Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Anna Olsson

Anna Olsson är en synnerligen erfaren förändringsledare, säljare och ledare. Hon arbetar passionerat så att förändringsprojekt lyckas, både affärsmässigt och mänskligt. Hon förser åhörarna med konkreta verktyg för att vara bättre rustade inför förändringar, och insikter i hur den enskilde kan hålla en fortsatt hög prestation. 

I föreläsningarna varvar Anna teoretiska kunskaper och praktiska verktyg från både lyckade och mindre lyckade förändringar som hon sett. Igenkänningsfaktorn är hög när hon berättar om de utmaningar ledare och medarbetare brottas med i ett arbetsliv med allt högre förändringstakt.

Anna ger projekt- och förändringsledare kunskaper i hur man utvecklar processer och kopplar verktyg till organisationens förutsättningar. Hur man får ett bra samarbete i projekt att nå effektmålen. Grupper som har stora utmaningar framför sig får hjälp att utvecklas tillsammans. Och ledare får stöd i sitt dagliga arbete.

I augusti 2019 utkom boken "Förändringsledning" på Studentlitteratur, Anna har skrivit den tillsammans med två medförfattare. Det är den första boken i Sverige om förändringsledning som profession och förenar teori och praktik utifrån ett svensk perspektiv.

Vill du leda lyckade förändringar i hamn? Boka Anna Olsson!

Urval av tidigare beställare:
HSB, Haninge kommun, L’Oréal, H&M, Sigtuna Kommun, Capio Medocular, Sundsvall42 (numera Good Tech conference).

 • Effekten av att boka Anna Olsson

  Insikter om verktyg och förhållningssätt som underlättar förändring, oavsett om du är ledare eller medarbetare, oavsett om det gäller förändring av din roll eller nya arbetssätt enligt kraven i GDPR. Ledare och grupper som tycker att förändring är svårt och/eller har negativa erfarenheter får inspiration och verktyg för att jobba vidare tillsammans på ett bättre sätt.

 • Anna Olsson som talare

  Anna är kunnig inom både ledarskap och förändringsledning och har gedigen praktisk erfarenhet. Föredragen innehåller både metoder och praktiska exempel från hennes långa erfarenhet både som anställd och som konsult. Det personliga tilltalet och kopplingen till varje kunds verksamhet och utmaningar ger energi och vilja att pröva nya arbetssätt.

 • Så arbetar Anna Olsson

  Anna anpassar alltid föredragen efter beställarens önskemål och har minst ett möte med beställaren innan föredraget. Oavsett ämne är det viktigt att lyssnarna får en föreläsning med rätt ton och språk samt kopplingar till sin verklighet.

 • Anna Olsson erbjuder

  Anna ger ledare och medarbetare insikter och verktyg för förändring. Hon anpassar till projektledare som vill förstå förändringsledning och grupper som behöver samverka bättre för att lyckas med sitt uppdrag.

 • Anna Olsson passar till

  Privat och offentlig sektor, chefsdagar, start på förändringsprojekt, grupper och team som fått problem i samband med förändring, organisationer som vill öka förändringsförmåga hos personal och ledare, likaså nätverksträffar. Anna föreläser för grupper från 10 personer till flera hundra.

Talaren utgår från Stockholm
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Under sin uppväxt bodde Anna många år i Östafrika. Hon fascinerades av vad som skiljer kontra förenar människor, vad som gör att vissa lyckas och andra inte. Anna är en humanistisk ingenjör med stark förankring i de senaste forskningsrönen och en sällsynt förmåga att förklara komplexa sammanhang i enkla ord.

Under de första 20 åren av sin karriär arbetade Anna som säljare, key account manager, teamledare och försäljningschef, främst i IT-branschen. Där växte successivt insikten i att bra projektledning är nödvändig, men otillräcklig när det handlar om projekt som är beroende av medarbetarnas förändrade arbetssätt för att lyckas. Sedan 2012 är Anna certifierad i Prosci’s ADKAR-metodik. Hon har sedan starten varit engagerad i ACMP:s svenska organisation (Association of Change Management Professionals).

I drygt 10 år har Anna arbetat som konsult och hjälpt organisationer i både privat näringsliv och offentlig sektor att utvecklas och driva förändring. Hon har medverkat i förändringsprocesser både i Sverige och internationellt, i så olika branscher som skönhet och gruvindustri. De senaste åren har många projekt handlat om digitalisering, i både privat och offentlig verksamhet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Det går att välja både renodlade föreläsningar och interaktiva workshops, alltid med koppling till beställarens förutsättningar och syftet med föreläsningen. För organisationer som vill ha extra bränsle i inledningen av en större förändring kan en inledande föreläsning lämpligen följas upp med workshops.

Andra talare inom samma område

Joacim Sager

Välkommen till en inspirerande föreläsning om stiftelser och deras avgörande roll i samhällets utveckling. Joacim Sager, en framstående expert inom skapande av stiftelser oc

Louise Hoffsten

Louise Hoffsten: Att Leva Med MS och Finna Ljuset i Mörkret
Louise Hoffsten, den älskade sångerskan, delar med sig av sin livsresa och erfarenheter ...

Thord Nossborn

Thord Nossborn introducerar konceptet Brain Lean® som ett medel för att öka vår insikt om hur våra hjärnor fungerar – både dess framgångar och brister. 
Detta ...

Gabriella Wejlid

Öka kreativiteten, sätt igång idéflödet och få en helt ny förståelse för hur hjärnan fungerar! Gabriella Wejlid håller aktiva och inspirerande seminarier i ”Kreativitet”, ”Hjärnan ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap