Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Pedagogik, skola, föräldraskap / Skolutveckling / Anna Sterlinger Karin Boberg

Anna Sterlinger Karin Boberg

Anna Sterlinger Ahlring, föreläsare, författare och moderator, har varit verksam som lärare sedan 2004, primärt på mellan- och högstadiet. Hon är en pionjär inom svensk lärarpodcasting och var med och drev en av Sveriges första lärarpoddar, "Anna och Philips lärarpodcast", där hon och hennes kollega genomförde 300 avsnitt på sex år. Deras initiativ belönades med priset "Årets initiativ 2017" på Framtidsgalan. Anna är även en aktiv medlem i styrelsen för Lärargalan och den nationella juryn. 

Sedan 2012 har Anna föreläst inom en rad olika ämnen, såsom ledarskap, anpassningar i skolan, motivation, entreprenörskap och värdeskapande i skolan, samt hur man lockar elever till att skriva. Hon har författat böckerna "Att äga klassrummet", "Att äga läraryrket" och "Att äga undervisningen" tillsammans med Karin Boberg, med vilken hon även föreläser. Under våren 2024 reser de tillsammans på Läromedias turné för att föreläsa om ledarskap. Utöver detta modererar hon olika event, inklusive SETT, kunskapsdagar för kommuner, Lärkraft för Gothia kompetens, Växjökonferensen och föreläsningar för Lärarinstitutet med mera. Senaste åren har Anna även medverkat i "Lärarsnack med Anna" för Gothia kompetens. Karin Boberg är en erfaren föreläsare och författare som även arbetar som lärare sedan 2003, huvudsakligen på högstadiet. Under flera år har Karin bloggat för Skolvärlden och numera för Vi lärare, där hennes blogg har varit uppskattad för dess vardagsnära reflektioner och tips. Dessutom driver Karin den egna bloggen karinbyggerundervisning.com, som grundades när hon bloggade för Pedagog Huddinge. 

År 2021 tilldelades Karin priset Årets pedagog i Huddinge. Tidigare har Karin även varit facklig tjänsteman och föreläst samt arrangerat utbildningstillfällen för blivande lärare angående att vara ny i yrket. Dessutom undervisar Karin vid Södertörns högskola som inbjuden föreläsare kring ledarskap. Tillsammans med Anna Sterlinger Ahlring har Karin författat böckerna "Att äga klassrummet", "Att äga läraryrket" och "Att äga undervisningen". I samband med den första bokens utgivning började de även föreläsa tillsammans om böckernas innehåll. Under våren 2024 turnerar de med Läromedias turné för att föreläsa om ledarskap. Dessutom har de båda föreläst på exempelvis uppstartsdagar för kommuner, Lärkraft Gothia kompetens och Lärarinstitutet.  E-postadress:  Anna: Sterlingerutbildning@gmail.com Karin: karinbyggerundervisning@gmail.com 

Urval av tidigare beställare:  Anna:  

 • Advania Skolon Gothia 
 • Kompetens  Läromedia  
 • Lärarinstitutet Lärarfortbildning  
 • Växjökonferensen  
 • Google/ via lärargalan  

Karin: 

 • Gothia Kompetens  
 • Läromedia  
 • Södertörns högskola  
 • Advania Lärarinstitutet
 • Anna Sterlinger Karin Boberg som talare

  Annas talarstil är medryckande och engagerande. Hon sprider energi och glädje på scenen och erbjuder en verksamhetsnära föreläsning med många praktiska exempel från vardagen, både framgångar och misslyckanden. Som moderator är hon engagerande, skicklig inom intervjuteknik och duktig på att lyfta fram andra talare på scenen.

  Vid Södertörns högskola har Karin fått positiv feedback från studenterna, där kommentarer som "bästa föreläsaren på hela utbildningen", "tydligt och konkret" samt "skönt med tips från vardagen" har framhållits. Även om en student tyckte att Karin var något för sprallig. Karins talarstil är medryckande och engagerande, vilket publikens upplevelse bekräftar. Innehållet är verksamhetsnära med många praktiska exempel som är direkt tillämpbara i vardagen.

  Karin bjuder även på en del humor och delar med sig av både framgångar och misslyckanden från vardagen. Tillsammans med sin kollega Anna Sterlinger Ahlring, med vilken hon har skrivit böcker, utgör de ett synkroniserat team som sprider positiv energi och skapar en atmosfär för reflektion och samlande av energi.

 • Så arbetar Anna Sterlinger Karin Boberg

  Anna är engagerad på scenen och anpassar sitt material för att nå sin målgrupp. Hon skapar en interaktiv och deltagarcentrerad föreläsningsmiljö.

  Karin är engagerad på scenen och använder hela sin person för att nå åhörarna. Hon anpassar sitt material för målgruppen genom att bygga på igenkänning.

 • Anna Sterlinger Karin Boberg erbjuder

  Anna erbjuder engagerande föreläsningar där hon tydligt utmanar och väcker frågor och tankar. Hon sätter fokus på elevernas behov samtidigt som hon ger verktyg för hållbart arbete för alla inom skolan. Hennes föreläsningar innehåller alltid praktiska inslag och perspektiv från eleverna, samt uppmuntrar till gemensam reflektion och nytänkande.

  Karin erbjuder föreläsningar om ledarskap i skolmiljö, att vara ny i yrket och vad som motiverar personer som ska lära sig nya saker. Motivations föreläsningen baseras på undersökningsmaterial där 100 elever deltog. Hennes tips är konkreta och vardagsnära, vilket uppskattas av åhörarna då de kan applicera innehållet direkt efter föreläsningarna. Dessutom bjuder föreläsarna på reflekterande frågor som kan tas med till arbetsplatsen för vidare diskussion.

 • Anna Sterlinger Karin Boberg passar till

  Anna är lämplig som föreläsare för lärare, pedagoger, skolor/förskolor, rektorsgruppen samt företag som önskar en moderator till sina event.

  Karins föreläsningarna passar lika bra för lärare i grundskolan, gymnasiet och folkhögskolor, samt förskollärare, barnskötare och annan resursperson. De är också relevanta för skolledare och personer som leder inom andra sammanhang såsom idrottsföreningar.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Anna Sterlinger Karin Boberg talar om:

 • Ledarskap

  Tydlighet, struktur, kroppsspråk, kommunikation och profession, samt betydelsen av goda relationer och en gynnsam miljö för elevernas framgång.

 • Motivation

  Elevernas röster och vad som driver dem att delta i undervisningen, samt hur lärare kan påverka elevernas motivation genom glädje och meningsfulla uppgifter.

 • Skolutveckling

  Anpassningar för att inkludera alla elever, strategier för att hjälpa elever att lyckas, och hur man går från en skola för alla till en skola för var och en.

 • Inspiration

  Skapandet av magi kring skrivande och främjande av en fungerande studiemiljö.

 • Att vara ny i yrket

  Första tiden med gruppen, första året som lärare och konkreta tips.

 • Reflektion

  Olika aspekter av ledarskapet

 • Lärarrollens toppar och dalar

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 25.000 kr

 • Mer om priser

  Resa + logi tillkommer. I priset får beställaren en skräddarsydd föreläsning där beställarens arbetsplats behov lyfts. Föreläsningarna bjuder även på reflekterande frågor som åhörarna kan ta med sig till fortsatta samtal på arbetsplatsen.

 • Mitt motto

  Sätter ord på det självklara och tror att vi alla kan lära oss nytt och lära om.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap