Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Oskar Svärd

Oskar är en trefaldig Vasaloppsvinnare och har en imponerande bakgrund inom längdskidåkning, där han tävlat individuellt i över 20 år. 

Han är även tvåfaldig världsmästare i Adventure Racing (AR)/multisport och medlem av det framgångsrika Swedish Armed Forces Adventure Team (SAFAT). En av de frågor Oskar kan belysa är skillnaden mellan att tävla individuellt och i ett lag om fyra. Han delar med sig av insikter om hur man bygger upp ett vinnande team som kan hantera oväntade situationer bättre än andra.

Oskar kan diskutera skillnaderna mellan att tävla med full support under fyra timmar och att tävla utan support i fyra dygn non-stop. Han kan ge inblick i hur kroppen fungerar när den utsätts för intensiv fysisk påfrestning över en längre tid, inklusive den utmaningen att bara få sex timmars sömn totalt under fem dygns tävling.

Oskar talar om hur man kan upprätthålla hög prestation och vara en toppidrottare vid 47 års ålder samtidigt som man strävar efter att vara en bra familjemedlem och presterar på arbetsplatsen, samt betonar vikten av struktur, planering, kunskap och att se helheten i allt man gör. 

Planerar ni inför en kick-off eller en Afterwork? Oskar erbjuder inte bara föreläsningar och event, utan också roliga träningspass i löpning, styrka, skidåkning och skidgång, samt tekniklektioner i längdskidor.

Urval av tidigare beställare: Swedbank, Ålandsbanken, Försvarsmakten, Sanda Idrottsgymnasium.

 • Oskar Svärd som talare

  Engagerad, inspirerande, allvarlig med stor vilja att motivera till utveckling. Kunskap blandas med roliga anekdoter och upplevelser.

 • Så arbetar Oskar Svärd

  Oskar engagerad och delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper för att hjälpa andra att uppnå framgång inom idrott, äventyrssport och ledarskap. Han arbetar på olika sätt, inklusive föreläsningar, mentorprogram, träningsutveckling och resursproduktion för att inspirera och stödja människor i deras strävan efter mål och framgång.

 • Oskar Svärd erbjuder

  Oskar erbjuder tankeväckande och inspirerande perspektiv på framgång, teamwork, uthållighet och balans i livet. Med sin imponerande meritlista och breda erfarenhet fungerar han som en enastående inspirationskälla och kunskapsresurs för att hjälpa människor att uppnå sina mål och framgång i olika skeden av sina liv. Oskar Svärd skapar en engagerande och mångsidig upplevelse för sin publik genom att integrera sina personliga erfarenheter med konkreta råd som är användbara i praktiken.

  Oskar erbjuder inte bara föreläsningar och event, utan också roliga träningspass i löpning, styrka, skidåkning och skidgång, samt tekniklektioner i längdskidor.

 • Oskar Svärd passar till

  Oskar Svärds föreläsningar passar till en bred målgrupp av personer och organisationer som strävar efter att utveckla och förbättra olika aspekter av sina liv och verksamheter. Här är några exempel på vilka som kan dra nytta av Oskars föreläsningar.

Talaren utgår från Småland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Oskar har en gedigen bakgrund inom idrott och tävling med följande meriter:

3 ggr vinnare Vasaloppet (2003, 2005, 2007)
24 pallplatser i långloppsvärldscupen
2 ggr VM-guldmedaljör i AR/multisport (2021, 2023) med SAFAT (VM-silver 2022)
SM-medalj som senior i längdskidor, orientering, rullskidor och skidorientering
Innehavare av rekordet på En Svensk Klassiker (13.57h)

Det är värt att notera att Oskar Svärd även har en gedigen erfarenhet som officer i Försvarsmakten och att hans militära utbildning och erfarenheter har utgjort en stark grund för hans framgångar.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Oskar Svärd talar om:

 • Framgångsrik Idrott och Träning

  Oskar delar med sig av sina erfarenheter inom längdskidåkning och andra idrotter. Han diskuterar vad som krävs för att bli en framgångsrik idrottare, inklusive träning, målsättning och mental styrka.

 • Teamwork och Lagarbete

  Med sin bakgrund inom äventyrssport och som medlem i Swedish Armed Forces Adventure Team (SAFAT) ger Oskar insikter om hur man bygger och leder ett framgångsrikt team. Han belyser vikten av kommunikation, förtroende och samarbete.

 • Uthållighet och Motivation

  Oskar pratar om hur man bibehåller motivation och uthållighet när man står inför utmaningar och långa sträckor. Han delar sina strategier för att hålla sig fokuserad och upprätthålla hög prestation över tid.

 • Balans i Livet

  Att balansera idrottskarriären med familj och arbete är en utmaning som Oskar har övervunnit. Han diskuterar vikten av att hitta den rätta balansen och ger praktiska råd för att trivas både inom och utanför idrottsarenan.

 • Ledarskap och Målsättningar

  Oskar ger perspektiv på ledarskap och hur man inspirerar och motiverar ett team mot gemensamma mål. Han betonar vikten av tydliga målsättningar och en stark vision.

 • Äventyr och Utmaningar

  Han delar spännande berättelser från sina äventyrstävlingar och äventyrssporter. Publiken får inblick i de fysiska och mentala utmaningarna som följer med dessa evenemang.

 • Hälsa och Friskvård

  Oskar diskuterar betydelsen av hälsa och fysisk aktivitet i sitt liv. Han ger tips och råd om hur man kan upprätthålla en sund livsstil och hantera träningsrelaterade utmaningar.

 • Inspiration och Målsättning

  Oskar avslutar ofta sina föreläsningar med en inspirerande touch, där han uppmanar publiken att sätta upp sina egna mål och följa sina drömmar. Han visar att med rätt inställning och beslutsamhet är nästan allt möjligt att uppnå.

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 30.000 kr

 • Mer om priser

  10.000 för idrottsföreningar

 • Mitt motto

  Most people have the will to win, few have the will to prepare to win

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap