Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Inspiration / Inspirerande Föreläsare / Marie Hav Lundkvist

Marie Hav Lundkvist

Marie Hav Lundkvist föreläser om lösnings-tänk och motivation, där hennes fantastiska förmåga att inspirera åhörarna lägger grundstenarna för ett liv i balans. Hon vägleder åhörarna i hur man hittar lösningar, men också hur man skapar hopp och optimism inför framtiden. Oavsett hur många hinder som finns längs vägen mot det önskade målet.

En lång karriär som VD och företagsledare fick ett abrupt slut när hon 2010 drabbades av en progredierande nerv- och muskelsjukdom. Direktörsstolen blev en rullstol, och hon var nu i behov att hjälp dygnet runt. Hon beskriver sin resa med inlevelse och med härliga illustrationer av sin gode vän illustratören Robert Källgren. Hon har med sig sin bok - Med rullstol i Grönsakshissen - som på ett fängslande sätt tar med läsaren på en otrolig resa som hon har haft dom senaste åren. Hon är dessutom ambassadör för HopptimistStiftelsen.

Maries arvode doneras direkt till HopptimistStiftelsen, vars syfte är att hjälpa funktionshindrade med hjälpmedel som man inte får från det offentliga systemet. www.hopptimiststiftelsen.com

Sverige:

Norge:

 • Effekten av att boka Marie Hav Lundkvist

  Ord som deltagarna säger efter Maries föreläsning:

  “Härligt och inspirerande, fullt av Humor och Glädje. Kunskap som jag som medarbetare och chef har otrolig nytta av. Efter denna föreläsningen känns mina utmaningar lättare att hantera. Tänk att det går att anpassa sig även om livet bara går emot. Vilken härlig livssyn Hopptimisten har - något jag själv vill ta med mig i mitt liv. En föreläsning som jag inte vill skall sluta och som verkligen berör.”

 • Marie Hav Lundkvist som talare

  Några åhörares kommentarer efter Maries föredrag:

  -Vi tackar för att vi fick vara med på din föreläsning. Helt fantastiskt att du med din humor og glädje kunde beskriva ett så allvarligt och viktigt tema. Mycket givande och tänkvärd föreläsning som verkligen berörde.

  -En föreläsning med glimten i ögat, vi skrattade och grät om vartannat. En livsomvälvande
  tankeställare till oss alla. Din förmåga att se lösningar och leva ett rikt liv är något vi alla borde lära oss.

  -Vi ville inte att du slutade - vi ville stanna kvar och höra fler av dina otroliga upplevelser och smittande livsglädje. Dina härliga illustrationer glömmer vi aldrig. En livsbejakande föreläsning.

  -Tack för att du blev tvungen att sluta i företagsvärlden - vi behöver dig, din bok och din glädje i våra liv.

 • Så arbetar Marie Hav Lundkvist

  Med glimten i ögat berättar Marie om hur resan från Direktörsstolen till en vardag i rullstol har varit. Med Humor och Glädje och inte minst att hitta lösningar är en röd tråd i hela hennes föredrag. Hon beskriver sin resa med inlevelse och med härliga illustrationer av sin gode vän illustratören Robert Källgren.
  Hon har med sig sin bok - Med rullstol i Grönsakshissen - som på ett fängslande sätt
  tar med läsaren på en otrolig resa som hon har haft dom senaste åren.

 • Marie Hav Lundkvist erbjuder

  En tankeväckande ögonöppnare fylld av Humor och Glädje och härliga illustrationer, men allvaret finns där. Ett föredrag som vi alla behöver att lyssna på. En inspiration för oss alla där Marie ger oss insikt i att kunna se möjligheter och att det alltid finns lösningar även om det ser mörkt ut.

  Ett föredrag som vi alla behöver lyssna på. Maries personlighet, företagsbakgrund och hennes
  nya insikt i en helt ny värld med titeln “funktionshindrad” är verkligen en ögonöppnare för alla i vårt samhälle.

 • Marie Hav Lundkvist passar till

  Marie är en mästare att anpassa sin föreläsning efter kundens önskemål och gruppens
  behov. Hennes resa från fullt frisk yrkesaktiv företagskvinna till ett liv i rullstol med behov av hjälp dygnet runt är med och med sin bakgrund, kunskap och livshistoria lyfter hon fram sitt budskap så att varje lyssnare får en lärorik och tankeväckande dag.

  Grupper som kan ha utbyte av Maries föredrag:
  Ledningsgrupper, chefer, medarbetare, föreningar, skolklasser och studenter, rehabgrupper, idrottsklubbar, yrkesfackliga grupper, politiska grupper, kommunala enhetsgrupper och större samlingar mm

Talaren utgår från Stockholm, Västra Götaland
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska

Marie är utbildad företagsekonom och har varit både VD och företagsledare i över 40 år inom större Nordiska företag. Hon har dessutom reklam, och marknadsstudier i ryggsäcken.

2010 fick hon en progredierande nerv- och muskelsjukdom som vände upp och ner på hela hennes liv . Hon gick från direktörsstolen till en vardag i rullstol med behov av hjälp dygnet runt. En rullande medborgare, med dålig hörsel och syn, förlamningar och försvagade muskler, många inre organ som inte fungerar normalt, och med läs och skrivförmågan starkt reducerad.

Hon mötte samhället, medborgarna och en vård som hon som “frisk” inte trodde fanns. Men hon tog ett beslut att leva sitt nya liv med Livsglädje, Livskraft och Livskvalitet även om oddsen är emot henne.
När hon får frågan - “Vad är skillnaden på dig Nu och innan”? - så är svaret enkelt. “Jag är den samma, jag har bara en kropp som inte fungerar. Livet är en Gåva och att vara aktiv är min bromsmedicin.”
Hon fick namnet Hopptimisten (Hopp och Optimism) och möter alla samhällsgrupper och sprider ett Hopptimistiskt budskap med nyckelorden: Livsglädje, Humor, Insikt, Livskvalitet, Perspektiv, positivt Bemötande, Respekt och Livskraft som också är grunden i hennes bok - “Med rullstol i Grönsakshisssen.”

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Marie Hav Lundkvist talar om:

Expertområden:

Prisklass:

25.000 kr - 30.000 kr

 • Mer om priser

  Marie Hav Lundkvist - Hopptimisten Ambassadör för HopptimistStiftelsen www.hopptimisten.com www.hopptimiststiftelsen.com Maries arvode går direkt till HopptimistStiftelsen som en donation. HopptimistStiftelsen hjälper funktionshindrade med hjälpmedel som man inte får från det offentliga systemet. Marie tar själv inget. Hon ber bara om att få ersättning för resa och för ev. hotellrum om det behövs.

 • Mitt motto

  Livet är en Gåva

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap