Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

John Steinberg

Med passion för pedagogik och pedagoger har John Steinberg levererat praktiska föreläsningar, workshops, handledningar och böcker i 45 år. John kallas för Pedagogdoktorn eller Dr John efter sin tid som programledare på URs ”Dr John”- program. Han är fil. dr i pedagogik och författare till 55 böcker om inlärning, värdegrundsfrågor, undervisningskvalitet och kommunikation.


Det är mycket ovanligt att en teoretiker föreläser på ett sådant praktiskt sätt att deltagare får uppslag att prova följande dag. Med allvar, humor, praktiska exempel, interaktion med publiken och användbara modeller förmedlar John ett budskap om möjligheterna att underlätta inlärning och utveckling.    John har två målgrupper: skolan och offentlig förvaltning/näringslivet. För skolan betonar han pedagogernas roll som ledare och artister. För offentlig förvaltning/näringslivet tränar han icke-pedagoger att förmedla sitt budskap och sin information på ett sätt som engagerar åhörarna och mottagarna.   John kommer ursprungligen från USA men har bott i Sverige i 50 år. Han föreläser på både svenska och engelska.

 • Effekten av att boka John Steinberg

  Inspiration, förstås, men många praktiska modeller och tydliga ”prova detta” exempel. John är en sann pedagog som inte vill bara vara i centrum på scenen utan uppmuntra och utbildar så att deltagarna själva kan lyckas ännu bättre i sin pedagogik, i sitt ledarskap eller sin kommunikation

 • John Steinberg som talare

  John blandar teori med praktiska exempel, humor och allvar och då och då en bikupa eller kort övning, men inget längre grupparbete.

 • Så arbetar John Steinberg

  John tar kontakt i god tid för att bäst kunna anpassa innehåll, struktur, tidsram och syfte i samråd med uppdragsgivaren.

 • John Steinberg erbjuder

  60-180 minuter i föreläsnings eller workshop format
  John erbjuder även ett Talk Show format från 20 minuter och uppåt där han demonstrerar s.k. styrkesamtal och en metod som kan användas vid utvecklingssamtal, medarbetarsamtal och anbdra former av reflekterande samtal. Vid längre tidsramar kan han förklara och lära ut sin metodik förutom att demonstrera live och med filmade exempel.

 • John Steinberg passar till

  John älskar stora grupper. Ju flera desto roligare. Zoom fungerar också, men inget man jämföra med ”live.” John kan arbeta med ledningsgrupper och mindre gurpper men nog föredrar han större föreläsningar för “medarbetare på golvet”.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Fil. dr i pedagogik, Uppsala universitet
M.Ed. University of Massachusetts
B.A. University of Michigan

Författare till 55 böcker bl.a. Ledarskap I klassrummet, Aktiva värderingar, Värdegrundsarbete I praktiken, Pedagogdoktorns råd, Humanistiskt ledarskap (prisats som årets PA bok), Hitta styrkorna, Lärarens kroppsspråk och Stärk arbetslaget. John har även författat ett 600-tal krönikor och har ett Fortbildningsbibliotek på sin hemsida med drygt 450 olika text- och videofiler.

John har arbetat som universitetslektor i pedagogik och som grundskolerektor. Steinbergs Utbildnings AB grundades 1984. John drivs av en passion för pedagogik och pedagoger och missionen att ändra skolan och samhällets ”bristperspektiv” till ett ”styrkeperspektiv”. Just nu gör han även detta via sina Talk Showintervjuer och sina s.k. Styrkesamtal (se steinberg.se/talkshow).

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Anna Sterlinger Karin Boberg

Anna Sterlinger Ahlring, föreläsare, författare och moderator, har varit verksam som lärare sedan 2004, primärt på mellan- och högstadiet. Hon är en pionjär inom svensk lära

Pelle Sandstrak

Pelle Sandstrak – Mr Tourette – är performanceartisten du aldrig glömmer. Han gestaltar de människor och kolleger som såg hans personlighet, inte bara en diagnos. De som inkluderade honom

Elisabeth Schönbeck

Äldst, yngst eller mittemellan-varför din plats i syskonskaran betyder mer än du tror.

Elisabeth Schönbeck är den

Jennie Furulund

Jennie Furulund är inte bara en erfaren förskolelärare i Norge, utan också en visionär som brinner för att skapa en arbetsmiljö som präglas av glädje och samarbete. Med

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap