Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Nolltolerans i praktiken

Publicerad 2017-11-20, 12:49

Behöver du också säkerställa att ingen form av trakasserier förekommer på din arbetsplats? Eller är du anställd och måste ta upp missförhållanden med din chef? Lugn, vi hjälper dig. Tage Granit arbetar med och utbildar inom samtalsmetodik, kommunikation, jämställdhet, förändringsarbete, mångfald och medarbetarskap. Vi vet hur man tar det där tuffa samtalet. Och genom en skräddarsydd, interaktiv utbildning från Tage Granit kan du också bli expert.

Allt fler kvinnor ansluter sig till metoo-rörelsen och det har blivit tydligt att ingen arbetsgivare med säkerhet kan säga att det inte förekommer trakasserier eller sexuella övergrepp även på dennes arbetsplats. Situationen är svår. Det händer mellan två personer, ofta när ingen annan ser, och ofta står ord mot ord. Det är upplevelser, inte fakta. Och kvinnor kräver nu att arbetsgivare ska ta sitt ansvar. Så hur gör man det?

Hur skapar man ett arbetsklimat där alla är trygga och det inte råder tystnadskultur? Hur tar man itu med de anmälningar som kommer in? Hur gör man för att gå från nolltolerans mot trakasserier och övergrepp i teorin till nolltolerans i praktiken?

Nyckeln är att skapa ett engagemang i frågan hos alla på arbetsplatsen och att inte rygga för de svåra samtalen. Och det är där vi kommer in i bilden.

Vi tar upp det svåra samtalet på scenen och låter dig och dina kolleger, med hjälp av professionella skådespelare, vrida och vända på problemen, testa olika tillvägagångssätt i samtalet och lyfta olika perspektiv. Så skapar vi ett forum där människor träffas, diskuterar och reflekterar enligt en vetenskaplig metod. Det är nämligen bevisat att förändringsarbete där vi får testa i praktiken blir varaktigare än när vi teoretiserar. Dessutom kommer ni få en gemensam grund att stå på och skapa engagemang även hos dem som tycker att detta inte angår dem. Vi skräddarsyr dessa utbildningar efter beställarens situation och behov för att skapa en så verklighetsnära och anpassad upplevelse som möjligt, och ser till att det blir roligt och peppigt att prata om de här frågorna.

Här kommer några konkreta tips på vad du kan tänka på innan du tar det där tuffa samtalet.

Jag-budskap – Prata utifrån hur du upplever situationen utan att hävda en sanning eller anklaga. Ex. ”Jag upplever att…” eller ”I den här situationen känner jag såhär...”

Tid – Bestäm en tid som passar båda. Utgå från att samtalet kommer att ta tid och se till att den som samtalet gäller vet vad det kommer att handla om för att denne ska ha en chans att förbereda sig. På detta sätt undviker du att personen talar i affekt.

Miljö – För samtalet i ett rum som känns tryggt för båda. Kanske är ditt kontor inte den bästa platsen, det kan upplevas som att du har makten i rummet och för att det här samtalet ska bli så givande som möjligt är det viktigt att personen som samtalet gäller känner sig öppen för vad du har att säga och fri att uttrycka sin åsikt. Tänk också på att ta undan datorer, telefoner och inte ha alltför stort avstånd mellan varandra.

Involvera – Involvera den som samtalet gäller i att hitta en lösning på problemet. Ställ frågor som ”Hur tycker du att vi ska lösa...?”.

Det här var teorin, men kom ihåg att det är i praktiken som förändringen sker.

Tage Granit
Talare

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap