Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Hur du kan få ett lyckligare liv

Publicerad 2017-10-24, 15:59

Har du söndagsångest som många andra? Då är det ca 52 dagar om året som går åt till ångest bara för att du inte trivs med ditt arbete. Sedan arbetar du ca 225 dagar varje år på ett arbete du inte trivs med. Det blir ca 277 dagar om året då du inte är helt nöjd med livet. En tankeställare: Vi är mer på jobbet än vad vi är med våra nära och kära. Varför slösa tid på att vara missnöjd?

Ditt arbete påverkar ditt privatliv mer än du erkänner för dig själv
Alla har vi en dålig dag på jobbet då och då. Vi går hem med lite dåligt humör och dagen efter känns det bättre igen. Men trivs du inte alls på ditt jobb kommer det att påverka ditt privatliv på ett så negativt sätt att du aldrig kan känna riktig lycka i livet, och det påverkar din familj.

Relationen till din partner förändras tack vare arbetet. Du kanske inte alls är lika kärleksfull och glad. Du har mindre energi och tid för barnen. Din energi att hitta på roliga saker har försvunnit. Vad hände med de mysiga promenaderna, restaurangbesöken eller bara något så simpelt som att njuta av stunden. Din sexuella lust är nere i botten. Allt kan förändras tack vare ditt jobb.

Din skyldighet mot dig själv
Du är skyldig dig själv att arbeta med något som gör dig lycklig eller som du i alla fall trivs med. Det kan bara göra ditt liv bättre och påverka din familjerelation positivt. I vissa fall kanske till och med rädda relationen med din partner och ditt barn. Allt bara för att du investerar lite tid och energi i att förändra din arbetssituation.

I ärligenhetens namn trivs du med ditt jobb?
Om du inte trivs på jobbet, gör allt du kan för att hitta nytt och plugga på sidan av ditt nuvarande jobb om det behövs. Fundera lite på vad du skulle vilja göra om dagarna.

Just nu tänker du nog med stor sannolikhet: Hur ska jag få tid och energi? När jag kommer hem från jobbet måste jag se till barnen och efteråt är jag helt slut.

Jag kan säga så här: Hinner jag så hinner du. Jag har ett heltidsjobb liksom du. Jag har mycket kvalitetstid med min fru och min son. Men ändå har jag tid att utvecklas och lära mig saker.

Så får du tid att studera eller söka nytt jobb
I snitt konsumerar vi sociala medier över fem timmar om dagen. Även om du bara besöker sociala medier en timme per dag (jag är säker på att det är mer) kan du avvara 15 minuter av dem för att förbättra din livskvalitet med 277 dagar om året.

Hur lång tid tar det för dig att åka till jobbet? Ar du en av de lyckliga som har ett avstånd på 15 minuter? Bara här har du två timmar och 30 minuter i veckan som du kan använda.

Idag finns de flesta böcker i ljudboksformat. Du kan besöka arbetsförmedlingen på telefon, skriva ditt nya cv i en app, söka nya kunskaper inom ditt yrke. Vad du än bestämmer dig för att arbeta med eller studera, se till att det påverkar de sämre 277 dagarna om året till det bättre. Det kommer att ta lite av din tid, men är det inte värt det för att få 277 fler dagar av glädje och lycka?

Börja nu direkt
Ta fram programmet i din telefon och skriv ner dina tankar! Vill jag byta jobb helt eller utvecklas inom mitt nuvarande yrke för att kunna byta arbetsplats? Vad du än bestämmer dig för att göra: Börja redan nu! Det räcker med att du skriver två rader. Bara du börjar.

Förresten, du har redan läst hela det här inlägget. Det betyder att du känner att en förändring inom ditt arbete är nödvändig. Se nu till att följa mina råd. Du kommer längre fram få fler tips på hur du kan göra för att få ett lyckligare liv.

Peter Stefanic
Talare

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap