Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Kim Plunteman

Boka Kim Plunteman som inspirerande föreläsare och expert inom områden som dyslexi, HBTQ+-perspektivet, psykisk ohälsa, anhörigrollen, mobbning och utsatthet, samt transpersoners erfarenheter. Kim, som själv lever med dyslexi, transidentitet, PTSD och fibromyalgi, är en stark förebild inom socialt entreprenörskap och mänskliga rättigheter, särskilt inom HBTQ+-samhället. Genom sina egna erfarenheter och personliga utveckling inspirerar Kim andra att vara sanna mot sig själva och kämpa för sina rättigheter och välbefinnande. 

Med betoning på vikten av särskolan som en del av skolsystemet och likabehandling av personer som står utanför samhällets normer, erbjuder Kim unika insikter och perspektiv. Genom att inkludera sin resa inom HBTQ+-samhället, där hen kom ut som homosexuell år 2007 och som transperson år 2018, tillför Kim en djup förståelse för mänskliga rättigheter och betydelsen av acceptans.

Urval av tidigare beställare: Högskolan i Halmstad, Malmö Universitet, Sundsgårdens folkhögskola, Grebbestads folkhögskola, RIO - Rörelsefolkhögskolornas Intresseorganisation, Svenska Kyrkan i Helsingborg

 • Effekten av att boka Kim Plunteman

  När Kim Plunteman talar förstärks lyssnarnas förståelse för inkludering och mångfald. Hennes personliga berättelse om transformation ger insikter och leder till reflektion om skolans påverkan, särskilt i kontexten av gymnasiesärskolan. Kim belyser även hur dolda funktionsnedsättningar påverkar daglig livsföring.

  Genom hennes föreläsning får åhörarna inspiration av mänskliga rättigheter och en fördjupad kunskap om hbtq+-perspektivet, dyslexi och de unika utmaningar hon mött. Vidare delar hon med sig av sina erfarenheter kring att leva med PTSD och hur kronisk smärta, som fibromyalgi, påverkar vardagen.

 • Kim Plunteman som talare

  Kim är en dynamisk och engagerande talare som levererar insiktsfulla och underhållande föreläsningar. Genom hela föreläsningen lyckas Kim hålla åhörarna engagerade och har fått positiv feedback för sin förmåga att skapa en stark koppling med publiken. Med fokus på särskola, dyslexi, psykisk ohälsa och personlig transformation ger Kim en djupare inblick i dessa ämnen och inspirerar till reflektion.

 • Så arbetar Kim Plunteman

  Kim utgår från ett etablerat grundkoncept men anpassar alltid sitt presentationens innehåll för att uppfylla specifika krav och förväntningar från uppdragsgivaren.

 • Kim Plunteman erbjuder

  Kim erbjuder inte bara gripande och engagerande föreläsningar, men tar även publikens upplevelse ett steg vidare med interaktiva workshops. Genom att kombinera dessa två metoder, får deltagarna möjlighet att dyka djupare in i ämnena, vilket resulterar i en mer heltäckande och personlig upplevelse.

 • Kim Plunteman passar till

  Utbildningar och workshops om inkludering och mångfald
  HBTQ+-relaterade evenemang
  Seminarier om mänskliga rättigheter
  Föreläsningar om livet med funktionsnedsättningar, inklusive dyslexi och kroniska sjukdomar
  Skolor och universitet som önskar utöka studenternas förståelse för olika livserfarenheter och inkluderande utbildningsmetoder
  Företag som vill förbättra sitt arbete med mångfald och inkludering på arbetsplatsen
  Hälsorelaterade evenemang som syftar till att öka medvetenheten om PTSD och fibromyalgi.

Talaren utgår från Skåne
Kön Hen
Språk Svenska

Kim har gjort betydande inverkan som en dyslexi informatör vid Sundsgårdens folkhögskolas dyslexi Linjen, samt som HBTQ+ informatör genom RFSL. Trots utmaningar som hänger samman med hens dyslexi och personliga transformation, har hen framgångsrikt agerat i rollen som redovisningskonsult, vilket bevisar hens flexibilitet och anpassningsförmåga. Dessutom stärker hens befattning som cirkelledare på ABF Helsingborg, hens breda kompetens inom olika yrkesområden.

Hens utbildningsresa spänner över tio år, inklusive en repetition av fjärde klass, vilket i slutändan styrde hen mot gymnasiesärskolan. Denna erfarenhet har stimulerat en mängd reflektioner och bidragit till hens omfattande förståelse för utbildningssystemet. Kim, med personlig erfarenhet av dyslexi och andra funktionsnedsättningar, erbjuder unika insikter i specialutbildning, särskilt i ljuset av att liknande villkor kanske inte skulle kvalificera för särskolan i dagens utbildningslandskap.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Kim Plunteman talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 30.000 kr

 • Mitt motto

  Allting går utom små barn och tennsoldater. Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbar.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap