Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Eero Carroll

Jag heter Eero Carroll och har en mångårig erfarenhet av att adressera mig till fackliga och politiska frågor inom en rad olika områden, inklusive politik, miljö, hälsa, arbetsmiljö, samt militärhistoria och/eller allmän strategi. Med min bakgrund från både USA och Finland, samt att jag bott i Sverige sedan 1991, kan jag erbjuda en unik och internationell synvinkel på dessa ämnen.

I mina tal och föreläsningar strävar jag efter att erbjuda helhetsperspektiv på organisationer och samhällen, där både analys och känsla spelar en central roll. Jag har utvecklat ett skarpt strategiskt öga och har en förmåga att behandla komplexa ämnen på ett underhållande och upplysande sätt. Jag delger också gärna analyser, utifrån årsredovisningar och annat relevant material, till anställda och ledare i organisationer som har inlett strategiska omvärderingar eller förändringsarbete.

Ni bör överväga att boka mig om ni behöver lyfta blicken från det dagliga rutinarbetet, både i era egna liv och inom er organisations verksamhet. Jag kan hjälpa er fördjupa er förståelse för politiska dilemman, inklusive de som ni själva kan stå inför. Jag kan bistå med att sätta era observationer i ett bredare analytiskt och strategiskt perspektiv och fungerar gärna som en diskussionspartner när det kommer till era mål och strategiska inriktningar. Med min hjälp kan ni få nya insikter och klarhet kring hur dessa mål och medel samverkar.

Urval av tidigare beställare: 
Statskontoret; Stockholms universitet; Regeringskansliet; Sveriges arbetares centralorganisation (Syndikalisterna); LO-distriktet i Stockholm län

 • Eero Carroll som talare

  Åhörare brukar uppleva mig som engagerad, driven, kunnig, samt både känslomässig och analytisk på väl avvägda sätt. Jag har här två vittnesmål som jag låter tala för sig själva:

  1) “Jag har i min arrangörs roll haft ett gott samarbete med Eero Carroll runt olika genomförda föreläsningar. Han har alltid varit påläst, kunnig i ämnet och retorisk i sin förmåga att förmedla innehåll på ett tydligt och pedagogiskt sätt.”

  2) “Eero Carroll är en oerhört duktig retoriker och en uppskattad talare. Eero fångar publiken han talar inför och sätter väldigt ofta fingret på det outtalade som många känner igen sig i. Hans genuina intresse för samhällsfrågor speglar hans retorik och gör lyssnaren uppmärksam och lämnar ingen oberörd. Eero har under många år talat inför hundratals åhörare vid minnet av Spanienfrivilligas kamp för folkets frihet och de talen har fått stor uppskattning.”

 • Så arbetar Eero Carroll

  Två olika arbetssätt finns: 1) Kateder-föredrag–framlägger då ett helt, i stort oavbrutet, sammanhållet anförande, ibland med pauser för frågor och kommentarer, emellanåt med frågestund först vid slutet. 2) Sokratisk dialog–kortare infall, varvade med diskussionsfrågor till åhörarna.

 • Eero Carroll passar till

  Kick-offs, internutbildningar, endags-möten och internat för en bred skala av olika organisationer, inklusive NGOs, företag, politiska partier och myndigheter; Även allmänna föredrag för fackligt och politiskt engagerade/intresserade, samt miljöintresserade (både inom och utanför NGOs och partierna); nog främst till vänster, men långtifrån enbart.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Underhållande, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska, Finska

Jag har arbetat 18 år inom den svenska universitetssektorn och ytterligare elva år i statsförvaltningen. Jag en har B.A.-examen i sociologi (motsvarande fil. kand.) från Michigan State University i East Lansing, Michigan (1991), har doktorsexamen i sociologi från Stockholms universitet och har även varit gäststuderande vid Nuffield College i Oxford.

Jag har alltid varit varse på att jag har en god retorisk förmåga, men stärktes på ett avgörande sätt i känslan att jag behövde använda dessa talanger i ett bredare sammanhang när jag åter blivit politiskt aktiv efter ett långt uppehåll. Jag märkte att jag fick väldigt bra kontakt med väljare när jag deltog i uppringning av väljare i Bernie Sanders två kampanjer i presidentprimärvalen i USA, under åren 2016 och 2020. Jag såg då att jag både kunde skapa anhängare och starkt engagerade vi redan hade.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Eero Carroll talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 30.000 kr

 • Mer om priser

  Prisuppgift ovan gäller för 1-2 timmars föredragning. Kan varieras beroende på beställarens ekonomiska bärkraft. Kortare inlägg, eller längre pass (t.ex. på internutbildningar) prissätts efter överenskommelse.

 • Mitt motto

  Det är aldrig för sent att bli den du skulle kunna bli. –George Eliot

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap