Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Inspiration / Johan Norén

Johan Norén

Johan Norén: Hållbart ledarskap kräver mod och nyfikenhet till andra medmänniskor. Hur kan vi skapa förutsättningar för att våra medansvariga mår bra och skapar fördelaktiga resultat över tid?  Hur skapar vi ett intern klimat där vi får andra att växa och mår bra under tiden? Hur jobbar vi med mer friskfaktorer och mindre sjukfaktorer? Hur skapar vi tillsammans arbetsglädje och en kreativ samt positiv arbetsmiljö?

Johan Norén jobbar idag med företagsledare och ledningsgrupper som yttre part för att dela tankar och strategier om hur man kan skapa ett hållbart ledarskap för att skapa en fördelaktig produktivitet med bibehållen hälsa. Hur går vi från tanke till handling och hur tränar vi upp förmågan att fatta kraftfulla beslut som skapar långsiktigt fördelaktiga konsekvenser. Med erfarenhet av idrotten, näringslivet, sjukvården, många år som coach och nyfikenhet till ledarskap har gjort att Johan nu jobbar som rådgivare till några av landets mest framstående organisationer och företagsledare.

Läs artikel ”Träning avgörande för att ta mig ur svarta hålet”

 • Effekten av att boka Johan Norén

  Du får exempel, metoder och förhållningssätt för att du som medmänniska samt oavsett din roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare.
  Målsättningen är att du efter föreläsningen ska inneha en ökad kunskap i att identifiera bakomliggande faktorer som orsakar ineffektivitet och stress. Likaså känna mindre press och stress men en ökad motivation. Allt för att skapa en daglig arbetsglädjen där livet och jobbet inte känns som ett enda stort krav utan en tid där vi skapar ett långsiktigt välmående.

 • Johan Norén som talare

  ”Bra energi, rätt tonalitet, underhållande utan trams. Trovärdigt, tänkvärt och rakt. Helt i min smak!”
  Leif Nordin, Ledarnas Sveriges chefsorganisation.

  "Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad."

  David Rönnberg CEO Indiska Magasinet AB
  " Tack Johan, du har verkligen gjort avtryck i vår verksamhet."

  Marie Andersson Rektor Holstagårdsskolan.
  "Man får sig en tankeställare och börjar fundera över sitt eget beteende. Denna föreläsning passar alla, inte minst chefer då vi lever i en ständigt uppkopplad och stressig tillvaro både privat och i arbetslivet.”

 • Johan Norén erbjuder

  Träna För Hjärnan är titeln på Johans inspirationsföreläsning om vilka fördelar som finns för hjärnan av fysisk aktivitet och betydelsen av att vårda det friska.
  Föreläsningen belyser stressfaktorer, symptom på stress och sannolika konsekvenser av långvarig stress samt hur man kan utbilda sig själv om hur man kan förebygga stressrelaterad ohälsa och bibehålla en hög produktivitet över tid.

  Hur ökar vi förståelsen för stressrelaterade sjukdomar och hur kan vi jobba vidare med detta ur ett ledarskapsperspektiv.
  Upptäck och hjälp den stressade medarbetaren.
  Få mer gjort och bli mer effektiv genom mindre stress.
  Friskvård istället för sjukvård.
  Hållbara prestationer.
  Prestationsfri träning.
  Mindre stress ökad arbetsglädje.
  Bli inte bitter, bli bättre.

  Coaching Ledarskap - Hållbart ledarskap.
  Några av ämnesområden är:

  Modernt ledarskap.
  Ökad produktivitet genom eget ansvar.
  Släppa kontroll och låt andra växa.
  Prioritera hjärnvila för att skapa engagerande ledarskap.
  Fatta kraftfulla beslut.
  Starkt och tydligt inre ledarskap skapar en framgångsrik kultur.
  Rätt frågor i rätt forum skapar effektivitet.
  Struktur, specifik och tydlighet skapar en långsiktig hållbar verksamhet.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Johan var under fyra år föreläsare samt instruktör för stiftelsen Goodsport foundation som på Idrottsgalan 2019 av Prins Daniel fick ta emot priset årets peppare
Johan är en internationell föreläsare och coach med kunder i norden samt USA.
Med en utebliven dröm om att bli professionell ishockeyspelare började Johan i ung ålder intresserade sig för coaching, mental träning samt ledarskap.
Johan jobbade under flera år som försäljningschef och blev långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningsdepression.
Efter att ha genomgått rehabilitering så har han fördjupat sina kunskaper ytterligare inom ledarskap, coachning, hur vi kan öka det organisatoriska samarbetet, vikten av att sprida fördelaktig energi, motivation, hur jag kan inspirera mig själv och min omgivning, hur bemötande påverkar kollegor och klienter, självledarskap, organisatoriska samt individuella friskfaktorer för hållbara prestationer samt stress.

Johan intervjuar kontinuerligt företagsledare och människor från olika delar av samhället för att fördjupa sig i de bakomliggande faktorerna till långsiktig hållbarhet och hur man kan jobba förebyggande för att bibehålla en hög produktivitet och långsiktig hållbar hälsa för sig själv och på arbetsplatser.

Denna erfarenhet har fått honom att nu utbilda individer samt företag genom att öka kunskapen och kunna tolka signaler på obalans och överbelastning och hur man kan genom tydliga strategier samt ett tydligt självledarskap kan öka produktiviteten för företag och dess medarbetares långsiktiga hållbarhet samt utveckling

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Johan var helt fantastisk, vilken föreläsning, Johan blev otroligt uppskattad av mina kollegor"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2024-01-22, 14:46

”Johan var helt fantastisk, vilken föreläsning, Johan blev otroligt uppskattad av mina kollegor. Det är ju alltid en chansning för även om jag var helt övertygad om att Johan var rätt, så kanske det inte faller övriga i smaken. Men det var inget jag behövde vara orolig för, det märktes väl under föreläsningen att det här var riktigt bra. Johan kom och var så otroligt taggad inför uppgiften och det avspeglade hela föreläsningen, det blev kanon.
Jag är som sagt mer än nöjd över mitt val av föreläsare, det blev en succé.”

Carina Gaude Systembolaget AB

”Johans föreläsning var ett perfekt avslut på vår konferens"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2024-01-22, 14:45

”Johans föreläsning var ett perfekt avslut på vår konferens då den bidrog till mycket skratt och humor, tänkvärda insikter och värdefulla verktyg att fortsätta jobba vidare med inom organisationen. Johan var engagerad, kunnig och upplevdes som väldigt genuin då han själv gått igenom mycket av det han pratar om. Ett extra plus är att Johan hade mycket energi och glädje som smittade av sig och skapade stort engagemang hos oss i publiken. Johan var utöver det väldigt tillmötesgående och lyhörd inför våra önskemål och behov samt förväntningar på föreläsningen, och hade ett mycket trevligt och proffsigt bemötande så väl innan som under föreläsningen. Kan varmt rekommendera”. Stort tack Johan!

Frida Alvarsson Finansinspektionen.

Johan Norén föreläste för all personal inom äldreomsorgen i Halmstad kommun hösten 2022. Temat var Arbetsglädje och hållbarhet.

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2024-01-09, 08:40

”Johan Norén föreläste för all personal inom äldreomsorgen i Halmstad kommun hösten 2022. Temat var Arbetsglädje och hållbarhet. Inför föreläsningarna var Johan mycket inlyssnande för att fånga våra behov och nå medarbetarna på rätt sätt. Föreläsningarna blev väldigt lyckade och innehöll både allvar, fakta, tips och råd samt humor. Han bjöd mycket på sig själv och skapade en god energi och stämning med sin publik. Vi kan varmt rekommendera Johan som föreläsare och skulle gärna anlita honom igen.”
Sirpa Göransson. Halmstads kommun

Stort varmt tack för din inspirerande tid hos oss.

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-09-04, 11:20

"Stort varmt tack för din inspirerande tid hos oss. Jag är mer än tacksam för att ta del av dina erfarenheter ifrån din otroliga resa. Jag tar speciellt med mig sök fördelar, vårda det friska och följ min dröm.
– Camilla Bolmenius Varmförzinkning AB."

Maria Jössund Isahk Verksamhetschef Livio Gärdet

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-06-12, 10:08

”Tack snälla Johan Norén för din fina föreläsning för oss på Livio. Den innefattade viktiga ämnen såsom att skapa ett gott arbetsklimat och vara generös både mot sig själv och andra! Konsten att lyfta andra är viktigt både för medarbetare och ledare inom organisationer. Viktigt att se till stressignaler och att vi tar hand om oss själva och varandra. Fin föreläsning som berör med inslag av en naturlig humor. En föreläsning att ta till sig helt enkelt! Jag rekommenderar varmt denna fina föreläsning av Johan Norén"


Maria Jössund Isahk

Verksamhetschef Livio Gärdet

Maria Pettersson vårdutvecklare rättspsykiatri region Stockholm.

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-06-12, 09:49

”Proffsig, privat och ödmjukt fångar Johan lyssnarens uppmärksamhet och alla bär vi med oss verktyg som vi behöver! Högsta betyg! Stort Tack från RPV Nord enhet 33/34 som hade äran att lyssna till och arbeta tillsammans med dig Johan på våra planeringsdagar .

Maria Pettersson vårdutvecklare rättspsykiatri region Stockholm.

Linda Sörensen Bjuvs kommun

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-05-31, 11:11


”Johan presenterade en helt fantastik föreläsning för oss.

Johans förmåga att prata utifrån ett anhörigperspektiv och samtidigt prata stress och hållbarhet är fantastik!

Högt engagemang, hög igenkänning och mycket skratt i salen.

Johans har en enorm förmåga att fånga publiken.

Vi är oerhört nöjda och hoppas att vi snart ses igen!”Linda Sörensen Bjuvs kommun

Katarina Håkansson. Praktikertjänst.

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-04-03, 14:22


"Jag har hört många stressföreläsningar men den här var av ett annat slag. Johan höll oss i publiken i ett järngrepp och gav en hel del aha-upplevelser som man inte själv tänker på när man springer fram i 180 km/h i ekorrhjulet. Han är väldig engagerad och karismatiskt och enkel att ha att göra med som bokare. Högsta betyg!"

"Johan is many things to many people. Johan is a dynamic presence and he will change your life"

2023-02-09, 11:40

"Johan is many things to many people. Johan is a dynamic presence and he will change your life. I know this to be true, because Johan has been instrumental in helping med change my life. I have seen the diversity which Johan has whit client-individuals of different skills, abilities and needs. And Johan exceeds expectations whit all of these individuals. Johan has shown me, first hand his commitment, his energy, passion knowledge and dedication are unmatched by any other. Johan is living proof that his method works ant there are many others who he has helped that can attest this as well. Myself, i am also living proof that Johans approach is a life changer. Through this process i have change my life and i am braking boundaries that have been in front of me for years. I am succeeding on a daily basic and i am eternally grateful. Thank you Johan- for what you do, and how you do it".
Eric Johnson Boston ,Massachusetts USA.

Jenny Molander. HR Business Partner Carlsberg Sverige AB.

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-02-09, 11:37

”Johan var helt fantastisk! Vi har aldrig haft så högt engagemang under en digital föreläsning tidigare. Han har förmågan att konkretisera, intressera och skapa igenkänning på ett otroligt sätt, baserat på den information vi tidigare har delat med honom. Det var både skratt, gråt och otrolig motivationsboost som skickades till våra medarbetare. Fantastiskt är det enda vi kan säga. Otroligt bra! Återigen TACK!!!!”

"Sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor!"

2018-12-17, 10:28

”Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera”.

Sara Hallbygård.
Human resourse Manager på IKEA Group

"Detta var vår bästa chef-ledardag någonsin!"

2018-11-05, 11:34

”Johan tog oss igenom en chef-ledardag under ämnet stress och att vårda sig själv. Han pratade om vikten av att prioritera sin egen individuella återhämtning, att vi börjar prata om hur vi mår och börja se vinsterna med att be varandra om hjälp. Föreläsningen varvades med flera korta workshops och massor av skratt kring ett annars ganska allvarligt ämne. Vi fick insyn i hur vi tillsammans kan skapa arbetsglädje och bidra till varandras mående.

Johans engagemang i ämnet är förträffligt och han lyckades hålla energinivån hög hos alla 30 deltagande chefer genom hela passet på 4 timmar. Framförallt är många av lärdomarna något vi kommer att ta vid och använda oss av framöver.

Flertalet av våra chefer har efter denna dag återkopplat att detta var vår bästa chef-ledardag någonsin”.

Marcus Lindner HR-chef IKEA Örebro.

"Högt uppskattad hos oss!"

2018-11-05, 09:05

Jag blev tipsad om Johan när jag var på en kurs och fick höra att han skulle vara den absolut bästa föreläsaren.
Vi anlitade Johan för vår höstkonferens och Johans föreläsning blev högt uppskattad hos oss.
Jag som var ansvarig för själva bokningen har aldrig fått så mycket positiv feedback efter någon annan föreläsare vi har haft.
För att sammanfatta kommentarerna jag fick så upplevdes föreläsningen som energirik, inspirerande, rolig, allvarlig, tänkvärd, motiverande och berörande.
Det som de flesta fastnat för var att Johan delade med sig av sina egna erfarenheter vilket gjorde budskapet både djupt och trovärdigt.

Föredraget diskuterades senare under kvällen och jag tror att allas våra ögon öppnades för hur vi kan både hjälpa oss själva och kollegor, att tidigare kunna se varningstecken för förhindra utbrändhet och för mycket stress.
Jag hoppas att vi med denna erfarenhet blir ännu bättre på att ta hand om varandra, att kunna släppa lite på kontrollbehovet, att inte skämmas för att erkänna om vi är stressade och faktiskt våga be om hjälp.
Vi har helt enkelt fått lite större insikt i vad som egentligen är viktigt i livet.

Kristin Olsén
Administrative Assistant Supply Chain, IS/IT, Procurement
Swedish Orphan Biovitrum AB

”En tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad”

2016-12-05, 15:05

"Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad."
– David Rönnberg CEO Indiska Magasinet AB

”En föreläsning som berör alla”

2016-12-05, 15:04

"Vi satt helt trollbundna och insöp det oförståeliga. Vi försökte förstå vidden av konsekvensen av att inte lyssna på kroppens signaler. Vi insåg också hur stark konsekvensen av ens tankar är. Hur vi väljer att tänka och förhålla oss till olika känslor och upplevelser. Ett slags uppvaknande. Känslan var att detta är en föreläsning som berör precis alla.Johan hjälpte och inspirerade oss till att öppna upp tanken och att välja väg."
– Helena Hansson Ordförande Friskis&Svettis Falkenberg

”Berörande och Berikande”

2016-12-05, 15:02

"Stort tack Johan. Berörande och Berikande. Blev huvudämnet vidare in på kvällen."
– Frida Hult. Sergel Kredittjänster AB

”Personalen uppskattade verkligen dina råd”

2016-12-05, 15:01

"Vi bad Johan om hjälp att med en coachande workshop berörande frågor om stress i samband med en stort förändringsarbete. Personalen uppskattade verkligen dina råd och öppenhet kring dina egna erfarenheter. Johan fans även som stöd för ledningsgruppen i samband med workshopen för hur frågor och vidare arbete skulle tacklas. Tack Johan"
– Daniel Hörnqvist Regional Manager Internetstores Nordic.

”Stort varmt tack”

2016-12-05, 15:00

"Stort varmt tack för din inspirerande tid hos oss. Jag är mer än tacksam för att ta del av dina erfarenheter ifrån din otroliga resa. Jag tar speciellt med mig sök fördelar, vårda det friska och följ min dröm.
– Camilla Bolmenius Varmförzinkning AB."

Andra talare inom samma område

Nicklas Jansson

Nicklas Jansson är kranbilsföraren som räddade chauffören Bengts liv och över en natt blev rikskänd för sitt hjältedåd. Nicklas är unik för sin förmåga att vara lugn och handlingskraftig

Ann-Margret Tengblad

Ann-Margret Tengblad är expert på interkulturell kommunikation och är en väl anlitad föreläsare, konsult och utbildare. Ann-Margret berättar på ett underhållande och inspirerande sätt om hur vi kan

Anna Lövheim

Anna Lövheim, en passionerad föreläsare och moderator, brinner för att öka förståelsen för vår omvärld och samtid, samt för att främja en mer hållbar samhällsutveckling. Med

Ruth Brännvall

Ruth Brännvall är föreläsaren som talar om ledarskap och ledarskapet i interkulturella organisationer. Olika situationer kräver olika sorts ledarskap och hur man som chef ska agera för att v

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap