Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Kända personer / Författare / Johanna Thydell

Johanna Thydell

Foto: Thron Ullberg

Hur går man vidare i livet, när det värsta har inträffat? Johanna Thydell talar om sorg och separationer och om sin egen uppväxt med en döende förälder. Hon förklarar hur det är att vara mamma utan sin mamma och hur man hanterar återkommande depressioner.

Johanna talar också om sin egen författarkarriär, att uppnå sin dröm, rädslan för att bli ett one-hit-wonder och det ständiga inre drivet som både hjälper och stjälper. Hon har även en idrottsbakgrund som volleybollspelare i juniorlandslaget.

Johanna Thydell, född 1980, är en av Sveriges mest kända författare. Hennes böcker har sålt i hundratusentals exemplar och översatts till över tjugo språk. Hon succédebuterade vid 22 års ålder med Augustprisade och filmatiserade I taket lyser stjärnorna. Bilderboken Det är en gris på dagis utsågs till Bästa barnbok 2016. 

Tillsammans med psykologen/författaren Jenny Jägerfeld driver Johanna även psykologipodcasten Superältarna, som utsågs till en av Årets bästa poddar två år i rad (Dagens Nyheter). Hösten 2018 kommer hennes första ”vuxenroman” där hon skriver om sitt hjärteämne – psykisk ohälsa.

Mer om Johanna finner du på johannathydell.com.

 • Effekten av att boka Johanna Thydell

  Johanna delar med sig av egna erfarenheter. Hon blandar framgång med misslyckanden, humor med allvar och är aldrig rädd för att bli personlig, vilket gör att hon alltid kommer nära sin publik – och vice versa.

 • Johanna Thydell som talare

  Johanna är alltid personlig oavsett inriktning på föreläsningen och genom att blanda allvar med humor både berör och roar hon sin publik.

  Med sin femtonåriga erfarenhet av att föreläsa har hon inga problem med spontana infall, och hon bjuder gärna in publiken till samtal. Johanna talar om sin succéartade författarkarriär men också om att som ung förlora en förälder, svårigheten att vara mamma utan sin mamma, hur hon själv gör för att hantera sina återkommande depressioner och varför hon idag valt att vara nykter.

 • Så arbetar Johanna Thydell

  Som erfaren talare samarbetar Johanna gärna med beställaren för att skräddarsy den föreläsning som efterfrågas. Hon är öppen för både samtal med moderator eller att ensam hålla i föreläsningen.

 • Johanna Thydell erbjuder

  Johanna talar om att lyckas uppfylla sin dröm att bli författare och rädslan för att bli en ”one-hit-wonder”. Hon berättar om erfarenheten i att förlora sin mamma vid 13 års ålder och hur detta påverkat henne som vuxen – både i kärleksrelationer och den egna mammarollen. Depressioner, utbrändhet och ångest är något Johanna ständigt brottas med och i sina föreläsningar delar hon med sig av strategier som hjälpt henne att hitta den balans hon har idag.

 • Johanna Thydell passar till

  Eftersom Johanna skriver böcker i både barn- och vuxengenren och även erbjuder inspirationsföreläsningar passar hon i samtliga sammanhang.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska

Johanna Thydell är uppväxt i Småland och har bl.a. studerat på Kulturvetarlinjen och journalistskolan Poppius i Stockholm. Idag arbetar hon som författare, skrivarkurslärare, föreläsare, frilansjournalist och podcastare (Superältarna). Hon gör återkommande Tankar för dagen i P1, har sommarpratat och även skrivit manus för SVT. Dessutom var hon pionjär i att marknadsföra böcker via Youtube 2006, något hon gjorde i form av en välbesökt författarskola i tio delar.

Johanna tilldelades Augustpriset 2003, Slangbellan 2003, BMF-plaketten för bästa barnbok 2003, Emilpriset 2009 samt BMF-plaketten för bästa barnbok 2012.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Entusiasmerade våra elever!"

2017-10-04, 10:58

”Johanna entusiasmerade våra elever, inte bara till att läsa mer litteratur utan även till att skriva själva. Den perfekta kombon för ett lyckat författarbesök!”
Pär Sahlin, författare och f.d lärare på Södermalmsskolan, Stockholm

"Ett avslappnat möte!"

2017-10-04, 10:55

”Jag hade en grupp elever i kursen Textkommunikation som Johanna föreläste för kring att arbeta som författare - allt från vardagsrutiner, skrivknep, förlagsfrågor och marknadsföring av böcker. Eleverna var väl förberedda och det blev ett avslappnat möte där eleverna kände att de vågade fråga och diskutera.”
Carl-Johan Svensson, lektor, Jönköping University

"Kunnig, precis, engagerad och underhållande!"

2017-10-04, 10:54

”Johanna är kunnig, precis, engagerad och underhållande. Hon talar öppenhjärtigt om sitt författarskap, utan att bli privat. Hon var ett mycket uppskattat och inspirerat besök på skrivarlinjen, och någon vi med all säkerhet kommer att bjuda in igen.”
Niklas Åkesson, skrivarkurspedagog Skurups folkhögskola

"Vindlande och kul, seriöst och spännande!"

2017-10-04, 10:54

”Johanna Thydell är en författare med en helt egen röst. Hon skriver om angelägna ämnen på ett träffsäkert, smart och roligt sätt. Att höra Johannas föreläsningar är vindlande och kul, seriöst och spännande, ofta avslutade med ett värmande gapskratt!”
Annika Edlund, Almajury-medlem, bibliotekarie och bokcaféägare, Umeå

"Kan som få röra sig mellan det lättsamt vardagliga och djupt allvarliga!"

2017-10-04, 10:53

”Johanna Thydell kan som få röra sig mellan det lättsamt vardagliga och djupt allvarliga utan att tappa vare sig skärpan eller balansen.”
Lars Alkner, kulturchef, Värnamo Kommun

"Är en säker talare och föreläsare som förmår väcka publikens intresse!"

2017-10-04, 10:53

”Johanna Thydell är en säker talare och föreläsare som förmår väcka publikens intresse. Oavsett deras ålder och inriktning hittar hon rätt tilltal och nivå och kan beröra människor med sitt kloka och viktiga budskap. När jag flera gånger anlitat henne har jag alltid varit trygg med att mina kursdeltagare och publik har fått det allra bästa.”
Elisabet Norin, pedagog och kursledare

"Är en engagerad, påläst och entusiastisk föreläsare!"

2017-10-04, 10:52

”Johanna Thydell har medverkat i ett stort antal projekt jag som ansvarig för svensk litteratur i utlandet arrangerat genom åren, både i Sverige och i utlandet. Hon är en engagerad, påläst och entusiastisk föreläsare, vare sig hon talar om sina egna böcker eller ämnen som rör ungdomars villkor och problem. Jag kan varmt rekommendera Johanna Thydell som föreläsare och paneldeltagare.”
Helen Sigeland, kanslichef Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne

Johanna Thydell talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 40.000 kr

 • Mer om priser

  Priserna varierar beroende på föreläsningens innehåll, upplägg och längd.

På spaning efter en mor

Littfest — Umeås internationella Litteraturfestival 2017: Johanna Thydell samtalar med Annika Edlund.

 

Samtal med Johanna Thydell

Värnamo Bibliotek & Kultur, 2016: Johanna Thydell samtalar med Lars Alkner, kulturchef Värnamo, med anledning av hennes nya roman (M)ornitologen.

 

Svikarmorsa — Samtal med Johanna Thydell

Bokmässan 2016, scen ”Se Människan”: Johanna Thydell samtalar med Lotta Fång, Svenska kyrkan, om varför Johanna skriver så mycket om mammor och varför det ett värre tabu för kvinnor än män att vara en dålig förälder.

Andra talare inom samma område

Peter Wilhelmsson

Peter talar om hälsa, funktionsmedicin, livsstilsmedicin och naturmedicin, där han genom sina föreläsningar vägleder åhörare till en kost som förbättrar deras hälsa och energinivåer. Han

Henrik Ennart

Med avslöjande reportage och storsäljande böcker – senast Happy Food – har Henrik Ennart etablerat sig som Sveriges ledande journalist med inriktning på hur mat, miljö oc

Lukas Björkman

Vad tycker och tänker barn i dag? Hur skriver man för dem? Och hur har journalistiken för barn förändrats genom tiden? Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman bjuder på insikter, anekdoter och rol

Martina Haag

Martina Haag är författare och krönikör utan också en kritikerrosad skådespelerska. Hon talar om konsten att hantera rollen som fyrbarnsmamma och fru och samtidigt ha tid för vänner, skapa karriär o

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap