Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Emil Åkerö

Emil Åkerö är kulturarbetaren och akademikern som föreläser om bl a HBTQ-frågor, maktfördelning och normkritik. Han låter fler få upp ögonen för hur olika faktorer påverkar oss och vår syn på världen.

Med bakgrund från kulturinstitutioner, universitet och civilsamhället skapar Emil utbildningar och föreläsningar som medvetandegör och ger verktyg för att med ett aktivt förhållningssätt arbeta med identitet, inkludering samt bemötande och kulturarv. 

Under 2018 romandebuterar Emil med boken Veckopojkvännen som släpps på Tallbergs Förlag.

Tidigare beställare :
Hällefors kommun, Kristianstad kommun, Linköpings kommun, Västerviks kommun och Ängelholms kommun: Utbildning av lärare med fokus på HBTQ-frågor, identitet och normkritisk pedagogik kopplat till läroplanen  

Västmanlands länsmuseum, Eskilstuna Stadsmuseum, Flygvapenmuseum och Friluftsmuseet Gamla Linköping: utbildning för pedagoger kring normmedvetenhet och historiebruk. 

Östergötlands museum, Luleå Pride, Västmanlands läns museum och Linköpings universitet: Föreläsningar om gestaltning av HBTQ-personer.

 • Effekten av att boka Emil Åkerö

  Efter en föreläsning med Emil Åkerö bär publiken med sig ny kunskap och nya perspektiv på världen samt på hur vi kan arbeta tillsammans för att skapa förändring.

 • Emil Åkerö som talare

  Emil är personlig och använder gärna sig själv och sin självdistanserade humor på scen för att väcka både skratt och eftertanke. Kombinerat med djup kunskap, praktiska verktyg och tankar inom sitt område delar han gärna med sig av sina erfarenheter.

 • Så arbetar Emil Åkerö

  Emil utgår från kundens behov och anpassar utbildningen i den mån det är möjligt, utan att kompromissa med sin egen integritet eller kunnande. Allt för att leverera ett så bra resultat som möjligt.

 • Emil Åkerö erbjuder

  Emil erbjuder föreläsningar anpassade efter förutsättningarna. Han är engagerande och pedagogisk, gärna för grupper som redan besitter kunskap men vill lära sig mer.

 • Emil Åkerö passar till

  - Företag och verksamheter som vill jobba med inkludering och normer
  - Öppna programpunkter
  - Vidareutbildningar
  - Konferenser
  - Ledningsgrupper

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Emil Åkerö är föreläsare och skribent med bakgrund inom folkbildningen, den civila sektorn, kulturvärlden och akademien. Det centrala för Emils kunskap är skärningspunkten mellan sociala rörelser, makt, kulturarv och digitalisering. Han är även specialist på hur HBTQ-personer gestaltas inom kulturen och pratar gärna om hur makt fördelar sig inom grupper samt hur digitala verktyg skapar nya förutsättningar för kulturskapande.

Med en lång pedagogisk erfarenhet och uppdrag inom metod- och konceptutveckling delar Emil gärna med sig av kunskap kring hur kultur kan användas som verktyg för att diskutera identitetsfrågor och hur digitala verktyg kan användas för att nå ut till olika grupper.

Utöver detta har Emil varit världens första normchef på konsultföretaget Add Gender.

Emil har en fil mag i Kultur- och mediegestaltning, Linköpings universitet, 2013–2015, därtill en filosofie mag i Konstvetenskap och visuell kommunikation. Han har även gått Kulturvetarprogrammet, (huvudämne: konstvetenskap, sidoämne: litteraturvetenskap, programmet innehåller även kurser i historia och filosofi). Emil är även Certifierad normingenjör, genom Add Gender.

Tidigare har Emil varit projektledare på RFSL Linköping, forskningsassistent på Linköpings universitet samt utredare på Studiefrämjandet i Östergötland och Aktiv Ungdom Linköping. Därtill har han jobbat som pedagog åt bl a: Nationalmuseum, Östergötlands museum och Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Mycket nöjda!"

2017-12-13, 15:11

"Föreläsningen var mycket intressant med relevanta exempel och nya perspektiv. De flesta deltagarna uppgav att de lärde sig massor och själv satt jag och njöt av föreläsningen. Vi från Umepride är mycket nöjda och hoppas att vi kanske kan samarbeta flera gånger i framtiden. Det kändes även mycket lyxigt att kunna styra innehållet i föreläsningen så mycket och att vi fick exakt det vi hade avtalat om. Vi är väldigt nöjda och hoppas vi får nöjet att samarbeta med dig igen."

– Umepride

"Låt er inspireras!"

2017-12-13, 15:11

”Emil Åkerö är en ny och inspirerande bekantskap som lyfter HBTQ från ett historiskt och inspirerande plan. Emil är kunnig och förmedlar sig på ett ledigt sätt till åhörarna samtidigt som ett stort mått av lärande ges till åhörarna. Smart att lägga in Quiz som ett lärande i föredraget.
Emil är lätt att få kontakt med och har verkligen levt upp till våra förväntningar. Prova och låt er inspireras av Emil.”

Lisa Lundqvist, Regionbibliotek Kalmar län.

"Vi är mycket nöjda!"

2017-05-05, 13:49

”Du är mycket insatt och kunnig i ämnet. Du är duktig att stå inför en grupp och prata och berätta. Det var en strukturerad och intressant genomgång. Bra att du skiftar mellan tavlan, Power point, filmer och praktiska moment. Vi är mycket nöjda!” Västerviks gymnasium

"Detta tillfälle väckte många nya tankar hos mig och andra."

2017-05-05, 13:48

”Likabehandlingsföreläsningen med workshop var mycket givande. Det var väldigt positivt att det var just Emil som höll i det. Detta tillfälle väckte många nya tankar hos mig och andra. Samtalsgrupperna blev intressanta för att vi själva då passade på att ta upp just andra ämnen inom området så som religion, kränkning, funktionshinder. För att sammanfatta, så verkade det som om deltagarna gillade upplägget med blandningen workshop/föreläsning. Vissa hävdade att de kommit så långt att det inte gav dem något nytt. Detta kan diskuteras då reflektion krävs hela tiden och att tro att man är färdig kan väl bli lite kontraproduktivt.” Kristianstad kommun

"Många tyckte att dagen tog slut för fort"

2017-05-05, 13:46

”Vår ganska blandade personalgrupp av pedagoger, tekniker, antikvarier, arkivarier och chefer upplevde dagen om normer och normkritik som intressant och tankeväckande.
Några tyckte att förmiddagens fakta- och teorigenomgång gav mest, medan andra kände sig mer hemma i övningarna och diskussionerna som följde.
Vi har redan jobbat en del med liknande frågor, ändå satte dagen igång många nya funderingar och många tyckte att dagen tog slut för fort.
Nu är det upp till oss att fortsätta jobba praktiskt och diskutera hur vi kan gå vidare på inslagen väg”. Eskilstuna stadsmuseum

Andra talare inom samma område

Fredrik Eklöf

Stärk lagandan och öka trivseln för alla medarbetare och chefer. Med tankeväckande exempel och ett avväpnande sätt skapar Fredrik Eklöf engagemang för ett respektfullt bemötande även i sk

Rodrigo Garay

Rodrigo Garay coachar personer till deras drömjobb. Modellen utgår från det faktum att 80 procent av alla lediga jobb aldrig annonseras externt. Det gäller alltså att hitta dessa osynliga

Umit Dag

Umit Dag är en bred underhållare som verkar på de flesta scener. Han har på kort tid blivit känd som komiker och medverkat i flera radioprogram. Just nu är han aktuell med sin debutroman;

Gabriella Fägerlind

Gabriella Fägerlind visar hur man ökar mångfalden och jämställdheten på jobbet. Med praktiska exempel framhåller Gabriella att det inte bara handlar om blandning i personalen och respekt,

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap