Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Oskar Svärd

Oskar Svärd är en trefaldig Vasaloppsvinnare med en imponerande bakgrund inom längdskidåkning och äventyrssport. Under över 20 år har han tävlat individuellt och som en del av det framgångsrika Swedish Armed Forces Adventure Team (SAFAT), där han även tagit två VM-guld i Adventure Racing (AR)/multisport. Genom sina erfarenheter kan Oskar belysa skillnaderna mellan individuell tävling och lagsamarbete, samt ge inblick i hur man bygger upp ett vinnande team som kan hantera utmaningar effektivt.


En av de aspekter Oskar kan diskutera är övergången från tävlingar med full support under fyra timmar till tävlingar utan support under fyra dygn non-stop. Han kan ge inblick i hur kroppen fungerar när den utsätts för intensiv fysisk påfrestning över en längre tid, inklusive den utmaningen att bara få sex timmars sömn totalt under fem dygns tävling.

Oskar delar även med sig av hur han, vid 47 års ålder, är en toppidrottare som upprätthåller en hög nivå av prestation samtidigt som han balanserar familjeliv och arbete. Han understryker vikten av struktur, planering och helhetssyn i alla livets aspekter. Planerar ni inför en kick-off eller en Afterwork? Oskar erbjuder inte bara föreläsningar och event, utan också roliga träningspass i löpning, styrka, skidåkning och skidgång, samt tekniklektioner i längdskidor.

Urval av tidigare beställare: Swedbank, Ålandsbanken, Försvarsmakten, Swedbank, Ålandsbanken, Försvarsmakten, Sanda Idrottsgymnasium.

 • Effekten av att boka Oskar Svärd

  Oskar som talare har en betydande effekt på att inspirera, motivera och utbilda publiken. Hans erfarenheter och insikter är tillämpliga på olika områden av livet och kan bidra till att öka prestationen och trivseln hos dem som lyssnar på hans föreläsningar.

 • Oskar Svärd som talare

  Oskar är en engagerad och inspirerande föreläsare med en stark vilja att motivera till utveckling. Han blandar sin kunskap med roliga anekdoter och personliga upplevelser för att skapa en engagerande upplevelse för sin publik.

 • Så arbetar Oskar Svärd

  Oskar engagerad och delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper för att hjälpa andra att uppnå framgång inom idrott, äventyrssport och ledarskap. Han arbetar på olika sätt, inklusive föreläsningar, mentorprogram, träningsutveckling och resursproduktion för att inspirera och stödja människor i deras strävan efter mål och framgång.

 • Oskar Svärd erbjuder

  Oskar erbjuder tankeväckande och inspirerande perspektiv på framgång, teamwork, uthållighet och balans i livet. Med sin imponerande meritlista och breda erfarenhet fungerar han som en enastående inspirationskälla och kunskapsresurs för att hjälpa människor att uppnå sina mål och framgång i olika skeden av sina liv. Oskar Svärd skapar en engagerande och mångsidig upplevelse för sin publik genom att integrera sina personliga erfarenheter med konkreta råd som är användbara i praktiken.

  Oskar erbjuder inte bara föreläsningar och event, utan också roliga träningspass i löpning, styrka, skidåkning och skidgång, samt tekniklektioner i längdskidor.

 • Oskar Svärd passar till

  Oskar Svärds föreläsningar passar till en bred målgrupp av personer och organisationer som strävar efter att utveckla och förbättra olika aspekter av sina liv och verksamheter. Här är några exempel på vilka som kan dra nytta av Oskars föreläsningar.

Talaren utgår från Småland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Med tre segrar i Vasaloppet och 24 pallplatser i långloppsvärldscupen har Oskar en gedigen meritlista inom idrott och tävling. Han har även utmärkt sig inom orientering, rullskidor och skidorientering, samt innehar rekordet på En Svensk Klassiker. Oskar har inte bara utmärkt sig inom idrotten utan har även en gedigen erfarenhet som officer i Försvarsmakten, vilket har varit en grund för hans framgångar.

Oskars meriter består av:
3 ggr vinnare Vasaloppet (2003, 2005, 2007)
24 pallplatser i långloppsvärldscupen
2 ggr VM-guldmedaljör i AR/multisport (2021, 2023) med SAFAT (VM-silver 2022)
SM-medalj som senior i längdskidor, orientering, rullskidor och skidorientering
Innehavare av rekordet på En Svensk Klassiker (13.57h)
Vinnare av Årets Äventyrare med Swedish Armed Forces Adventure Team (2023)

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Oskar Svärd talar om:

 • Framgångsrik Idrott och Träning

  Oskar delar med sig av sina erfarenheter inom längdskidåkning och andra idrotter. Han diskuterar vad som krävs för att bli en framgångsrik idrottare, inklusive träning, målsättning och mental styrka.

 • Teamwork och Lagarbete

  Med sin bakgrund inom äventyrssport och som medlem i Swedish Armed Forces Adventure Team (SAFAT) ger Oskar insikter om hur man bygger och leder ett framgångsrikt team. Han belyser vikten av kommunikation, förtroende och samarbete.

 • Uthållighet och Motivation

  Oskar pratar om hur man bibehåller motivation och uthållighet när man står inför utmaningar och långa sträckor. Han delar sina strategier för att hålla sig fokuserad och upprätthålla hög prestation över tid.

 • Balans i Livet

  Att balansera idrottskarriären med familj och arbete är en utmaning som Oskar har övervunnit. Han diskuterar vikten av att hitta den rätta balansen och ger praktiska råd för att trivas både inom och utanför idrottsarenan.

 • Ledarskap och Målsättningar

  Oskar ger perspektiv på ledarskap och hur man inspirerar och motiverar ett team mot gemensamma mål. Han betonar vikten av tydliga målsättningar och en stark vision.

 • Äventyr och Utmaningar

  Han delar spännande berättelser från sina äventyrstävlingar och äventyrssporter. Publiken får inblick i de fysiska och mentala utmaningarna som följer med dessa evenemang.

 • Hälsa och Friskvård

  Oskar diskuterar betydelsen av hälsa och fysisk aktivitet i sitt liv. Han ger tips och råd om hur man kan upprätthålla en sund livsstil och hantera träningsrelaterade utmaningar.

 • Inspiration och Målsättning

  Oskar avslutar ofta sina föreläsningar med en inspirerande touch, där han uppmanar publiken att sätta upp sina egna mål och följa sina drömmar. Han visar att med rätt inställning och beslutsamhet är nästan allt möjligt att uppnå.

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 30.000 kr

 • Mer om priser

  10.000 för idrottsföreningar Resa+logi tillkommer

 • Mitt motto

  Most people have the will to win, few have the will to prepare to win

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap