Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Maher Turkie

FRAMTIDEN LIGGER I DINA HÄNDER MAHER TURKIE

Från att vara tung kriminell till att bryta mig ur kriminalitet och klippa bandet med ALLA i mitt gamla liv. Det var inte lätt och det krävdes enorma uppoffringar, men resultatet har skapat en ny karaktär och värdefulla belöningar. Detta bevisar att inget är omöjligt.

Maher Turkie är en av Sveriges mest kända och efterfrågade inspiratörer. Med en otrolig positiv energi och sitt målande sätt att skapa igenkänning föreläser han i ämnen som kommunikation, självledarskap, Inspiration, motivation, konflikthantering, personlig utveckling och teamutveckling.
Maher blev utsedd till årets eldsjäl 2020 och har även medverkat två gånger i på gränsen med Peter Jihde

Urval av tidigare beställare:
Boost by FC Rosengård, Eslövs folkhögskola, June folkhögskola, Thorén innovation school, Jensen gymnasium i Lund, Krami, Lindängeskolan Malmö, Furuboda folkhögskola i Malmö, HVBGuiden, Manpower, Advokatbyrån Sthål, Stiftelsen Smålandsgårdar, MFF, Söderhamns kommun, RF SISU, Helsingborgshem och Landskrona Stad

 • Effekten av att boka Maher Turkie
  • Motivation
  • Inspiration 
  • Ledarskap
  • Ansvarstagande
  • Personlig utveckling 
  • Teambuilding 
  • Målanalys
  • Beteendeanalys 
  • Kommunikation
  • Positivt tänkande
  • Social kompetens
 • Maher Turkie som talare

  Som föreläsare ger Maher Turkie en stor del av sig själv till sina åhörare. Det är en ödmjuk och ärlig men samtidigt jordnära resa som han tar med sin publik på. En resa som inte lämnar någon oberörd och som inspirerar till att inte bara identifiera ett problem utan ta de steg som leder till förändring. Nedan har vi listat ett urval av dussintals recensioner från deltagare på Mahers föreläsningar, utbildningar och coachningssamtal.

 • Så arbetar Maher Turkie

  Talaren anpassar sig efter beställarens behov och önskemål.

 • Maher Turkie erbjuder

  Mahers föreläsningar vänder sig till allt från föräldrar och skolklasser till team och ledningsgrupper men även andra intressegrupper runtom i samhället.

  -Ungdomar med prestationsångest
  -Ungdomar med prestationsångest
  -Unga vuxna i ett vägskäl, hjälp med beslut
  -Ett lyssnande öra för dig som känner dig ensam med dina problem
  -Föräldrar med tonåringar på glid
  -Hjälp att lotsa din ungdom rätt
  -Föräldrar som inte når fram till sina barn


  Det är inte ovanligt för företag att boka honom som del i ett större event eller fristående som inspiratör på kickoffen.
  Maher bokas även för privata sällskap av exempelvis föräldrar som går ihop för ökad förståelse kring ungdomar i tonåren.
  Det genomgående temat i alla bokningar är att Maher skräddarsyr sitt upplägg efter åhörarna som grupp och deras önskemål samt förväntningar.
  Det är vad som gör honom så uppskattad oavsett vilka som anlitar honom.

 • Maher Turkie passar till

  Mässor konferenser, privata och offentliga

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Underhållande, Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Arabiska, Engelska

Jag är en driven och energisk person mål och stora drömmar redan som 8- åring. Mitt främsta mål i min ungdom var att ta hand om mamma och mina syskon. Jag ville ge de ekonomisk trygghet och kände stort ansvar då min fader inte var närvarande i hemmet.
Som ungdom stod jag i valet att ta ett "vanligt" 9-17 jobb. Jag trodde att snabba pengar var lösningen på mina problem och valde den kriminella banan. Jag drömde om att bli narkotikapolis men blev istället den polisen jagade.
Några år senare fann jag mig själv i fängelse. Jag satt av tid både i Sverige och utlandet. Jag försökte flera gånger lämna den kriminella världen och ett tungt drogmissbruk bakom mig.

Vändpunkten kom när jag på djupet började reflektera kring varför och vilka jag sårat genom mina vägval. Det var i min kontakt med de jag påverkat negativt på grund av de val jag gjort och i samband med att be dem om förlåtelse som förändringen kunde börja.
Då hade jag ingen aning om hur min berättelse, min försoning och den resa jag varit på skulle påverka andra omkring mig. När jag ventilerade mina tankar i sociala medier slog det igenom och man kontaktade mig från hela landet för att be mig berätta min historia.
Det var när en ung kille beslutade sig för att vända sitt destruktiva levnadsmönster efter att ha lyssnat på och blivit inspirerad av mig som jag beslöt mig. Inte bara skall jag ta starkt avstånd ifrån alla kriminella vägval, jag skall inspirera andra att följa mitt exempel.
På den banan bar det av och idag driver jag No2Crimes som är en ideell förening som öppnar dialoger med ungdomar och nattvandrar för trygghet och mot gäng- och gatuvåldet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

2023-01-23, 14:53

Jättebra, Berörande, Bra att bli påmind, Ökad förståelse, Reflektion, Var inte rädd för det okända, Tungt men lättsam, Jättebra gruppövning, Äkthet, Verklighet, Modigt, Spännande, Användbart!
Säga HEJ till alla, Våga mer, Röra mig mer ute i bostadsområdet, Tålamod, Använda vår interna kompetens, Arbeta med sina rädslor, Tålamod, Ge tid, Se dem och Hör dem

Fritidsbarn efter online-föreläsning

2023-01-23, 14:51

Jag började nästan gråta, han kom in på mig på djupet!

Eslövs kommun

2023-01-23, 14:51

Under denna heldagsföreläsning delar Maher Turkie och Karin Jonsson med sig av sin egen livshistoria. De berättar hur de som barn sakta men säkert halkat in i en kriminell vuxenvärld som drar nytta av barnens osäkerhet och längtan efter att bli sedda. Både Mahers och Karins historia griper tag och skakar om deltagarna. Deras ärliga ord skär stundtals in i hjärtat och frambringar både smärta, sorg och en känsla av obekvämhet. Samtidigt är Maher och Karin ett levande bevis på att det är fullt möjligt att komma loss ur klorna ifrån den kriminella världen och att erfarenheten kan användas i ett förebyggande syfte genom att hjälpa andra barn och ungdomar vilket väcker känslor av hoppfullhet och glädje. Förutom de personliga berättelserna får deltagarna ta del av fakta och statistik gällande ungdomar som berörs av diverse brott och lider av psykisk ohälsa. Maher och Karin får deltagarna att börja fundera och ifrågasätta samhället samt reflektera kring vad en själv kan göra för insats för de utsatta individerna. Vidare får deltagarna möjlighet att komma med egna frågor och reflektioner som skapar en mänsklig atmosfär i rummet och visar att oavsett bakgrund så är vi i grund och botten alla likadana. Individer som önskar bli sedda, älskade och accepterade oavsett vem vi är eller var vi kommer ifrån. Budskapet som jag tar med mig är att alla vuxna har ett ansvar och att alla kan göra något. "Har du räddat ett barn eller ungdom, så har du räddat världen".

Arbetsmarknadskonsulent, studie- och yrkesvägledare

2023-01-23, 14:49

Det var en mycket inspirerande föreläsning och intressant att få höra om din resa, dina tankar och tips kring motivation. Tack för att du tog dig tiden att föreläsa för oss och våra kandidater! :)

2023-01-23, 14:49

Tack för en bra föreläsning som väckte många tankar om hur jag ska arbeta med eleverna framöver.

2023-01-23, 14:48

Tack för idag Maher, inspirerande berättelse som engagerar. Så som sades innan så känns ”överraskande bra” som att man skulle haft låga förväntningar på din föreläsning. För mig är väldigt bra toppbetyg.

2023-01-23, 14:48

Mycket bra föreläsning men kanske bredda och prata om både pojkar och flickor, då detta blir mer vanligt. Tack

2023-01-23, 14:47

”Du är absolut en inspirerande person som gav en riktigt bra inblick i problematiken kring dagens ungdomar som hamnar utanför i samhället.”

2023-01-23, 14:47

”Mycket bra föreläsning som ger tanke till reflektion, interaktion och många skratt”

”En otrolig livsberättelse, fina verktyg för att skapa kontakt”

2023-01-23, 14:46

”Ni var fantastiska. Jag kommer att rekommendera er för alla som behöver verktyg att jobba med unga och med gäng. Vi kommer att ses igen????Tack Maher!”

2023-01-23, 14:45

”Jag tycker att det var väldigt tydligt, engagerande och givande. Fortsätt i samma anda, ditt engagemang smittar! ”

Lärarnas och Landskronas kommun

2023-01-23, 14:45

Din beskrivning av din bakgrund är bra och intressant, du har ett bra driv och ett bra engagemang. Du har ett bra framförande, men lyft gärna fler praktiska exempel.”

Maher Turkie talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 40.000 kr

 • Mer om priser

  FÖRELÄSNING FÖR SKOLOR: 120 minuter inklusive diskussioner och frågor Pris 20.000kr exklusive moms Tillkommer resa och eventuellt logi FÖRELÄSNING FÖR FÖRETAG: 120 minuter inklusive diskussioner och frågor Pris 25.000kr exklusive moms Tillkommer resa och eventuellt logi När ett företag bokar ingår en kostnadsfri föreläsning till en valfri skola i er stad.

 • Mitt motto

  Om jag kan så kan du! Allt handlar om investering av den tiden du har.

Andra talare inom samma område

Frida Adamsson

På Sveriges Talare är Frida den kreativa själen som specialiserar sig på graphic recording och live art. Med fokus på att omvandla ord och idéer till visuell konst i realtid

Andrea Hartmann Jovell

Välkommen att boka Andrea Hartmann Jovell – din föreläsare i kommunikation, ledarskap och medarbetarskap! Andrea, en strålande talare och moderator, står redo att lyfta era

Lennart Hjelm

Tankens kraft med Lennart Hjelm, en både humoristisk, allvarlig och magisk föreläsning. Lennart är expert på hur man uppnår en god atmosfär på arbetet och i vardagslivet. Ge

Stig-Arne Bäckman & Håkan Berg

Boka Stigge och Håkan när ni vill ha det där lilla extra till er företagskonferens, privat tillställning eller en festlig middag?
Då har ni ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap