Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Susanne Norman

Susanne Norman håller föreläsningen "Det finns inga omöjliga elever" som riktar sig till alla som arbetar med elever med beteendeproblematik. Hon talar om hur man skapar en relation med tydligt ledarskap där eleven känner sig trygg samt hur man arbetar med struktur och kommunikation för att skapa motivation. 
Hon ger praktiska verktyg som kan tillämpas i skolan i arbetet med elever med beteendeproblematik och skapar en förståelse för hur man kan stödja dessa barn att fungera bättre i skolan.

Susanne har en dotter med ADHD, Aspergers syndrom och Trotssyndrom och det är bland annat tack vare henne Susanne har utvecklat denna metod samt utvecklat förmågan att snabbt läsa av elevers behov.Förutom att själv ha sökt kunskap för att hitta förklaringen till sin dotters beteenden har Susanne läst kurser inom specialpedagogik, coachning, medling, förhandling och ledarskap på universitetsnivå.

I hennes föreläsning får ni svar på följande frågor:

- Hur skapar jag en relation med tydligt ledarskap där eleven känner sig trygg?   - Hur gör jag för att fånga de elever som saknar motivation?   - Hur förändrar jag ett felaktig beteende hos en elev?   - När föräldrar inte tar ansvar, hur hanterar jag det?

 • Susanne Norman som talare

  Målet med Susannes föreläsning är att förmedla ett arbetssätt som ger resultat och hjälper elever som blir missförstådda i skolan. Hon menar att elever blir trygga i det tydliga ledarskapet och klarar inte av kompisrelationen med läraren som andra barn klarar.

  Susanne vill sprida en struktur som gynnar den här typen av elever och ge eleverna en möjlighet att få lära sig efter deras behov.

 • Så arbetar Susanne Norman

  Jag arbetar med delmoment i föreläsningen har hon en diskussionsstund med åhörarna och i slutet av föreläsningen tar hon upp exempel på elever som åhörarna vill prata om.
  Det finns inga omöjliga elever, ca 2,5 timmar
  Det finns inga omöjliga elever, förlängd version ca 3,5 timmar med fördjupande innehåll.
  Effektiv konflikthantering med workshop, ca 2,5-3 timmar
  Studio 12, en modell av en särskild undervisningsgrupp där alla elever kan lyckas! Ca 2 timmar
  Det finns inga omöjliga skolor (tillsammans med Lillemor)
  Det finns inga omöjliga skolor (tillsammans med Lillemor)

 • Susanne Norman erbjuder

  Susanne erbjuder specialpedagoger, lärare, elevcoacher och elevassistenter ett unikt arbetssätt för att under kort tid hjälpa barn med beteendeproblem att bli självgående i skolan.
  Susanne arbetar på ett sätt som bygger långvarig erfarenhet av att lösa konflikter kopplade till barns funktionsnedsättning.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Kick-off
Kön Kvinna
Språk Engelska

Susanne arbetar sedan några år tillbaka på Stenhamraskolan och Uppgårdsskolan i Ekerö kommun med att stödja elever med beteendeproblematik. Där har mycket goda resultat uppnåtts och eleverna har gått från att vara utanför klassrummet till att vara närvarande och delaktiga på lektionerna. För elever i åk 6-9 som har mätbara resultat så ökade medelmeritvärdet från 43 till 141 under vårterminen 2014.

I augusti 2021 headhuntades jag till Tyresö kommun och klev på ett uppdrag som verksamhetsutvecklare för deras kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper och där är jag fram till juni 2022. Just nu är jag igång med att skriva en handbok kring uppbyggnaden av Studio 12, en modell av en särskild undervisningsgrupp där alla elever kan lyckas. Verksamheten möter elevernas behov och vänder snabbt utvecklingen för hemmasittare, korridorsvandrare och utåtagerande elever till att börja fokusera på skolarbetet. Verksamheten har mycket hög måluppfyllelse.
Vi klarade vårt uppdrag och blev godkända på samtliga brister i oktober samma år och blev sedan kvar i drygt ett år till för att stabilisera skolan.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Göran Davidsson

Vill du skapa en verksamhet som smittar med tillit, arbetsglädje och engagemang? Med ett helhjärtat fokus på grupputveckling, värdegrund och ledarskap föreläser och utbildar Göran Davidss

Anders Hanson

Anders Hanson är talare, utbildare och författare inom hälsopromotion och salutogent ledarskap, engagerad i ledarutveckling sedan mer än 20 år. Under 1990-talet var Anders knuten till Högskolan Väst

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap