Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Anders Dahlquist

Anders (DJ) Dahlquist föreläser om företagsutveckling genom generationsförståelse i det nya ledarskapet. Dvs hur förståelsen över generationerna kan förbättra kommunikationen och verksamheten i en organisation och skapa synergieffekter. T ex: för att fler ungdomar ska komma i arbete måste företagsledare veta hur det nya ledarskapet fungerar och hur man bemöter de yngre generationerna. 

Människor i alla åldrar känner sig berörda när Anders föreläser, eller snarare intensivutbildar. I publiken har över 400 HR-chefer synts, liksom styrelser, ledningsgrupper, landstingsledningar och företagare. Åhörarna är också arbetslösa ungdomar som hjälps av det sociala, arbetsförmedlingen och kommunen. Anders har levererat starkast resultat just med ungdomar.

Bland tidigare beställare märks: Luftfartsverket, ABB, Volvo, Länsförsäkringar Liv, Faluhus, LTU, Våga växa i Kalix, SKF, flertalet landsting, företagare samt en mängd rotaryklubbar. 

Anders Dahlquist är även känd sedan länge som internationell vinyldiscjockey.

 • Effekten av att boka Anders Dahlquist

  Organisationen och gruppen får en stark vi-känsla.  För företagsledare och styrelser blir det nya öppningar till kommunikation och utveckling. HR får hjälp med rekrytering, planering vid pensionsavgångar och coachning av ny personal. HR hjälps även vad det gäller strategi och marknadsföring.

 • Anders Dahlquist som talare

  Som fd officer är Anders van att tala, att skapa energi och visa att man vågar. Han rör sig över hela scenen, med bra ögonkontakt med publiken så att alla känner sig sedda. Anders håller högt tempo, men med full kontroll. Han kompletterar även med bilder så att alla förstår vad som sägs, oavsett om publiken är en styrelse eller består av arbetslösa.

 • Så arbetar Anders Dahlquist

  Anders vill alltid få kontakt eller mera information om beställarföretaget eller -organisationen för att ge bästa resultat. Han anpassar föreläsningen eller utbildningen efter önskemål.

 • Anders Dahlquist erbjuder

  Föreläsningar som berör och utvecklar, som ger direktverkan och en känsla att höra till. Ämnena kan vara ledarskap, kommunikation, generationsskifte, rekrytering, karriär, organisationsutveckling och projektledning.

  Anders erbjuder tre huvudupplägg:

  • Ca en timmes föredrag, för att öppna åhörarnas sinnen och leda till utveckling. Det ger direktverkan och energi. Det kan även läggas till tid.

  • Tre timmar, med föreläsning, gruppuppgifter och presentationer som ger direktverkan. Det kan kompletteras med extra föreläsning om bl a Vett & etikett, inre och yttre social kompetens och konversation. 

  • En vecka med en grupp (max 12 pers) med rubriken ”Generationsförståelse, feedback & känslor”. Detta upplägg passar utmärkt för projektgrupper med långtidsarbetslösa, arbetslösa ungdomar, ungdomar med problem, kriminalvården, företag vid varsel samt arbetslösa studenter.

  I stort har Anders haft ett resultat på 74 % som lämnat Arbetsförmedlingen för
  studier, praktik eller arbete.

 • Anders Dahlquist passar till

  Organisationer, verksamheter och grupper inom offentlig såväl som privat sektor.

Talaren utgår från Frankrike
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Anders har bakgrund som officer, försäljnings- och marknadschef på SAS Luleå Hotell och senare VD för flera hotell.

Senare fann Anders en ny roll som utvecklare inom Aktivitetsgarantin, vilken syftar till att få ut långtidsarbetslösa i arbete, studier eller praktik. Anders kom som ny företagare till Piteå Arbetsförmedling och andra AF i Norrbotten. De fick under åren 2000–2005 in runt 1500 arbetslösa, unga arbetslösa och folk på rehab. Det var även personer inom det sociala, ungdomar på IV-linjen och arbetslösa studenter. Med Anders kände de sig värdefulla och fick nya mål i livet.

Resultatet av dessa år blev att han specialiserade sig på förståelsen och kommunikationen mellan de olika generationerna på arbetsmarknaden. Han studerade t ex den amerikanska forskningen, Kairo Futures dokumentation. Med resultaten från tiden år 2000 och framåt, fick Anders kunskapen om hur viktig mixen av åldrar är i en organisation för att få bästa resultat.

Därefter började Anders att föreläsa under rubriken "Generationsförståelse, feedback & känslor". Han såg hur viktigt det var med kunnandet om grupprocessen. Resultatet av allt detta blev att Anders idag har föreläst för över 400 HR-chefer, styrelser, ledningsgrupper, landstingsledningar och nya företagare.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Anders Dahlquist talar om:

Expertområden:

Prisklass:

Enligt offert

 • Mer om priser

  Från 27.000 – enligt offert

 • Mitt motto

  ”Se inte bakåt, för det kan du inte ändra på, bara ta lärdom av!”

Del från föreläsning på LTU Civilingenjörsutbildning.

Andra talare inom samma område

Laila Bagge

Strålande moderatorn och föreläsaren Laila Bagge föreläser om entreprenörskap, självkänsla, företagande och vikten av att drömma och våga. Med grund i de egna erfarenheterna delar Laila med sig av s

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap