Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Inspiration / Johan Norén

Johan Norén

Hållbart ledarskap kräver mod och nyfikenhet till andra medmänniskor. Hur kan vi skapa förutsättningar för att våra medansvariga mår bra och skapar fördelaktiga resultat över tid?  Hur skapar vi ett intern klimat där vi får andra att växa och mår bra under tiden? Hur jobbar vi med mer friskfaktorer och mindre sjukfaktorer? Hur skapar vi tillsammans arbetsglädje och en kreativ samt positiv arbetsmiljö?

Johan Norén jobbar idag med företagsledare och ledningsgrupper som yttre part för att dela tankar och strategier om hur man kan skapa ett hållbart ledarskap för att skapa en fördelaktig produktivitet med bibehållen hälsa. Hur går vi från tanke till handling och hur tränar vi upp förmågan att fatta kraftfulla beslut som skapar långsiktigt fördelaktiga konsekvenser. Med erfarenhet av idrotten, näringslivet, sjukvården, många år som coach och nyfikenhet till ledarskap har gjort att Johan nu jobbar som rådgivare till några av landets mest framstående organisationer och företagsledare

 • Effekten av att boka Johan Norén

  Du får exempel, metoder och förhållningssätt för att du som medmänniska samt oavsett din roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare.
  Målsättningen är att du efter föreläsningen ska inneha en ökad kunskap i att identifiera bakomliggande faktorer som orsakar ineffektivitet och stress. Likaså känna mindre press och stress men en ökad motivation. Allt för att skapa en daglig arbetsglädjen där livet och jobbet inte känns som ett enda stort krav utan en tid där vi skapar ett långsiktigt välmående.

 • Johan Norén som talare

  ”Bra energi, rätt tonalitet, underhållande utan trams. Trovärdigt, tänkvärt och rakt. Helt i min smak!”
  Leif Nordin, Ledarnas Sveriges chefsorganisation.

  "Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad."

  David Rönnberg CEO Indiska Magasinet AB
  " Tack Johan, du har verkligen gjort avtryck i vår verksamhet."

  Marie Andersson Rektor Holstagårdsskolan.
  "Man får sig en tankeställare och börjar fundera över sitt eget beteende. Denna föreläsning passar alla, inte minst chefer då vi lever i en ständigt uppkopplad och stressig tillvaro både privat och i arbetslivet.”

 • Johan Norén erbjuder

  Träna För Hjärnan är titeln på Johans inspirationsföreläsning om vilka fördelar som finns för hjärnan av fysisk aktivitet och betydelsen av att vårda det friska.
  Föreläsningen belyser stressorer, symptom på stress och sannolika konsekvenser av långvarig stress samt hur man kan utbilda sig själv om hur man kan förebygga stressrelaterad ohälsa och bibehålla en hög produktivitet över tid.

  Hur ökar vi förståelsen för stressrelaterade sjukdomar och hur kan vi jobba vidare med detta ur ett ledarskapsperspektiv.
  Upptäck och hjälp den stressade medarbetaren.
  Få mer gjort och bli mer effektiv genom mindre stress.
  Friskvård istället för sjukvård.
  Hållbara prestationer.
  Prestationsfri träning.
  Mindre stress ökad arbetsglädje.
  Bli inte bitter, bli bättre.

  Coaching Ledarskap - Hållbart ledarskap.
  Några av ämnesområden är:

  Modernt ledarskap.
  Ökad produktivitet genom eget ansvar.
  Släppa kontroll och låt andra växa.
  Prioritera hjärnvila för att skapa engagerande ledarskap.
  Fatta kraftfulla beslut.
  Starkt och tydligt inre ledarskap skapar en framgångsrik kultur.
  Rätt frågor i rätt forum skapar effektivitet.
  Struktur, specifik och tydlighet skapar en långsiktig hållbar verksamhet.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Johan var under fyra år föreläsare samt instruktör för stiftelsen Goodsport foundation som på Idrottsgalan 2019 av Prins Daniel fick ta emot priset årets peppare
Johan är en internationell föreläsare och coach med kunder i norden samt USA.
Med en utebliven dröm om att bli professionell ishockeyspelare började Johan i ung ålder intresserade sig för coaching, mental träning samt ledarskap.
Johan jobbade under flera år som försäljningschef och blev långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningsdepression.
Efter att ha genomgått rehabilitering så har han fördjupat sina kunskaper ytterligare inom ledarskap, coachning, hur vi kan öka det organisatoriska samarbetet, vikten av att sprida fördelaktig energi, motivation, hur jag kan inspirera mig själv och min omgivning, hur bemötande påverkar kollegor och klienter, självledarskap, organisatoriska samt individuella friskfaktorer för hållbara prestationer samt stress.

Johan intervjuar kontinuerligt företagsledare och människor från olika delar av samhället för att fördjupa sig i de bakomliggande faktorerna till långsiktig hållbarhet och hur man kan jobba förebyggande för att bibehålla en hög produktivitet och långsiktig hållbar hälsa för sig själv och på arbetsplatser.

Denna erfarenhet har fått honom att nu utbilda individer samt företag genom att öka kunskapen och kunna tolka signaler på obalans och överbelastning och hur man kan genom tydliga strategier samt ett tydligt självledarskap kan öka produktiviteten för företag och dess medarbetares långsiktiga hållbarhet samt utveckling

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor!"

2018-12-17, 10:28

”Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera”.

Sara Hallbygård.
Human resourse Manager på IKEA Group

"Detta var vår bästa chef-ledardag någonsin!"

2018-11-05, 11:34

”Johan tog oss igenom en chef-ledardag under ämnet stress och att vårda sig själv. Han pratade om vikten av att prioritera sin egen individuella återhämtning, att vi börjar prata om hur vi mår och börja se vinsterna med att be varandra om hjälp. Föreläsningen varvades med flera korta workshops och massor av skratt kring ett annars ganska allvarligt ämne. Vi fick insyn i hur vi tillsammans kan skapa arbetsglädje och bidra till varandras mående.

Johans engagemang i ämnet är förträffligt och han lyckades hålla energinivån hög hos alla 30 deltagande chefer genom hela passet på 4 timmar. Framförallt är många av lärdomarna något vi kommer att ta vid och använda oss av framöver.

Flertalet av våra chefer har efter denna dag återkopplat att detta var vår bästa chef-ledardag någonsin”.

Marcus Lindner HR-chef IKEA Örebro.

"Högt uppskattad hos oss!"

2018-11-05, 09:05

Jag blev tipsad om Johan när jag var på en kurs och fick höra att han skulle vara den absolut bästa föreläsaren.
Vi anlitade Johan för vår höstkonferens och Johans föreläsning blev högt uppskattad hos oss.
Jag som var ansvarig för själva bokningen har aldrig fått så mycket positiv feedback efter någon annan föreläsare vi har haft.
För att sammanfatta kommentarerna jag fick så upplevdes föreläsningen som energirik, inspirerande, rolig, allvarlig, tänkvärd, motiverande och berörande.
Det som de flesta fastnat för var att Johan delade med sig av sina egna erfarenheter vilket gjorde budskapet både djupt och trovärdigt.

Föredraget diskuterades senare under kvällen och jag tror att allas våra ögon öppnades för hur vi kan både hjälpa oss själva och kollegor, att tidigare kunna se varningstecken för förhindra utbrändhet och för mycket stress.
Jag hoppas att vi med denna erfarenhet blir ännu bättre på att ta hand om varandra, att kunna släppa lite på kontrollbehovet, att inte skämmas för att erkänna om vi är stressade och faktiskt våga be om hjälp.
Vi har helt enkelt fått lite större insikt i vad som egentligen är viktigt i livet.

Kristin Olsén
Administrative Assistant Supply Chain, IS/IT, Procurement
Swedish Orphan Biovitrum AB

”En tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad”

2016-12-05, 15:05

"Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad."
– David Rönnberg CEO Indiska Magasinet AB

”En föreläsning som berör alla”

2016-12-05, 15:04

"Vi satt helt trollbundna och insöp det oförståeliga. Vi försökte förstå vidden av konsekvensen av att inte lyssna på kroppens signaler. Vi insåg också hur stark konsekvensen av ens tankar är. Hur vi väljer att tänka och förhålla oss till olika känslor och upplevelser. Ett slags uppvaknande. Känslan var att detta är en föreläsning som berör precis alla.Johan hjälpte och inspirerade oss till att öppna upp tanken och att välja väg."
– Helena Hansson Ordförande Friskis&Svettis Falkenberg

”Berörande och Berikande”

2016-12-05, 15:02

"Stort tack Johan. Berörande och Berikande. Blev huvudämnet vidare in på kvällen."
– Frida Hult. Sergel Kredittjänster AB

”Personalen uppskattade verkligen dina råd”

2016-12-05, 15:01

"Vi bad Johan om hjälp att med en coachande workshop berörande frågor om stress i samband med en stort förändringsarbete. Personalen uppskattade verkligen dina råd och öppenhet kring dina egna erfarenheter. Johan fans även som stöd för ledningsgruppen i samband med workshopen för hur frågor och vidare arbete skulle tacklas. Tack Johan"
– Daniel Hörnqvist Regional Manager Internetstores Nordic.

”Stort varmt tack”

2016-12-05, 15:00

"Stort varmt tack för din inspirerande tid hos oss. Jag är mer än tacksam för att ta del av dina erfarenheter ifrån din otroliga resa. Jag tar speciellt med mig sök fördelar, vårda det friska och följ min dröm.
– Camilla Bolmenius Varmförzinkning AB."

Andra talare inom samma område

Yordanos Mebrahtu & Lina Taha

Motstånd kontra drömmar, flykt till Sverige, kulturkrockar och sociala medier hör till det som Lina Taha och Yordanos Mebrahtu talar om. Yordanos är född i Sverige, men hennes föräldrar ko

Jesko von Koenigsegg

Jesko von Koenigsegg håller föredrag om den otroliga resan som har sträckt sig över 25 år och lett fram till serieproduktionen av en av världens snabbaste supersportbilar. Lyssna på en spänn

Patrik Nordkvist

Patrik är en mycket uppskattad föreläsare inom försäljning och tillväxt. Han har genomfört hundratals föreläsningar för stora och små grupper. Patrik levererar de senaste trenderna blandat m

Linda Björck

Linda Björck är social media managern och linkedin-gurun som utbildar och föreläser med glimten i ögat. Med stor kunskap leder hon publiken förbi vanliga fallgropar och erbjuder lösningar

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap