Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Maria Widström

Välkommen till en föreläsning eller workshop med Maria Widström, expert inom Förändringsledning. Med över 10 års erfarenhet har Maria tränat över 140 företag över hela världen i att driva och genomföra förändringar. Hon fokuserar på människan och ger både teoretiska och praktiska verktyg för att driva förändringar hela vägen in i mål. 

Dagens arbetsplatser står inför snabbt föränderliga landskap och Marias presentation är en guide för att navigera i denna miljö. Med sin bakgrund som uppskattad förändringskonsult, lärare och föreläsare förstår Maria hur organisationer och individer kan blomstra genom förändringar och hur hinder på vägen kan hanteras. Genom att lyfta fram engagemang och förståelse i förändringsprocesser ger hon konkreta strategier för att skapa starka och anpassningsbara företag med individer som förmår leda sig själva och andra genom förändringar. För organisationer som vill utvecklas, välkommen till en inspirerande och utvecklande session. Alla kan förbättra sin förändringsförmåga och därmed ta kommandot och agera på ett mer medvetet sätt för bättre resultat.  Stärk din förändringsförmåga! Boka Maria Widström!

Urval av tidigare beställare: Telia, Skanska, Unionen, EGN, Försäkringskassan, ICA, Riksrevisionen och Skandia.

 • Effekten av att boka Maria Widström

  Maria Widström kopplar ihop mänskliga beteenden i en förändring med de resultat som  verksamheten vill åstadkomma. Åhöraren får med sig verktyg, resonemang och förståelse för hur den mänskliga förändringsresan ser ut, att resan kan hanteras på ett genomtänkt sätt och att effekter som verksamheten efterfrågar syns först då individer är rustade att agera i samklang med förändringen. Det brukar bli en hög igenkänning i föreläsningarna och dessa varvat med egna och gemensamma reflektioner leder till insikter och lärande för deltagarna att ta med sig

 • Maria Widström som talare

  Kunnig, engagerad, prestigelös, resultatorienterad, involverande och personlig. Alla deltagare känner att de får något med sig som de kan använda i jobbet men också i privata sammanhang. Föreläsningarna riktas till den verklighet som åhörarna befinner sig i. Åhörarna kommer att känna igen sig och de utmanas till att tänka efter, reflektera och koppla olika resonemang till sin egen verksamhet.

 • Så arbetar Maria Widström

  Maria utgår från ett samlat material som bygger på samlad erfarenhet av förändringsarbete från en mängd olika typer av verksamhetsförändringar. Däremot sker alltid anpassningar efter beställarens behov och önskemål. Inför en föreläsning genomförs alltid förberedande samtal där sammanhanget liksom målgruppen förtydligas liksom syftet och förväntad effekt av föreläsningen.

 • Maria Widström erbjuder

  Maria Widström erbjuder föreläsningar som skapar engagemang. Hon är van utbildare och föreläsare och verkar i många olika format; digitalt, i studio eller på plats på stora konferenser till enskilda möten. Syftet är att aktivera åhörarna och skapa en vilja bland åhörarna att agera även efter föreläsningen. Ett bra tillfälle att boka Maria är då verksamheten står inför eller befinner sig mitt i en verksamhetsförändring (till exempel omorganisation, nya IT-system, nya arbetssätt, lagändringar, ny strategi, ny affärsmodell, aktivitetsbaserat kontor, agilt införande etc). Föreläsningarna har alltid ett mått av interaktion och ibland görs pulsmätningar av olika slag, som verksamheten kan ta nytta av även efter föreläsningen.

 • Maria Widström passar till

  Maria Widström anlitas både inom privat och offentlig verksamhet, på chefskonferensen, styrelsesammanträden, styrgruppsmöten, ledningsgruppsdagen, på kick-off, medarbetardagar och grupperingar som ofta kopplas in vid förändringsarbete såsom affärsutvecklare, projektledare, kommunikatörer, IT-grupperingar och HR.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Maria är i grunden civilekonom från Uppsala universitet. Hon arbetade tidigt med komplex försäljning och i utvecklingsorienterade roller som affärsutvecklare och produktutvecklare både utomlands och i Sverige. Hennes första yrkesår har präglat hennes grundinställning nämligen att alltid utgå ifrån kundens behov. Hon har arbetat som chef och medarbetare, som konsult och utbildare. I sin konsultroll har Maria engagerats i ett stort antal förändringsarbeten både inom privat och offentlig sektor, från att sätta implementeringsstrategier till att coacha chefer i hur de kan stödja sina medarbetare genom en förändring.
2011 grundade Maria konsultföretaget Improviate, ett nischat företag inom Förändringsledning. Improviate hjälper kunder att förbättra och stärka sin förändringsförmåga med människan i fokus i syfte att nå önskade effekter. På Improviate ser vi oss själva som stolta pionjärer som bidragit starkt till att sätta Förändringsledning på kartan i Sverige och som utvecklar och stärker området tillsammans med våra kunder och starka partnerskap.
Maria är även initiativtagare och var ordförande de första åren till ACMP Sverige (Association of Change Management Professionals) – den svenska avdelningen till det globala oberoende nätverket ACMP, en organisation där förändringsledare samlas för att dela erfarenheter, utvecklas och driva utvecklingen inom området. ACMP global har bland annat tagit fram en standard inom förändringsledning som har legat till grund för Ekonomistyrningsverkets skrift om förändringsledning.
Maria är medförfattare till boken "Förändringsledning", utgiven av Studentlitteratur 2019, som förenar teorier med praktik. Boken finns också i engelsk version och används på svenska universitet som kurslitteratur och av praktiker på fältet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap