Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Johan Norén

Johan Norén

Med Johan Norén får du ökad arbetsglädje, en attraktiv arbetsplats och ökad produktivitet genom minskad stress och tydlig kommunikation. Därtill är starka team och friska medarbetare som bekant väldigt lönsamma.

Johan utbildar företagsledare genom att öka kunskapen och kunna tolka signaler på obalans och överbelastning. Han visar hur man kan genom ett tydligt ledarskap kan skapa arbetsglädje, öka produktiviteten bevara dess medarbetares långsiktiga välmående.

För egen del hade Johan jobbat flera år som försäljningschef inom annonsbranschen när han blev långtidssjukskriven efter stressrelaterad ohälsa. Efter att ha genomgått rehabilitering fördjupade han sina kunskaper ytterligare inom coachning, ledarskap samt stress.

Erfarenheten av idrotten, näringslivet, sjukvården och många år som coach samt nyfikenheten på ledarskap har gjort att Johan idag är rådgivare till några av landets främsta företag och företagsledare. 

”Bra energi, rätt tonalitet, underhållande utan trams. Trovärdigt, tänkvärt och rakt.” Leif Nordin, Ledarnas Sveriges chefsorganisation

Vill du få ökad arbetsglädje och produktivitet men behålla hälsan? Boka Johan Norén!

Urval av tidigare beställare:
Skatteverket, Vattenfall AB, Coca-Cola Company AB, Chalmers, KTH, Peab AB, Universal Music AB, SPP, Arbetsförmedlingen, Nordea, Ikea IT AB och Atea Sverige AB.

 • Effekten av att boka Johan Norén

  Du får exempel, metoder och förhållningssätt för att du som medmänniska samt oavsett din roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare.
  Målsättningen är att du efter föreläsningen ska inneha en ökad kunskap i att identifiera bakomliggande faktorer som orsakar ineffektivitet och stress. Likaså känna mindre press och stress men en ökad motivation. Allt för att skapa en daglig arbetsglädjen där livet och jobbet inte känns som ett enda stort krav utan en tid där vi skapar ett långsiktigt välmående.

 • Johan Norén som talare

  En av Johan Norens resurser är att han talar om egna upplevelser och erfarenheter. Han är engagerande, motiverande och känslosam föreläsare som får lyssnarna att känna sig berörda.
  Han blandar genom att gå i och ur känslor och lämnar ingen oberörd.

  Hans föreläsningar brukar skapa mycket känslor, tankar och frågor som sätter igång processer.

 • Så arbetar Johan Norén

  Johan anlitas som föreläsare samt är delaktig som en resurs och processhandledare i längre förändringsarbetet.

 • Johan Norén erbjuder

  En inspirerande och energirik föreläsning om vikten av eget ansvar och att bidra för att skapa arbetsglädje och bevara friskfaktorerna för att skapa en långtidsfrisk arbetsplats med produktiva och välmående medarbetare. Om hur laget tillsammans genom starka team skapar den friska arbetsplatsen där vi ökar förståelsen om att din energi sprider sig och att starka resultat börjar med välmående medarbetare.

 • Johan Norén passar till

  Johan Norén föreläser för stora och små företag och arbetslag på kick-offer, temadagar och liknande.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Engelska som andraspråk

Johan Norén är den tidigare ishockeyspelaren som i ung ålder intresserade sig för coachning, mental träning samt ledarskap. Efter att ha jobbat i flera år som försäljningschef inom annonsbranschen blev han långtidssjukskriven på grund av stressrelaterad ohälsa. Efter att ha genomgått rehabilitering fördjupade Johan sina kunskaper ytterligare inom coachning, ledarskap och stress.

Mellan 2015–2017 genomförde Johan två Ironman, arrangerade träningsevent i Sverige samt utomlands. Han var personlig tränare till företagsledare, fotbollsspelare, hockeyspelare, skådespelare och artister för att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Under 2017 drev Johan podcasten Träna för hjärnan med gäster som Dr Anders Hansen, Kerstin Kaspersen, Mikael Persbrandt, Markoolio, Agneta Sjödin. Syftet var att få ta del av gästernas egna tankar, reflektioner och erfarenheter från livets utmaningar samt hur fysisk aktivitet påverkat dess välmående.
https://tranaforhjarnan.podbean.com

Mellan 2015–2018 var Johan föreläsare samt instruktör i uppstarten av det som blev ett nationellt samhällsprojekt, Skolträffen, och fick genom detta projekt möta över 3000 lärare, barn och ungdomar i årskurs 4–8. Skolträffen syftar till att motverka fördomar, utanförskap och segregation.
https://www.goodsport.se/vara-projekt

Johan är idag engagerad i flertalet företag och deras friskvårdssatsningar där man eftersträvar en hög produktivitet förenat med ett långsiktigt välmående. Bland dessa märks Stockholmshem AB, Indiska Magasinet AB, Addnature AB, Schibsted Media Group och Svenska Dagbladet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Detta var vår bästa chef-ledardag någonsin!"

2018-11-05, 11:34

”Johan tog oss igenom en chef-ledardag under ämnet stress och att vårda sig själv. Han pratade om vikten av att prioritera sin egen individuella återhämtning, att vi börjar prata om hur vi mår och börja se vinsterna med att be varandra om hjälp. Föreläsningen varvades med flera korta workshops och massor av skratt kring ett annars ganska allvarligt ämne. Vi fick insyn i hur vi tillsammans kan skapa arbetsglädje och bidra till varandras mående.

Johans engagemang i ämnet är förträffligt och han lyckades hålla energinivån hög hos alla 30 deltagande chefer genom hela passet på 4 timmar. Framförallt är många av lärdomarna något vi kommer att ta vid och använda oss av framöver.

Flertalet av våra chefer har efter denna dag återkopplat att detta var vår bästa chef-ledardag någonsin”.

Marcus Lindner HR-chef IKEA Örebro.

"Högt uppskattad hos oss!"

2018-11-05, 09:05

Jag blev tipsad om Johan när jag var på en kurs och fick höra att han skulle vara den absolut bästa föreläsaren.
Vi anlitade Johan för vår höstkonferens och Johans föreläsning blev högt uppskattad hos oss.
Jag som var ansvarig för själva bokningen har aldrig fått så mycket positiv feedback efter någon annan föreläsare vi har haft.
För att sammanfatta kommentarerna jag fick så upplevdes föreläsningen som energirik, inspirerande, rolig, allvarlig, tänkvärd, motiverande och berörande.
Det som de flesta fastnat för var att Johan delade med sig av sina egna erfarenheter vilket gjorde budskapet både djupt och trovärdigt.

Föredraget diskuterades senare under kvällen och jag tror att allas våra ögon öppnades för hur vi kan både hjälpa oss själva och kollegor, att tidigare kunna se varningstecken för förhindra utbrändhet och för mycket stress.
Jag hoppas att vi med denna erfarenhet blir ännu bättre på att ta hand om varandra, att kunna släppa lite på kontrollbehovet, att inte skämmas för att erkänna om vi är stressade och faktiskt våga be om hjälp.
Vi har helt enkelt fått lite större insikt i vad som egentligen är viktigt i livet.

Kristin Olsén
Administrative Assistant Supply Chain, IS/IT, Procurement
Swedish Orphan Biovitrum AB

”Öppnade ögonen för många av oss”

2018-08-17, 16:17

"Otroligt inspirerande föreläsning som öppnade ögonen för många av oss och som nu hittat motivationen att göra förändringar för ett bättre välmående.”
– Malin Carlsson, HR & Malin Nordström, Marknad på Atea Sverige AB

”Ett uppvaknande för många”

2018-08-17, 16:15

”En personlig och inspirerande föreläsning som alla deltagare kunde relatera till. Om vikten av att lyssna på kroppens signaler, prioritera rätt i arbetslivet och ta ansvar för varandras arbetsmiljö. Ett uppvaknande för många som deltog om vilket ansvar vi har för vårt egna och andras välbefinnande samt den kultur som vi bidrar till på vår arbetsplats. Johan gav oss en personlig inblick i vilket ansvar vi som individer har för vår egen situation och vad konsekvenserna kan bli för oss själva, kollegor och verksamheten i stort om vi inte stannar upp och ändrar vårt beteende och vår kultur på arbetsplatsen. Johan engagerade 990 stycken medarbetare båda live och på videolänk”.
– Karolina Bäckström. skyddsombud Skatteverket.

”Den bästa föreläsning de lyssnat på“

2018-08-17, 16:12

”Pricksäkert och Trovärdigt. Flera tycker att det var den bästa föreläsning de lyssnat på i samband med jobbet”
– Gustaf Bratt. Nordea Sweden

”Underhållande utan trams”

2018-03-21, 14:11

”Bra energi, rätt tonalitet, underhållande utan trams. Trovärdigt, tänkvärt och rakt.”
—Leif Nordin, Ledarnas Sveriges chefsorganisation.

”Man får sig en tankeställare och börjar fundera över sitt eget beteende”

2018-01-18, 13:16

”Man får sig en tankeställare och börjar fundera över sitt eget beteende. Denna föreläsning passar alla, inte minst chefer då vi lever i en ständigt uppkopplad och stressig tillvaro både privat och i arbetslivet.”
– Ulrika Hultfeldt, Arbetsförmedlingen

”Har verkligen gjort avtryck i vår verksamhet”

2018-01-18, 13:12

”Stort tack Johan. Du har verkligen gjort avtryck i vår verksamhet”.
– Marie Andersson Rektor Holstagårdsskolan

”Våra allra varmaste rekommendationer”

2018-01-18, 13:09

”Bokar du Johan får du lyssna på en berättelse som berör och som du aldrig har hört förut. Vi ger Johan våra allra varmaste rekommendationer och tackar honom för att han har hjälpt oss framåt.”
– Lisa Holmberg Human Resources Manager Sweden Arrow Electronics

”Öppnade ögonen för många av oss”

2018-01-18, 13:07

”Otroligt inspirerande föreläsning som öppnade ögonen för många av oss och som nu hittat motivationen att göra förändringar för ett bättre välmående.”
– Malin Carlsson, HR & Malin Nordström, Marknad på Atea Sverige AB

”En tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad”

2016-12-05, 15:05

"Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad."
– David Rönnberg CEO Indiska Magasinet AB

”En föreläsning som berör alla”

2016-12-05, 15:04

"Vi satt helt trollbundna och insöp det oförståeliga. Vi försökte förstå vidden av konsekvensen av att inte lyssna på kroppens signaler. Vi insåg också hur stark konsekvensen av ens tankar är. Hur vi väljer att tänka och förhålla oss till olika känslor och upplevelser. Ett slags uppvaknande. Känslan var att detta är en föreläsning som berör precis alla.Johan hjälpte och inspirerade oss till att öppna upp tanken och att välja väg."
– Helena Hansson Ordförande Friskis&Svettis Falkenberg

”Berörande och Berikande”

2016-12-05, 15:02

"Stort tack Johan. Berörande och Berikande. Blev huvudämnet vidare in på kvällen."
– Frida Hult. Sergel Kredittjänster AB

”Personalen uppskattade verkligen dina råd”

2016-12-05, 15:01

"Vi bad Johan om hjälp att med en coachande workshop berörande frågor om stress i samband med en stort förändringsarbete. Personalen uppskattade verkligen dina råd och öppenhet kring dina egna erfarenheter. Johan fans även som stöd för ledningsgruppen i samband med workshopen för hur frågor och vidare arbete skulle tacklas. Tack Johan"
– Daniel Hörnqvist Regional Manager Internetstores Nordic.

”Stort varmt tack”

2016-12-05, 15:00

"Stort varmt tack för din inspirerande tid hos oss. Jag är mer än tacksam för att ta del av dina erfarenheter ifrån din otroliga resa. Jag tar speciellt med mig sök fördelar, vårda det friska och följ min dröm.
– Camilla Bolmenius Varmförzinkning AB."

Johan Norén talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 40.000 kr

 • Mitt motto

  Små små steg kan ge stora konsekvenser, därav vikten att veta åt vilket håll du är påväg.

Johan Norén - TRÄNINGEN BLEV MIN RÄDDNING

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap