Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Erik Lorinder

Skolor som gör något åt mobbning, ordningsstörning och skadegörelse förbättrar både trivsel och lärmiljö. Erik Lorinder är föreläsaren som tar utmaningarna i skolmiljön i ett helhetsgrepp. Med erfarenheter från sociologisk forskning har han skapat ett koncept för en trygg skola i stimulerande lärmiljö. En heldags föreläsning är startskottet för förändring i positiv riktning.

Erik utgår från social identitetsteori och dess relationsskapande principer. Han presenterar övergripande strategier och vägledande strukturer som gör att en positiv utveckling kan fortsätta över tid; att det uppstår en konstruktiv kultur som sitter i väggarna. 

Målet är social vägledning där samtliga inblandade i en kontext bidrar till den gemensamma miljön. Vägledningen riktar sig i huvudsak till rektorer och pedagoger. Erik stöttar dem i att nå gemensamma mål tillsammans med elever, föräldrar och olika samhällsaktörer.

Urval av tidigare beställare: 
Söraskolan i Österåkers kommun, Vetenskapliga Skolan i Åkersberga

 • Effekten av att boka Erik Lorinder

  Eriks teorier underlättar ordning och trivsel på skolor. Han hjälper aktörer inom näringsverksamhet och social service att bli mer professionella och öka tryggheten i arbetsmiljön.

 • Erik Lorinder som talare

  ”Erik är en av landets absolut bästa talare, riktigt skarp i ämnet. Det är en lyx att få undervisning av honom.” Så låter många uttalanden efter Eriks föreläsningar och utbildningar. Han är mycket empatisk, engagerad och lyhörd och har lätt för att sätta sig in i deltagarnas frågor, problem och situation.

 • Så arbetar Erik Lorinder

  Efter ett kortare samtal sätter sig Erik in i kundens behov och sätter samman ett utkast på en heldags utbildning.

 • Erik Lorinder erbjuder

  Erik anpassar alltid upplägg och innehåll efter mottagarens önskemål och behov. Det är viktigt att leverans överensstämmer med mottagarens målbild. Men allt som oftast överträffar Erik målbilden och lämnar efter sig en mycket nöjd och nytänkande deltagare.

 • Erik Lorinder passar till

  Erik föreläser mest för specifika kunder men han medverkar mer än gärna på mässor, kick-offs och liknande.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man

Erik Lorinder var verksam som polis 2003–2016. Som poliskommissarie på Rikspolisstyrelsen ansvarade han från 2010 för utvecklingen av Polisens hantering av allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och social oro, både vad det gäller metoder och utrustning. I huvudsak handlade utvecklingsuppdraget om att implementera mjuka värden i en miljö som för en utomstående kan upplevas hård. Resultatet blev att lagföringen ökade, poliserna blev tryggare, arbetsmiljön blev bättre, våldet minskade och att färre skadades, både vad de gällde deltagare i folksamlingar och poliser.

Som kuriosa kan vi berätta att Erik är en av landets främsta experter på den humana och mycket effektiva självförsvarsformen Jiujitsu. Han har tränat i över 30 år och har svart bälte av femte graden. Erik är ordförande för Svenska Jiujitsuförbundet SJF och driver Roslagens Jiujitsuklubb i Österåkers kommun. Utifrån jiujitsuns förhållningssätt att möta utmaningar med kunskap i stället för med kraft förmedlar han sin kunskap.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Både elever och personal är motiverade”

2018-02-06, 11:05

”På vår skola upplever eleverna studiero och de når uppsatta mål. Lärarna kan ägna sig åt att undervisa och tiden räcker till för planering och efterarbete. Det är roligt att gå till jobbet. Miljön är stimulerande. Både elever och personal är motiverade, inte bara till att utvecklas utan också till att hålla skolan fin och stämningen god. Eleverna trivs och tillhörighetskänslan är stor. Chefen är omtyckt och personalomsättningen är låg. Före detta elever minns sin skoltid på vår skola som en bra tid i livet och som en god förberedelse inför högre studier, önskade yrken och vuxna utmaningar.”

Erik Lorinder talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 28.000 kr

 • Mer om priser

  Det lägre priset är riktlinje för en halvdag och det högre priset är riktlinje för en heldag. I priset ingår förberedelse och resor inom Storstockholm.

 • Mitt motto

  ”Om det hade varit enkelt så hade ju vem som helst klarat av det.” ”Ingen människa är större än de tankar hon tänker. Varje liten handling är mycket större än alla storslagna tankar.”

Andra talare inom samma område

Anna Unsgaard

Anna har en mycket lång karriär som journalist, och utbildar nu i hur man hanterar sin kontakt med media och reportrar. Hon går igenom alla delar av hur kontakterna ser ut, och lär ut hur ma

Brit Stakston

Brit Stakston tar er med på en framtidsresa som väcker lusten att få koll på allt som sker inom digitalisering. Från fejknyheter till näthat och sociala medier. Brit är e

Karin Edman

Karin Edman är föreläsaren som vägleder er igenom organisationsutveckling samt förändringsarbete. Utgångspunkten ligger i begreppet Empatisk Ekonomi. Som utgår från de mänskliga behoven, i kombin ...

Anders Hanson

Anders Hanson är talare, utbildare och författare inom hälsopromotion och salutogent ledarskap, engagerad i ledarutveckling sedan mer än 20 år. Under 1990-talet var Anders knuten till Högskolan Väst

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap