Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Magdalena Berger

Magdalena Berger talar om Psykisk hälsa (alla åldrar) Psykisk ohälsa i skolan, stress och psykisk ohälsa i arbetslivet. Magdalena har en lång och gedigen erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa och kvalificerad utbildning inom psykologi, pedagogik och HR. Hon Har själv levt med psykisk ohälsa hela sitt liv och har både en psykiatrisk och neuropsykiatrisk diagnos. Idag ägnar hon sig åt personalutbildning, personalutveckling, organisationsutveckling, handledning och författande. 

Magdalena lever själv med psykisk ohälsa och en neuropsykiatrisk diagnos och har med åren utvecklat strategier för att få ett bra liv. Dessa strategier har hon sedan årtionden delat med sig av i sitt yrke som specialpedagog, personalutbildare och läromedelsförfattare. Att sprida kunskap om hur vuxna kan samtal om själslig hälsa med barn ser hon som en av sina viktigaste uppgifter. Därför väver hon ofta in samtalsmetoder i sina föreläsningar och vikten av att kunna lyssna.

 • Effekten av att boka Magdalena Berger

  Magdalena levererar kunskap som är vetenskapligt förankrad konkret, begriplig och tillgänglig engagerande och inspirerande hoppfull och användbar viktig och angelägen  knuten till den praktiska vardagen 

 • Magdalena Berger som talare

  “Magdalena Berger har en unik förmåga att få lärare, skolledare och personal att känna sig förstådda och sedda, samtidigt som hon med rak och tydlig kommunikation pekar på möjliga utvecklingsområden. Magdalena har föreläst kring vad elevhälsa är på en skola med fokus på inkludering. Med tydlighet och konkreta exempel, såväl som förståelse för verkligheten har uppskattningen hos lärarna varit stor. Med tydliga inslag av faktiska verktyg får Magdalena lärarna att känna att de vill pröva nya grepp, nya synsätt eller nya metoder. Hon blir en brygga mellan teori och praktik när det verkligen behövs.

 • Så arbetar Magdalena Berger

  Magdalena arbetar som konsult på heltid och tar uppdrag som föreläsare, utbildare, handledare och organisationsutvecklare.
  Som utbildare arbetar Magdalena alltid med ett salutogent fokus på friskfaktorer vilket innebär att hon lägger tyngdpunkten på styrkor och det som fungerar istället för problem och svårigheter. Hon betonar vikten av att alla människor med relativt små medel kan göra skillnad. Genom att erbjuda verktyg gör hon lyssnaren medveten om att det alltid är möjligt att stärka sin känsla av sammanhang - KASAM oavsett vad man varit med om.


 • Magdalena Berger erbjuder

  Jag delar med mig av verktyg och hands on tips och förmedlar hopp kring ett ämne som kan vara svårt att greppa.
  Som utbildare gör Magdalena lyssnaren medveten om att det alltid är möjligt att främja hälsa och stärka sin känsla av sammanhang - KASAM oavsett vad man utmanas av i sitt yrkesliv. Med ett salutogent fokus på friskfaktorer lägger hon tyngdpunkten på styrkor och det som fungerar istället för problem och svårigheter. Hon betonar vikten av att alla människor med relativt små medel kan göra skillnad. Magdalena delar med sig av användbara verktyg och strategier du kan använda i din vardag.

 • Magdalena Berger passar till

  Privat och offentlig sektor. Konferenser och utbildningsföretag, skolor, förskolor, förvaltning, myndigheter, vård- och omsorg, föreningar, fackföreningar, landstingsanställda, dagverksamhet, gruppboenden. Alla typer av arbetsplatser.

  Alla som vill lära sig mer om psykisk ohälsa och bemötande. Här har vi de som har en genuin önskan om att utvecklas men det kan också finnas kunder som verkligen skulle behöva lära sig mer om bemötande av kunder med psykisk ohälsa och psykisk sjukdom.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Som ung utbildade hon sig till förskollärare, men blev snart också legitimerad lärare för årskurs 1-9. Förutom pedagogisk erfarenhet från förskola, grundskola, särskola och gymnasium har Magdalena även arbetat inom sjukvård och äldreomsorg i många år.
Hennes specialpedagogiska yrkesliv inleddes 1994. Då hon var väl insatt i psykiatri och psykisk ohälsa. Dessutom arbetade hon på en behandlingsavdelning inom BUP vilket bidrog till att hennes utbildnings fördjupning kom att handla om barn- och ungdomsdepression, sårbarhetsfaktorer och NPF hos elever.

Som specialpedagog kom inriktningarna därefter att variera. Under många år arbetade Magdalena i särskolan med elever med AST (autismspektrumtillstånd). Senare kom hon till grundskolan där hon byggde upp undervisningsgrupper som hon sedan ansvarade för. Hon var också pedagogiskt ansvarig för en resursklass med elever med AST. Under senare år har Magdalena främst arbetat som specialpedagog och konsult på gymnasiet.

Magdalena lämnade skolvärlden under en period och utbildade sig till HR-konsult och rekryterare i det privata och på statlig myndighet men bestämde sig sedan för att återvända till pedagog yrket.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Magdalena Berger talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 30.000 kr

 • Mer om priser

  Priset på föreläsningar och utbildningar har att göra med innehåll och anpassning mot målgrupp men även geografisk plats har betydelse. Föreläsningar 50 min Föreläsningar 90 min Utbildning med workshop 3 timmar inkl paus Utbildning med workshop heldag 2 x 3 tim inkl paus med lunch Utbildningsserie 3 studiedagar Utbildningsserie 6 studiedagar Handledning minimum 10 ggr (50 resp 90 min) Konsultation per timme Organisationsutveckling (konsultarvode) Onlinetjänster

 • Mitt motto

  Tillsammans gör vi skillnad!

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap