Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Livskvalitetsexperten Pia Webb inspirerar

Publicerad 2018-02-02, 10:30

– Så tar du kontroll över din livssituation

Om du känner att livet runt dig snurrar för fort så tro mig, du kan ta kontroll över din situation nu. Allt som behövs från dig är att ta ett steg i rätt riktning.

De flesta av oss lever idag med en fulltecknad almanacka och det kan det vara svårt att få tiden att räcka till. Ibland kan vi behöva ta ett steg tillbaka och reflektera över det liv vi lever. Med denna artikel vill jag inspirera dig till att ta ett steg i rätt riktning genom att dela med mig av mina erfarenheter vad gäller livskvalitet och hur man med små medel kan skapa balans mellan arbetsliv och privatliv.

Vi stöter dagligen på utmaningar både hemma och på jobbet. Skillnaden mellan oss människor är hur vi hanterar dessa utmaningar. Som stöd har jag utvecklat ett verktyg där du ser ditt liv i helikopterperspektiv och får motivationen till att agera för att förbättra din situation. Coachverktyget har framgångsrikt introducerats i Storbritannien och Sverige genom självhjälpsboken Förbättra livet på ditt sätt (Improve Your Own Quality of Life the Swedish Way, www.piawebb.com) samt genom mina föreläsningar och coachsamtal.

Hur får man balans mellan arbetsliv och privatliv?

Många anser att de inte har balans mellan arbete, familj och fritid. Samtidigt tycker de att de inte har tid att göra något åt obalansen. Allt börjar med ett första steg – det behöver inte ta mer än fem minuter. Fortsätt att läsa! Tro mig, du kommer att tacka dig själv att du läste vidare.

För snart 15 år sedan var jag så fast i ekorrhjulet att jag inte ens förstod att jag led av svår stress. Jag gav mig aldrig tid att ta ett steg tillbaka och fundera över mina handlingar. Min försummelse av mig själv resulterade i en mindre utbrändhet. Jag måste också erkänna att jag aldrig hade tagit mig tid att läsa en artikel som den här. Jag hade tänkt: ”Det där behöver inte jag, jag mår ju bra”. Snälla, fortsätt och läs och gör inte samma misstag som jag gjorde – att vägra lyssna på min kropp eller någon annan som kan ha varit orolig för mitt välbefinnande.

”Tillräckligt bra”

Ingen är perfekt. Livet kommer att ha med- och motgångar, det är något som vi alla måste vara beredda på. Om du tillåter dig själv att sänka ribban så kommer det att bli lättare för dig att få balans i ditt liv. Jag hävdar att vi alla måste lära oss att vara tillräckligt nöjda med vad vi åstadkommer i våra liv.

Livskvalitetmodell

Webbs Livskvalitetsmodell©, som jag skapade 2009, har varit en stor hjälp för mig när jag reflekterar över vad som är viktigt i livet. Modellen skapades till följd av förlusten av vårt förstfödda barn 2006. På den tiden funderade jag mycket över ”Varför lever vi?” ”Vad är livskvalitet?”

Nedan inspirerar jag dig med ett exempel från Webbs Holistiska Coaching hjul™. Det är det viktigaste coachingverktyget från Webbs Livskvalitetsmodell© och är grundstommen i min bok och verksamhet. Verktyget hjälper dig att snabbt identifiera områden i ditt liv som du behöver arbeta med. Här kan du läsa om hur en företagsledare tog de första stegen för att förbättra sin livskvalitet. Det är ett dagsverktyg, du agerar idag senast imorgon och kan utvärdera effekten omgående. Testa själv idag!

Nuvarande situation – Första steg till förbättring

Aktuella utmaningar hemma:

1) Tid
Jag spenderar inte tillräckligt med kvalitetstid med min familj. Första steg: Jag ska börja att ha en datorfri kväll en gång i veckan. Testar ikväll.

2) Passion
Jag har insett att jag inte spenderar tid med det som jag förr tyckte var kul. Första steg: Jag ska börja spela tennis igen. Ringer min vän ikväll.

3) Människor
Jag pratar inte öppet med min fru, om hur jag känner. Första steg: Jag ska boka in en tid för att prata med henne och berätta för henne hur jag känner mig. Bokar datum ikväll.

Aktuella utmaningar på jobbet:

1) Tid
Jag kan inte koncentrera mig på mina uppgifter eftersom jag ständigt blir avbruten. Första steg: Jag ska informera mina kollegor om min situation och föreslå en lösning på hur jag kan få ostörd tid varje vecka. Informerar på mötet imorgon.

2) Hälsa
Jag brukar inte ta några pauser från mitt skrivbord och glömmer ofta att äta lunch. Första steg: Jag kommer att börja ta med lunchlåda till jobbet och gå ifrån mitt skrivbord och äta. Tar med mig matlåda imorgon.

3) Miljö
Jag trivs inte på jobbet. Första steg: Jag kommer att skriva ner en lista på vilka alternativ som finns. Skriver ner listan imorgon innan jag sätter på datorn.

Första steget – är du motiverad?

Vill du förbättra din nuvarande situation och få en bättre balans mellan arbete och privatliv? Fundera då en stund på vad du just läst och identifiera några första steg du kan ta, både i ditt privata och professionella liv. Fråga dig själv:

Hur ser min nuvarande situation ut? Vad skulle vara ett första steg att förbättra den? Vilka steg är jag motiverad att ta?

Slutligen, kom ihåg att om du tar hand om dig själv och ser till att du tar steg mot ett ökat välbefinnande kommer detta att ha en positiv effekt på dig själv och människorna omkring dig.

Jag hoppas att den här korta texten har inspirerat dig till att öka din egen livskvalitet. Om du blev inspirerad, sprid det till dina nära och kära. Önskar du mer inspiration – besök www.piawebb.com

Lycka till!

Bästa hälsningar
Pia Webb

Om Pia Webb

Som Livskvalitetskonsult, ledarskaps- och affärsutvecklingscoach med över 1000 coachtimmar har Pia Webb inspirerat tusentals människor och framgångsrikt coachat många företagsledare och näringslivstoppar utomlands och i Sverige. 

Hennes bok Förbättra livet på ditt sätt (Improve Your Own Quality of Life the Swedish Way) har fått topprecensioner och utmärkts till Award-Winning Finalist i USA under kategorin motiverande självhjälpsbok. www.piawebb.com

Anledningen till varför hon brinner för människors välbefinnande och organisationers framgång är unik. Pia har mött framgång och även svåra motgångar. Ur upplevelserna har hon tagit med sig praktisk kunskap vad människor behöver för att må bra. 2009 skapade hon Webbs Livskvalitetsmodell©, som är grundstommen i Webbs Consultings verksamhet ( www.webbsconsulting.com).

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap