Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Ulf Karlsson

Ulf Karlsson är en erfaren ledarskapskonsult med en imponerande bakgrund inom idrott och näringsliv. Med över 55 års erfarenhet som elittränare inom olika idrotter, inklusive framstående lag och individuella idrottare, har Ulf utvecklat en djup förståelse för ledarskapets dynamik och principer. Han har tränat allt från friidrottslandslag till ishockey- och bandylag, och har även varit förbundskapten för friidrottslandslaget och landslagschef för det svenska skidlandslaget.

Som föreläsare har Ulf delat med sig av sin kunskap och erfarenhet inom ledarskap till ett brett spektrum av beställare, inklusive företagsledningar, chefer inom både privat och offentlig sektor samt landslaggrupper inom olika idrotter. Hans engagerande framträdanden och konkreta exempel från olika verksamhetsområden gör honom till en populär talare för att inspirera och utbilda om ledarskapets väsen. Ulf har en gedigen bakgrund som elittränare med över hundra friidrottare som nått landslaget samt som expertkommentator i friidrott på S VT under 11 år.. Dessutom för en lång rad övriga idrottare som ex. Anna Lindberg, Lag Edin, Magnus Norman, och Fredrik Lööf. Ulf har visat på sin kompetens och mångsidighet genom att bland annat ha tilldelats utmärkelser som årets idrottsledare på Idrottsgalan och TT:s pris som främsta idrottsledare vilket styrker hans betydelse inom branschen.

Urval av tidigare beställare:  

 • Vattenfall 
 • SAS 
 • MCkinsey & company 
 • Ratos, Uddeholm 
 • AMS 
 • Arbetsförmedlingen 
 • Socialdemokraterna, Riksdagen 
 • Skolpersonal,  på alla nivåer  
 • Landslagsgrupper i otaliga idrotter, för SOK´s förbundskaptener
 • Ulf Karlsson som talare

  Karlsson är känd för sin medryckande och trovärdiga framtoning som föreläsare. Genom konkreta exempel och en humanistisk syn på ledarskapet betonar han vikten av att bygga starka relationer och individens betydelse i en organisation. Hans erfarenhet från olika idrottsmiljöer och sektorer gör honom till en mångsidig och inspirerande talare. Hans ledarskapssyn baseras mycket på en humanistisk syn där varje individ i en organisation är en tillgång och där mycket vikt bör läggas på att bygga starka relationer mellan chefer och medarbetare.

 • Så arbetar Ulf Karlsson

  Karlsson strävar efter att kommunicera tydligt och skapa en positiv atmosfär under sina föreläsningar för att maximera lärandet och engagemanget hos åhörarna.

 • Ulf Karlsson erbjuder

  Under sina 60-minuters föreläsningar tar Karlsson även tid för frågor och diskussioner för att säkerställa att budskapet når fram till åhörarna. Den dokumentation han använder delas med uppdragsgivaren i PDF-format för framtida referens.

 • Ulf Karlsson passar till

  Personalutbildningar - event - Kickoffer
  Genom hundratals föreläsningar i ledarskap för företagsledare, chefer inom både privat och offentlig sektor, samt landslagsgrupper och idrottsförbund, har Karlsson korsat gränserna mellan olika miljöer och traditioner. Hans engagemang sträcker sig även till träningslära och livsstilsfrågor, där hans kunskaper och erfarenheter delas med en bred publik.

Talaren utgår från Värmland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Aktiverar publiken
Språk Svenska

Karlsson saknar formell akademisk utbildning men har trots detta bl.a. innehaft en gästprofessur i ledarskap samt varit kursansvarig för flertalet coachutbildningar. Som autodidakt har han lärt sig genom erfarenhet och utvecklat en stark förmåga att förstå sammanhang och besitta emotionell intelligens. Med en aktiv idrottsbakgrund som landslagsman i 10-kamp och militär femkamp har Ulf en unik förståelse och insikt i idrottens värld.

Som förbundskapten för friidrottslandslaget och landslagschef för det svenska skidlandslaget har Karlsson navigerat genom skilda idrottsmiljöer och format framgångsrika strategier för framstående idrottare. Inte enbart begränsad till idrott, Karlssons expertis sträcker sig till näringslivet, militären och kommunal förvaltning. Med en unik erfarenhet som autodidakt, kompletterat med sin militära bakgrund och egen företagsverksamhet inom friskvård, bär Karlsson på en bred kompetensbas.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap