Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Per J Andersson

Per J Andersson, medgrundare till Vagabond 1987, är expert på miljömässigt hållbara resor och socialt ansvarstagande turism. Utöver att fortfarande bidra till Vagabond är han aktiv i TV4, SVT, UR och Sveriges Radio. Hans författarskap inkluderar aktuella verk som "Drömmen om en ö" (2022) och "Tankar för dagen – manual för nyfikna resenärer" (2022). Andersson har också skrivit prisbelönta böcker som New Delhi-Borås – Den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige (2012), översatt till 17 språk och bestseller i Tyskland.

Han var programledare för "Räls" på Sveriges Radio P1 2019–2022. Som inspirerande föreläsare har han turnerat landet med föredrag om hållbart resande, särskilt med fokus på tågsemester, och bortglömda kvinnliga historiska resenärer, som Isabelle Eberhardt och Nellie Bly. Boka Per J Andersson för en unik inblick i hållbara resor och fängslande historiska berättelser.

Urval av tidigare beställare: ABF Stockholm och Tyresö, Senioruniversitet i Stockholm, Växjö och Helsingborg, Naturskyddsföreningen i Söderköping, STF i Partille, PRO i Mälarhöjden, Världens Resor, Tidningens Vi:s chartertåg, Ica-Kurirens kulturkryssning, Hallwylska museet, Bokcafé Pilgatan i Umeå, Etnografiska museet, skolor i Vimmerby, Kungsbacka m fl kommuner, Föreläsningsföreningen i Varberg respektive i Halmstad samt stadsbibliotek i Ånge, Bräcke, Torsby, Arvika, Västervik, Finspång, Nässjö, Göteborg, Borås, Herrljunga, Svenljunga, Gislaved, Hässleholm, Båstad, Höganäs, Landskrona, Bjuv, Lomma/Bjärred, Lund, Sjöbo med flera.

 • Per J Andersson som talare

  Per pratar engagerat om ämnen som ska inspirera åhörarna att själva göra det han berättar om, som att ta tåget ut i Europa, båten till spännande öar, resa mer hållbart eller luffa runt i Indien med öppet sinne. Per visar alltid bilder i PowerPoint som ger en fördjupad känsla för det han pratar om. Han är van att prata från scen inför publik och har lång erfarenhet som föredragshållare, programledare/medverkande i radio, tv och uppläsare av ljudböcker.

 • Så arbetar Per J Andersson

  Talaren Per håller föredrag i ungefär en timme följt av en flexibel frågestund. Efteråt signerar och säljer han, om arrangören samtycker, sina böcker till ett förmånligt pris (lägre pris än i bokhandeln). Per svarar vanligtvis på mail inom max ett par timmar, ofta bara efter några minuter.

 • Per J Andersson erbjuder

  Pers föredrag är vanligtvis på 1 timme plus frågestund. Men han kan också erbjuda ett kortare format (30–40 min) och ett längre (1,5–2 timmar). Han visar bilder på storbildsskärm medan han pratar och svarar på frågor och ger praktiska tips. Föredragen om tågresor och kvinnliga historiska resenärer kan också läggas upp som en föreläsningsserie med flera olika delämnen. Per tar också uppdrag som moderator. Han har tidigare anlitats i den rollen av bland annat Bokmässan i Göteborg, ABF Stockholm och Sveriges Författarförbund.

 • Per J Andersson passar till

  Alla som både vill ha tips på såväl ekologiskt som socialt hållbara semestrar som gör skillnad för klimatet.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Per J Andersson inledde sin skrivarbana i tonåren med fokus på musik, teater och ungdomskultur, och gav ut fanzinet "Modernes Pop" om punk. Därefter följde omfattande resor i Indien och Sri Lanka samt vikariat som reporter på tidningar som Östgöta Corren, Folket, Västerviks-Tidningen, Västerbottens-Kuriren och Dagens Nyheter.

Per har läst statsvetenskap, u-landskunskap, antikens historia och samtidshistoria. Han var en av grundarna till tidningen Vagabond och har författat guideböcker om Grekland, Kroatien och Indien. Han har också varit reseledare för svenska rundresor i Indien och genomfört otaliga reportageresor i Europa, Asien och Nordamerika.

Per J Andersson är styrelsemedlem i Författarförbundets sakprosasektion och arrangerar föredrag med författare under vinjetten "Hela Sveriges Litteraturscen." Per har fyra barn och tre barnbarn och bor på Södermalm i Stockholm. Hans hjärta klappar för Indien, öar, tågresor och hållbara resor.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Per J Andersson talar om:

Expertområden:

Prisklass:

5.000 kr - 15.000 kr

 • Mer om priser

  Pers standardpris för 1 timmes föredrag plus frågestund är Författarförbundets rekommenderade minimiarvode som från och med 1 januari 2024 är 8 500 kr F-skatt plus moms och ersättning för resa och logi.

 • Mitt motto

  “Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.” Søren Kierkegaard

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap