Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Vågar du tro på din dröm?
3 tips på hur...

Publicerad 2017-11-06, 00:00

Välvilja och snällhet är fantastiska egenskaper. Genom dessa kan vi stärka och peppa andra, men vi får inte glömma oss själva. Vi behöver förstå att det är lika viktigt att vända de här egenskaperna mot oss själva och bry oss om de drömmar som finns inom oss.

Oavsett vad jag föreläser om är jag noga med att visa min publik hur allt i grunden handlar om hur vi beter oss mot andra och mot oss själva. När jag föreläser om personlig utveckling talar jag om hur förutsättningen för att nå våra mål handlar om att leva i balans mellan att ge av oss själva till andra när vi kan och att bry oss om det vi längtar efter inombords. Att vända välviljan mot oss själva och omge oss med dem som stöttar oss.

Jag möter alltför många människor som säger ”vad du gör många saker”, ”åh vad avundsjuk jag blir” eller ”tänk om jag också fick den där chansen”.

Eminem hade mycket rätt i ”Lose Yourself”, men han misstog sig på en avgörande punkt. Vi får inga möjligheter, utan vi skapar dem.

När vi bryr oss om oss själva tillräckligt mycket, får vi känslan att vi att vi kan ta oss dit vi själva vill. Att vi kan forcera de hinder som finns framför oss.

Yes, jag hör er… Jag hör er som vill invända, som blir provocerade eller som tänker att ”han har ju fått allt. Vad vet han?”

Allt jag har i mitt liv är saker jag skapat själv. Jag hade inga vänner när jag var yngre, inget jobb jag brann för och en dröm om att få bo och resa utomlands. Jag funderade ofta över hur mitt liv skulle se ut om tio år. Nu har det gått tio år och jag har skapat det liv jag vill ha med fantastiska vänner. Jag har ett jobb jag brinner för. Jag har bott i Italien och Kanada, och jag reser i Sydostasien

– Jag är 45 år utan utbildning. Vilken jävla chans tror du jag har?

– Jag har haft för svår uppväxt och hållits tillbaka.

– Det är för svårt för mig.

Jag förstår varför du behöver säga ifrån. Jag förstår varför du blir provocerad när du hör mig fråga ”bryr du dig om det som är viktigt för dig?”

Du står ju inför valet att bekvämt stå kvar på den missnöjda plats där du är eller ta tag i det jobbiga och kämpa och då höra att du ska göra det där jobbiga!

Man blir ju lack för mindre… eller hur?

Jag vet att du bry dig om det som är viktigt för dig. Egentligen…

Men du kommer aldrig att bry dig tillräckligt för att kunna säga att du kan uppfylla dina drömmar om du låter ursäkter stoppa dig. Även om det känns hopplöst kan du lösa allt! Hindren finns bara i ditt huvud. Varje problem har en lösning. Du behöver bara göra det enklare för dig och inte enbart se målet (även om du dagligen ska påminna dig om slutmålet), utan se var du behöver börja.

Ju svårare du gjort det för dig (skippat skolan t ex) desto hårdare får du kämpa. Det är verkligheten! Men det kommer ändå alltid gå, så länge du har attityden och fortsätter kämpa.

Varje gång du har en dröm som du vill uppfylla men samtidigt känner ett hugg i magen eller hör en röst som säger ”det går inte”, fråga dig själv: Hur viktigt är det här för mig?

Du kommer att se svaret framför dig när du blundar. Ser du dig själv i drömmen?

Bra, då tar vi ett steg i taget. Du kommer kanske inte att kunna uppfylla dina drömmar imorgon. Men du kan börja sträva dit idag. Bryt ned drömmen i delmål och ta en sak i taget. Även om du ska söka ett jobb som känns ouppnåeligt, börja med att skriva det personliga brevet. 

Under tiden kommer en röst att säga: ”Du har skrivit tre rader. Du förtjänar lite vila.” Lyssna inte på den rösten! Gör rätt från början! Skriv klart och skicka brevet! Sedan kan du vila. Den inställningen ska du ha varje gång du hör en negativ röst i ditt huvud som vill stoppa dig eller som vill att du ska vänta med att uppfylla dina drömmar. Låt inställningen sporra dig att fortsätta kämpa trots klumpen i magen och nå 100 procent istället för att stanna på bekväma 80. Då kommer du snart att ha sökt jobbet, bokat resan eller stått och talat inför 200 personer.

Låt mig ge dig tre tips på hur du kan göra för att nå dina mål:

1.

Börja med din dröm! Skriv ned den eller förvara den där den dagligen påminner dig. Om du verkligen bryr dig om dig själv tillräckligt mycket kommer den rätta attityden. Använd sedan bränslet från hungern för att nå dit du vill och elda på din attityd och inställning.

2.

Planera hur du når dit och sätt delmål. Detta är otroligt viktigt för att målet inte ska kännas övermäktigt. Är din dröm att bli artist, ska du fantisera om slutsålda arenor men nästa delmål ska vara att hitta en agent eller ta sånglektioner.

3.

Prioritera dina drömmar varje dag och acceptera inga ursäkter från dig själv eller från andra! Du ska varje dag sträva efter att nå nästa delmål. Varje dag tills du har nått dit du vill nå. Backa inte när det blir jobbigt! För varje steg du tar blir det lättare. Fira varje färdigt delmål och omge dig bara med de som stöttar dig! Negativa människor hör inte hemma i ditt liv. Du förtjänar bara det bästa!

Börja med att bry dig om dig själv. Fortsätt fast det är jobbigt. Jag lovar, det som i början är jobbigt kommer att leda till något bra.

Jag älskar att sprida goda tankar om möjligheter. Hoppas jag får göra det för fler snart!

Filip Reineby
Talare

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap