Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Bo Ahrenfelt

Bo Ahrenfelt, legitimerad läkare och psykiater, är en passionerad förändringsnörd med en unik bana som startade redan som tioåring. Som specialist inom vuxenpsykiatri och expert på Sustain Change AB fokuserar Bo på förändring för individ, grupp och organisation samt betydelsen av stress för organisatoriskt resultat. 

Bo delar sin omfattande kunskap genom att utbilda internkonsulter och konsulter i förändrings-och utvecklingsarbete. Bo är författare till framstående böcker, inklusive Konflikthanteringsboken som blev Årets ledarbok och Revir och Ledarskap som blev nominerad till Årets Bokstöd. Hans bok "Förändring som tillstånd" har blivit en klassiker vid universitet och högskolor.

Bo Ahrenfelt är även medförfattare i en svensk antologi Förändra staten och en internationell antologi inom medvetandet, vetenskap och personlig utveckling. Förutom sitt imponerande författarskap arbetar Bo nu på en bok om vuxenlivet, där han utforskar psykologisk utveckling efter 25-årsåldern. Boka Bo Ahrenfelt för en expertinsikt som sträcker sig bortom gränserna för traditionell förändringshantering och psykiatrisk expertis.

Urval av tidigare beställare: Almega, SVT, Ifous, Vinnova, universitet och högskolor, Region Skåne, Karolinska Sjukhuset, Ericsson, Rektorsutbildningar, olika fackförbund, Stora Brodagen, statliga verk, kommuner, Akademiska sjukhuset, Tarkett, Chalmers, KTH, diverse verkstadsföretag, ledningsgrupper, departement och nätverk, SSAB, Riksarkivet m.fl.

 • Bo Ahrenfelt som talare

  Bo upplevs lättsam som talare, trots att hans bok "Förändring som tillstånd" ibland upplevs som svår. Han är kompetent och mycket kunnig inom sina områden, både seriös och rolig. Bo har god erfarenhet från många branscher och kan ge många exempel från verkligheten, vilket visar på hans gedigna kunskap. Han besitter djupa och många praktiska erfarenheter av genomförande av olika typer av förändringar, konflikthantering och ledarskapsutveckling. Bo har agerat både som talare, återkommande konsult och handledare under kortare eller längre tid, samt som coach för såväl individer som för ledningsgrupper.

 • Så arbetar Bo Ahrenfelt

  I dialog mellan talare och uppdragsgivare kartläggs tillsammans de önskemål som finns, det aktuella läget, tidsåtgång, möjliga scenarier osv. Därefter presenterar Bo ett förslag som diskuteras om han tror att han kan bidra med något som för uppdragsgivaren framåt.

 • Bo Ahrenfelt erbjuder

  Spännvidden går från en timmes föreläsning till långa utbildningar om så önskas. Genom Sustain Change AB erbjuder vi tio dagars förändringsutbildning över sex månaders tid med mig och min fru Anna Ahrenfelt som ledare.

 • Bo Ahrenfelt passar till

  Det mesta som har med förändring att göra på individ, grupp och organisationsnivå.
  Människan är således i centrum eftersom han eller hon är den minsta resultatskapande delen i en organisation.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Fil.Kand. inom humaniora och Leg.Läk. Specialistkompetens i vuxen psykiatri. Utbildad i Gestaltterapi från Skandinavien, Europa och San Francisco med direkt handledning i grupp av Jerry Kogan och hans nätverk. Utbildad i kropps-psykoterapi från Norge och Italien, ackrediterad av EABP, European Ass of Body Psychotherapy. Medlem i Scientific and Medical Network och satt i dess styrelse under sex år. En internationell organisation med huvudkontor i UK.

Bo startade Institutet för Liv och arbete 1990 och var dess ledare under 25 år. Ett kvalificerat nätverk som specialiserade sig på utbildning och konsulting inom förändring och utveckling. Grundkursen var på 21 dagar och fördjupningskursen 20. Båda i internatform med tre dagar per tillfälle och ett fem dagars internat med ren personlig utveckling. Cirka 1.500 deltagare som alla genomförde olika typer av projekt och förändringar under utbildningens gång under hans handledning. Han fick en god inblick i hur olika verkligheter kan se ut.
Arbetade även som konsult under de åren inom verkstadsindustri, revisionsbranschen, sjukvård, universitet och högskolor, skog och stålindustri, diverse organisationer inom privat och offentlig sektor, television och mediabranschen, stat, kommun, landsting och region och från småföretag till koncerner. Arbetade också med ledningsgrupper och coachade chefer under längre tider. Har arbetat med deltagare som hade nioårig grundskola till disputerade forskare och professorer. Talat för små grupper och inför 2000 personer, företagsinterna och öppna tillställningar som interna chefs- eller medarbetarsamlingar och som Stora Brodagen eller Nordisk skolledarkonferens. Gästföreläst på universitet och högskolor som använder hans böcker.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Bo Ahrenfelt talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 28.000 kr

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap