Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Merete Ellegaard

Merete Ellegaard använder symfoniorkestern som metafor för att tydliggöra hur varje organisation är konstruerad. Hennes erfarenheter har hon fått inom musiken och dess komplexa sätt att kommunicera på där ledarskapet, strukturen och medarbetarskapet är en fantastisk inspirationskälla till organisatorisk visdom. Speciellt för henne som tycker att detta är ett alldeles vansinnigt spännande område att reflektera över och gräva djupare i. 

Merete har bedrivit utbildningsverksamhet inom ledarskap, medarbetarskap och kommunikation sedan år 2007 och upphör aldrig att fascineras över komplexiteten och möjligheterna i stora som små förändringar i ledarskap och organisation. 

Urval av tidigare beställare:  Stockholms Universitet, Universitetssjukhusens ledarskapsutbildningar – HUR-programmet, KTH Karolinska universitetssjukhuset, Uppsala universitet - Lärosäten Östs chefsutbildning, Novare Leadership Academy, Linköpings universitetssjukhus

 • Merete Ellegaard som talare

  Merete berättar öppenhjärtigt om sina erfarenheter från ett spännande yrkesliv.
  Med mycket humor och värme guidar hon publiken/workshopdeltagare att dra paralleller till sin egen verksamhet. Under en workshop lämnas stort utrymme för deltagarnas frågeställningar som Merete på ett naturligt sätt integrerar in i sitt berättande.

 • Så arbetar Merete Ellegaard

  Inför en workshop eller föreläsning har Merete alltid kontakt med uppdragsgivaren för att få reda på vilken grupp hon ska träffa, vilket fokus uppdragsgivaren vill att hon ska ha under passet och hon anpassar sig alltid efter kundens behov och önskemål.

 • Merete Ellegaard erbjuder

  Föreläsningen Orkesterperspektivet - Interaktiva workshops med Merete Ellegaard och stråkensemblen Compact Music utifrån flera olika perspektiv.

  Med mycket humor och värme delar dirigenten Merete Ellegaard och musikerna med sig av sina erfarenheter från arbetet i en konstnärlig verksamhet som har en tydlig struktur och styrning. Med en orkester på scenen visar och berättar Merete om orkesterns olika ”avdelningar” och går igenom grundprinciperna för hur en orkester fungerar och vad exempelvis dirigenten egentligen gör för nytta.

  - Orkesterperspektivet – Dirigent riktar sig till alla som har någon form av chefsfunktion i sitt yrke. Fokus ligger på ledarskap, målfokusering och kommunikation. Merete arbetar med ämnen som gruppdynamik, direkt ledarskap, vikten av förberedelse och hur man bäst presterar i en pressad situation. Hon tittar även på hur man får en grupp individer att få en gemensam målbild och känna sig delaktiga i en process.“Vi använder orkestern som ett redskap för att utforska olika aspekter av ledarskap. Tillsammans tittar vi på din egen organisation och gör jämförelser med det som sker i orkestern under workshopen. Du får en möjlighet att lära dig av dirigentens ledarskap”.

  - Orkesterperspektivet – Musiker fokuserar på medarbetarskap och samarbete. Här arbetar Merete med din personalgrupp och använder orkestern som modell för en välfungerande organisation. Det kan vara en avdelning, en ledningsgrupp eller ett helt företag. Denna föreläsning hjälper medarbetaren att lyfta perspektivet från den egna prestationen till gruppens gemensamma mål. Den lättsamma formen med musik varvat med diskussioner gör det enkelt att komma åt svåra frågor.

  - Orkesterperspektivet - Maestro: Hur låter ditt ledarskap? För dig som vill bjuda dina chefer på en riktigt lärorik och samtidigt oförglömlig upplevelse kan Merete erbjuda något riktigt exklusivt.
  Testa ditt ledarskap med musiker som är tränade på att läsa av och reagera på de signaler en ledare sänder ut. Här får du lära dig dirigentens grunder i en genomgång med dirigenten Merete Ellegaard och sedan prova med en ensemble bestående av professionella musiker. Du kommer att lära dig mycket om kommunikation, autentiskt ledarskap och tydlighet, både genom att själv praktisera och observera andras dirigering. Inga förkunskaper krävs – bara ett stort mod och öppet sinne.

 • Merete Ellegaard passar till

  Konferenser, personaldagar, chefsutvecklingsprogram.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Merete Ellegaard har 25 års erfarenhet av att leda ensembler på olika nivåer och har återkommande uppdrag som dirigent med orkestrar i hela Sverige. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har även deltagit i mästarklasser i USA, Ryssland och Tjeckien.
Sedan år 2009 innehar Merete tjänsten som biträdande director musices vid Linköpings universitet och är där konstnärlig ledare för Linköpings Akademiska Orkester och den akademiska damkören Linnea.
Hon är även en omtyckt pedagog och har undervisat i dirigering på Kungliga Musikhögskolan samt Dalarö Folkhögskola.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Merete Ellegaard talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Pris för en workshop med Merete och 4 musiker från ensemblen Compact Music: 40.000-50.000 kr Föreläsning utan musiker: 15.000-30.000 kr

 • Mitt motto

  “En bra dirigent hjälper musikerna att överträffa sig själva på konserten”.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap