Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Abdirizak Ahmed

Mitt namn är Abdirizak Ahmed och är idag 26 år gammal, född i sverige och uppvuxen i gängkrigets “no-go-zone” Tensta och i inbördeskrigets Somalia. 

Efter många år som yrkeskriminell i Sverige har jag lämnat kriminaliteten bakom mig efter ett flertal mordförsök som resulterade i att en 19 åring tog en kula som var menad för mig.  

Som ex kriminell har jag på väldigt nära håll observerat hur narkotika och vapen flödat på våra annars väldigt vackra gator och nu försöker jag få stopp på genom att inspirera och sprida information men även med modern teknik försvåra narkotika/vapenhandeln. Jag kommer dela med mig av historier som de flesta enbart läser om i nyheterna eller ser i filmer och vad som fick mig att sluta. Jag har förändrat mitt liv till att vara laglydig medborgare, samt jobbar med att starta mitt egna bolag. 

Ni kommer få nya insikter till hur Sveriges undre värld fungerar men också hur det är på insidan av de stockholmsförorter ni läser om dagligen eller åker förbi på tryggt avstånd i tåg eller bil.

 • Abdirizak Ahmed som talare

  Karismatisk, rolig, inspirerande, sorglig, ärlig, dramatisk.

 • Så arbetar Abdirizak Ahmed

  Anpassar sig till beställaren, men typiskt sett en föreläsning följt av frågor.

 • Abdirizak Ahmed erbjuder

  Inspirerande föreläsning med mycket verkliga exempel från situationer som få har upplevt. Efter föreläsning följer tid för frågor och diskussioner.

 • Abdirizak Ahmed passar till

  Företagsevent, inspirationskvällar, skolor, kommun,landsting och myndigheter, privatpersoner, offentlig sektor, kulturella föreningar.

Som barn i inbördeskrigets Somalia har jag sett saker som ingen skall uppleva. Att kunna urskilja automatvapen på deras ljud innan man fyllt 10 är inget som många upplever i trygga Sverige. När jag sedan kom skärrad tillbaka till Sverige är det föga förvånande att skolgången blev lidande, jag blev mobbad för jag fick gå om klasser och jag blev hemlös efter gymnasiet. Detta ledde till att jag började sälja narkotika i större mängder och blev yrkeskriminell.

Sista året av kriminaliteten hamnade jag i en dödlig konflikt med ett ökänt gäng och efter flera mordförsök bestämde jag mig för att lämna kriminaliteten och valde att söka hjälp hos sociala insatsgruppen i Spånga-Tensta där polisen sa att min hotbild var 4 av 5, där 5 är som farligast. Jag var tvungen att flytta, fick en handlingsplan mot drogmissbruket och även en ekonomisk bistånd.
Efter att själv sett ljuset och tagit mig ur kriminaliteten vill jag nu vara vågmästare som överbryggar de två klyftorna som existerar idag i vårt samhälle och skräddarsyr de socialt utsatta områdena med resten av Sverige.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Abdirizak Ahmed talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 40.000 kr

 • Mitt motto

  Vi måste slå sönder hjulet och befria hamstern. Idag försöker jag vara ett symbol för hopp och inspiration för god integration, att vara pusselbiten som saknas; att det går att vända livet, mot alla odds.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap