Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

En värld där allt är möjligt

Publicerad 2018-03-28, 08:29

Min farfar brukade trolla för mig när jag var liten. Och jag älskade det!

Jag lärde mig lite tricks och underhöll andra, men det var inte alltid uppskattat av de andra på skolgården. Det tog några år och ett par villovägar innan jag förstod att jag skulle kunna ägna mig åt trolleri på heltid. Som en av världens få kvinnliga magiker är jag stolt över att jag vågade slänga mig ut i en mansdominerad bransch.

Men det har inte varit en spikrak väg hit. När min farfar gick bort slutade jag trolla och hittade en plats i kyrkans värld. Jag bestämde mig för att studera teologi under fem år samtidigt som jag jobbade i kyrkan. Det innebar allt från barngrupper till att predika på ålderdomshem. Det var onekligen en lärorik tid… men något saknades.

Idag har jag hittat tillbaka till magin och känner att jag är på rätt plats. Jag tänkte inte ens efter utan sa upp mig från både jobb och studier. Ända sedan jag var liten har jag varit en person som hellre ber om ursäkt än om tillåtelse, framförallt när det kommer till beslut om mig själv och vägen jag går.

I mina shower fokuserar jag på vuxenunderhållning. Jag uppträder på galamiddagar, konferenser och mässor. När jag uppträder skräddarsyr jag mina uppdrag. Det kan vara allt från kortare till längre shower, konferencieruppdrag med inslag av magi, mässunderhållning, bordstrolleri på mingel eller större shower för tusentals människor i publiken.

Jag tror inte att det är ett så stort steg från kyrkan till magi som många verkar tro. Det handlar om något som inte går att förklara. Det handlar i båda fallen om att skapa en känsla av gemenskap, beröra och prata på ett sätt så att alla hänger med – något jag ofta får höra att jag bemästrar till fullo.

Det finns ett citat som jag älskar. Det lyder: ”People think we’re keeping our secrets from them. The truth is that we are keeping the secrets for them.” Det beskriver magi på ett fint sätt, tycker jag.

Jag märker hur uppskattat trolleri är och det blir bara mer och mer populärt. Jag tror att det handlar om något som man inte behöver förstå. Man kan luta sig tillbaka och njuta en stund utanför vardagens traditionella ramar. Man hamnar i en värld där allt är möjligt. 

Den 5 maj har jag premiär för min soloshow Where the Magic Happens på Södra teatern. Där beskriver man min show på följande sätt: ”De klassiska attributen såsom trollstav och hatt är undanstuvade och istället erbjuds publiken något helt nytt och unikt. Den traditionella bilden av en magiker känns långt borta och Caroline Ravn visar oss var skåpet ska stå.”

Jag vill erbjuda företag något nytt till deras event. Något utöver det vanliga, något som stannar kvar och blir en snackis. Något man går hem och berättar vid middagsbordet flera år framöver…

Caroline Ravn
Magiker

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap