en annan värld där hon bygger bryggor för att skapa förståelse för andra människors villkor, liv och kultur. Hennes berättelser är intressanta, roliga och skakar om på ett positivt sätt.

 • Camilla Wirseen passar till

  Camillas föreläsningar är passionerade och passar grupper av åhörare som önskar bli inspirerande att tänka i nya banor.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Camilla är en social entreprenör som studerade arkitektur i Rom och senare arbetade som fotograf, lärare på KTH och KKH i arkitektur och konst och som curator på Kulturhuset och Arkitektur museet i Stockholm. Hennes liv förändrades totalt den dag hon fyllde 40 år 2005 och var i Paris tillsammans med sin tidigare sambo Professor Anders Wilhelmson. Mitt i natten på födelsedagen väcktes hon av sin man som ivrigt sa “jag har lösningen”. Vad Camilla inte visste då var att denna verkliga lösning på ett av världens största problem - att ca 30 % av jordens befolkning inte har en toalett - skulle innebära att hon skulle börja resa, jobba och föreläsa världen över och bli intervjuad av BBC, Al Jazeera och China TV och kalla sig själv expert på fattigdom. Och det var som medgrundare av företaget Peepoople som tog Camilla framförallt till Kenya där hon numera är tidvis bosatt. Och det var också där i ett av världens största slumområden i Nairobi, där hon efter 15 års arbete är känd under namnet “Mama Kibera”, där hon identifierade ännu ett problem; att tonårsflickor blir med barn när de är barn, och startade en egen organisation som heter The Cup som sedan 2015 nåt mer än 30000 ungdomar i Kenya, Syd Sudan, Tanzania, Gambia och Coté d´Ivoire med en holistisk metod som kallas Rafiki som betyder vän på swahili. Camilla samarbetar bl a med Bayer Foundation och H&Ms brand Monki.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap