Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Michael Riise

Michael Riise är en erfaren regissör, föreläsare och utbildare som specialiserar sig på konsten att kommunicera och leda med kroppen som utgångspunkt. Med bakgrund som dansare,  skådespelare, teaterpedagog och teaterskribent samt senare regissör och föreläsare, han utvecklat en unik förmåga att lära ut kommunikationsfärdigheter på ett engagerande och effektivt sätt.

Som dramatiker har han skrivit flera pjäser och två böcker om kommunikation och ledarskap som har inspirerat och hjälpt många att förbättra sin förmåga att kommunicera och leda. Som regissör har han arbetat med mellan 40-50 teaterproduktioner och som föreläsare och lärare i kommunikation har han varit verksam i nästan 30 år. Med sin omfattande erfarenhet och expertis är Michael Riise, en efterfrågad talare och utbildare som hjälper individer och organisationer att uppnå sina mål genom förbättrad kommunikation och ledarskapsförmåga.

Urval som exempel på tidigare beställare och samarbetspartners: 
Microsoft, Gray, Publicis, Posten, Scandia, Crosskey, Ålands landskapsregering, Scania, Uppsala universitet, Ekerö Rederi och Centrum för högpresterande system.

 • Effekten av att boka Michael Riise

  Du får en ny förståelse för kommunikation och möjligheterna att presentera, leda och utveckla kontakterna med kunden eller klienten. Det gäller även synen på kunskap och inlärning. Du som går träningsprogrammet får möjlighet att utveckla din förmåga att presentera markant - även med kroppen.

 • Michael Riise som talare

  Roliga, inspirerande och lärorika seminarier i dialog med deltagarna varvat med praktiska övningar. En pedagogisk struktur är i särklass.

 • Så arbetar Michael Riise

  Hela Michaels utbud går att anpassa till kundens behov.

 • Michael Riise erbjuder

  Föreläsning 1-2 tim.

  Seminarium halvdag 3 tim.
  Seminarium heldag 6 tim.

  Träningsprogram 30 tim. (10 tillfällen a 3 tim)
  Individuellt program 20 tim. (10 tillfällen a 2 tim.)


 • Michael Riise passar till

  Seminarier: 6 - 20 deltagare
  Föreläsninga: 20 - 200 deltagare

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Michael har regisserat över trettio uppsättningar, på bl a Södra Teatern, Teatern Gröna Lund, Östgötateatern, MedeviTeatern, Teodok och Teater Domestique. Han har även varit skådespelare och dansare på bl a Riksteatern, Rikskonserter, SVT, Blekinge Länsteater samt Wasa Teater- Österbottens regionteater.

På Berghs School of Communication var Michael under tre år. Tillika har han varit lärare i scenframställning och regissör för slutproduktioner på Calle Flygare Teaterskola under nio år.

Michael Riise har själv en rad utbildningar bakom sig. För närvarande bedriver han masterstudier på Södertörns högskola. Han har sedan tidigare en magisterexamen från Institutionen för kultur och lärande på samma högskola.

Han är även utbildad kommunikolog från Skandinavisk Institutt for Kommunikologi i Norge. Michael har likaså en kandidatexamen i teatervetenskap på Stockholms universitet samt har gått en fortbildning för skådespelare på dåv Dramatiska institutet. Likaså har han gått en kompletteringsutbildning för skådespelare på Teaterhögskolan i Stockholm.

Michael har även studerat musikal, tagit privatlektioner i skådespeleri och sång samt gått i Balettakademiens proffsklasser och Kungliga Teaterns (Operans) Balettelevskola. Slutligen har han gått Teaterverkstan i Stockholm och Calle Flygare Teaterskola.

Södertörns Högskola Universitet Filosofie Masterexamen, Centrum för högpresterande system Förändringsledarutbildning
Södertörns Högskola Universitet Filosofie Magisterexamen, Stockholms Universitet Universitet Kandidatexamen Teatervetenskap
Skandinaviskt Institut för kommunikation och förändring, Dramatiska Institutet Påbyggnadsutbildning skådespelare
Teaterhögskolan, Påbyggnadsutbildning Skådespelare, Balettakademien Påbyggnad professionella dansare
Ellen Rasch Balettskola , Danshögskolan Preparandkurs, Teaterverkstan
Calle Flygares Teaterskola, Operans Balettelevskola

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Michael är fullständigt lysande!"

2017-05-18, 10:12

”Michael är fullständigt lysande! Hans professionalitet, engagemang, ödmjukhet och förståelse speglar sig i övningarna vilka gjorde att jag vågade plocka fram den djupaste rädslan inom mig och påbörja förnyelseprocessen under varsam ledning.”

"Jag ser verkligen nyttan med att ha gått kursen under en längre period med korta sessioner”

2017-05-18, 10:12

”Kursen anpassades efter mina egna behov /…/ och nu efteråt ser jag verkligen nyttan med att ha gått kursen under en längre period med korta sessioner”

Michael Riise talar om:

 • Fysiska möten överträffar digitala

  Vill du synas, sälja och påverka? Kroppens kommunikation har avgörande betydelse för människors möten. Beteendet styrs av tankar och känslor och uttrycks i våra kroppar. För den som vill skapa bra möten är kroppens kommunikation avgörande. Kroppens kommunikation är även viktigt för digitala möten eftersom kroppsspråk kan avläsas med bild. Samtidigt innebär det mänskliga mötet ett omistligt mervärde. Tal- och skrivspråk tillmäts i allmänhet för stor vikt under människors möten. Det vi säger sker i högre grad med våra kroppar än med ord. Därför måste ordet kopplas samman med kroppen. Huvudpunkter: - Hur du avläser och förstår andra - Hur du utvecklar kroppsspråket och talspråket - Hur du blir mer öppen, tydlig och uppmuntrande - Hur du lär dig att skapa tillit, respekt och att improvisera - Hur du kommunicerar istället för att informera. Hur går föreläsningen till? - Föreläsningen varvas med möjligheter för de som vill att testa på golvet. Format: - Föreläsning 1-2 timmar - Heldagsseminarium

 • Utveckla dig som presentatör!

  Din nivå påverkas av hur du kommunicerar med kroppen. Här får du kommunikativa verktyg och nyckelord för att utveckla din presentation. Du får personliga bedömningar och handledning. Du får träna dig i kroppsspråk, tal och struktur av ditt innehåll. Du utvecklar din presentation steg för steg. En teoretisk handledning och reflektioner inleder varje tillfälle, därefter kommunikativ uppvärmning. Du får ett skriftligt kompendium. Sen tränar du din presentation på golvet. Du får feedback och råd om vad du ska träna på till nästa tillfälle. Kursen avslutas med en redovisning (presentation) samt diplom. Träningsprogrammet kan utföras i en mindre grupp där alla jobbar med sin egen presentation. 10 tillfällen à 2-3 timmar (20-30 timmar)

 • Presentationsteknik på riktigt

  Presentationsteknik utöver det vanliga. Här får du kvalificerad återkoppling när du framträder från en regissör. Du jobbar i grupp med en presentation som vi utvecklar tillsammans. Här varvas struktur för uppbyggnad av presentationen, med processarbete och träning på golvet. Presentationerna görs i grupp. Testa att presentera och repetera i grupp Fakta om struktur, uppbyggnad och utnyttjandet av rummet Fakta om förberedelser, processarbete och att nå en publik Seminarium 6 timmar (1 heldag)

 • Kommunicera bättre på jobbet

  Hur du kommunicerar i vardagen har en avgörande inverkan på dina sociala relationer på jobbet. Kroppens kommunikation har här en avgörande betydelse. Här får du ta del av de grundläggande principerna för god kommunikation och ett gott ledarskap på din arbetsplats. Sex nyckelbegrepp ligger till grund för framgång. Var ligger din uppmärksamhet när du kommunicerar? Vad betyder kommunikation egentligen? Hur funderar kroppen i relation till språket? Föreläsningen varvas med möjligheter för vissa i publiken att på kul och enkla sätt testa på golvet. - Kommunicera istället för att informera - förstå skillnaden - Kopplingen mellan kropp och tal för bra möten - Sex nyckelbegrepp för framgångsrik kommunikation Föreläsning 1-2 timmar 10 - 49 deltagare

 • Ledarskap

 • Mötet med den andre

 • Organisationsförändring/förändringsarbete

 • Teater, konst och kommunikation i yrkeslivet

Expertområden:

Prisklass:

25.000 kr - 50.000 kr

 • Mitt motto

  ”Ögon, öron och kropp, därefter kommer ordet”

Andra talare inom samma område

Therese Wallter

Anlita Therese Wallter och dra nytta av hennes unika idrottsbakgrund för att boosta er affärsprestation och stärka teamdynamiken. Hennes djupgående kunskap och passion för att hjälpa andra k

Ingela Fagerlund

Ingela Fagerlund utvecklar och inspirerar andra inom näringslivet och offentlig sektor. Ur hennes långa ledarerfarenhet bjuder hon på en sällsynt blandning av berättelser

Amanda Hessle

Amanda Hessle driver Värdskapsbyrån, där hon kombinerar föreläsningar om värdskap och bemötande med guidning och reseledning. Hon är bosatt och verksam på ön Torsö i Vänern,

Erik Lorinder

Skolor som gör något åt mobbning, ordningsstörning och skadegörelse förbättrar både trivsel och lärmiljö. Erik Lorinder är föreläsaren som tar utmaningarna i skolmiljön i ett helhetsgrepp

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap