Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Kända personer / Författare / Johanna Thydell

Johanna Thydell

Foto: Kajsa Göransson

Johanna Thydell, Augustprisvinnaren och författaren bakom "I taket lyser stjärnorna," debuterade redan vid 23 års ålder. Med en imponerande karriär som inkluderar teater- och filmatiseringar av hennes verk, har Johanna delat med sig av sina berättelser både nationellt och internationellt under de senaste tjugo åren. 

I sina föreläsningar utforskar Johanna inte bara sitt författarskap utan delar också med sig av djupt personliga erfarenheter som präglat hennes romaner. Från förlusten av sin mamma vid tretton års ålder till en frånvarande pappa, uppväxten med morföräldrar och moderskapet utan sin egen mor – Johanna belyser teman som sorg, ångest och återkommande depressioner. Trots dessa utmaningar har hon aldrig slutat skratta, växa och sträva efter lycka. Med tre ungdomsböcker och fyra bilderböcker, inklusive den nyligen publicerade "Tomtarnas tävling" från 2023, fortsätter Johanna att engagera och inspirera. 

Utöver författarskapet arbetar Johanna som bilderbokslärarepå Sörängens folkhögskola. Hon har även en bakgrund som bland annat förläggare,redaktör och översättare av barnböcker. Boka Johanna Thydell för en minnesvärd upplevelse fylld av insikter, inspiration och en äkta berättarglädje.

Urval av tidigare beställare: Astrid Lindgren-utställningen Chile, Svenska Institutet i Paris, Universitetet i Wien, Medborgarskolan Stockholm, Stadsbiblioteket i Mölndal – “Pedagoger i Förskolan”, Jönköpings Universitet, Linköpings Universitet, Linnéuniversitetet, Bokmässan i Göteborg, Umeås internationella litteraturfestival.

 • Effekten av att boka Johanna Thydell

  Johanna delar med sig av egna erfarenheter. Hon blandar framgång med misslyckanden, humor med allvar och är aldrig rädd för att bli personlig, vilket gör att hon alltid kommer nära sin publik – och vice versa.

 • Johanna Thydell som talare

  Johanna är en säker, kunnig, engagerad och underhållande talare som väcker publikens intresse, oavsett ålder eller inriktning på föreläsningen. Hon berättar personligt om sitt liv och författarskap, rör sig mellan det lättsamma och det allvarliga – utan att tappa skärpan eller balansen. Föreläsningarna blir vindlande och roliga, seriösa och spännande, ofta avslutade med ett värmande gapskratt.

 • Så arbetar Johanna Thydell

  Johanna Thydell lägger upp sina föreläsningar efter uppdragsgivarens önskemål. Hon är van vid att tala inför både större och mindre publik samt i olika åldrar. Varje föreläsning eller workshop är unik och skapas tillsammans med publiken. Gör även scensamtal, om arrangören själv vill vara med och påverka frågorna.

 • Johanna Thydell erbjuder

  Inspirerande föreläsningar om författarskapet, skrivande och workshops med textövningar.
  Johanna pratar också om sina personliga erfarenheter som genomsyrar böckerna – som att förlora sin mamma vid tretton års ålder och hur det är att växa upp med en avgrundsdjup sorg i kroppen. Kommer människor alltid försvinna?

 • Johanna Thydell passar till

  Johannas föreläsningar passar både bibliotek, universitet, folkhögskolor, skrivarkurser, inspirationsföreläsningar, Svenska kyrkan, bokmässor och företag.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska

Utbildning:
Skrivarlinjen i Svalöv. Johanna har studerat kreativ svenska, litteraturvetenskap, filmvetenskap, kulturvetenskap på universitetet.
Hon har även en examen i journalistik- och webbredigering på Poppius Journalistskola.

Priser och utmärkelser: Augustpriset 2003 för ungdomsromanen “I taket lyser stjärnorna”, som även vann Slangbellan och Svenska Bokhandlarföreningens pris för årets bästa bok. Samma förening utnämnde även bilderboken “Det är en gris på dagis” som bästa boken 2012. Bilderboken “Dumma teckning” nominerades till Augustpriset 2017.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Är en säker talare och föreläsare som förmår väcka publikens intresse"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-11-29, 11:39

”Johanna Thydell är en säker talare och föreläsare som förmår väcka publikens intresse. Oavsett deras ålder och inriktning hittar hon rätt tilltal och nivå och kan beröra människor med sitt kloka och viktiga budskap. När jag flera gånger anlitat henne har jag alltid varit trygg med att mina kursdeltagare och publik har fått det allra bästa.”
Elisabet Norin, pedagog och kursledare

"Är en engagerad, påläst och entusiastisk föreläsare"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-11-29, 11:36

”Johanna Thydell har medverkat i ett stort antal projekt jag som ansvarig för svensk litteratur i utlandet arrangerat genom åren, både i Sverige och i utlandet. Hon är en engagerad, påläst och entusiastisk föreläsare, vare sig hon talar om sina egna böcker eller ämnen som rör ungdomars villkor och problem. Jag kan varmt rekommendera Johanna Thydell som föreläsare och paneldeltagare.”
Helen Sigeland, kanslichef Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne

"Kan som få röra sig mellan det lättsamt vardagliga och djupt allvarliga"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-11-29, 11:33

”Johanna Thydell kan som få röra sig mellan det lättsamt vardagliga och djupt allvarliga utan att tappa vare sig skärpan eller balansen.”
Lars Alkner, kulturchef, Värnamo Kommun

"Vindlande och kul, seriöst och spännande"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-11-29, 11:32

”Johanna Thydell är en författare med en helt egen röst. Hon skriver om angelägna ämnen på ett träffsäkert, smart och roligt sätt. Att höra Johannas föreläsningar är vindlande och kul, seriöst och spännande, ofta avslutade med ett värmande gapskratt!”
Annika Edlund, Almajury-medlem, bibliotekarie och bokcaféägare, Umeå

"Kunnig, precis, engagerad och underhållande"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-11-29, 11:31

”Johanna är kunnig, precis, engagerad och underhållande. Hon talar öppenhjärtigt om sitt författarskap, utan att bli privat. Hon var ett mycket uppskattat och inspirerat besök på skrivarlinjen, och någon vi med all säkerhet kommer att bjuda in igen.”
Niklas Åkesson, skrivarkurspedagog Skurups folkhögskola

"Ett avslappnat möte"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-11-29, 11:29

”Jag hade en grupp elever i kursen Textkommunikation som Johanna föreläste för kring att arbeta som författare - allt från vardagsrutiner, skrivknep, förlagsfrågor och marknadsföring av böcker. Eleverna var väl förberedda och det blev ett avslappnat möte där eleverna kände att de vågade fråga och diskutera.”
Carl-Johan Svensson, lektor, Jönköping University

"Entusiasmerade våra elever"

Hel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärnaHel stjärna

2023-11-29, 11:28

”Johanna entusiasmerade våra elever, inte bara till att läsa mer litteratur utan även till att skriva själva. Den perfekta kombon för ett lyckat författarbesök!”
Pär Sahlin, författare och f.d lärare på Södermalmsskolan, Stockholm

Andra talare inom samma område

Patrik Wincent

Patrik Wincent, tidigare programledare för Lyxfällan och grundare av Dataspelsakuten, är en auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med omfattande erfarenhet

Charlotta Lagerberg Thunes

Charlotta Lagerberg Thunes har en gedigen bakgrund som beteendevetare med mångsidig erfarenhet från skola, BRIS, socialt arbete i både stat och kommun, samt en egenutvecklad värdepedagogik o

Andreas Lindal

Andreas Lindal, en auktoritet inom retorik och lärande, delar sitt engagemang med skolor för att skapa en gynnsam miljö där elever och studenter kan odla sin förmåga att lär

Svenåke Boström

Med fyrtio års erfarenhet inom tidningsbranschen och ett välrenommerat förlag grundat år 2011, är Svenåke Boström en välkänd figur inom den svenska medievärlden. Hans karriä

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap