Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Ståuppkomiker och skådespelare

Publicerad 2017-04-25, 10:18

”Vad är väl en konferens på slottet, den kan vara dötrist och långtråkig... eller alldeles, alldeles underbar”. Ibland önskar jag att jag också hade ett ”vanligt” jobb, 9-5, kollegor, en timmes lunch, fikarum, handskrivna klagolappar i köket… Ja ni vet. Åka på konferens, få coaching, utvecklas i sin yrkesroll, hångla med kollegan på kvällen.

Visst, som komiker och skådespelare finns det gott om tillfällen att ha kul, och visst har jag kollegor som jag träffar då och då, men åka på konferens eller ha team building, inspirationsdagar, nä det får jag bara drömma om.

Tur då att jag kan vara den som får gästa en sådan där inspirationsdag ibland, jag får vara med lite grand, inte sitta på åhörarplats, utan stå på scenen, och dela med mig av mina misslyckanden, pinsamheter och skruvade skämt. Det är ju ändå det jag är bäst på.

En clown till kaffet. Det låter konstigt men så är det ju. Jag är en clown till kaffet. Ibland har jag uppträtt som första gäst/talare kl. 09:00 i ett vanligt konferensrum för morgontrötta IT-specialister och innan jag går på scenen så tänker jag ”Herre gud hur ska detta gå?” Men, så går det ju, de är piggare, gladare och kanske skäms de lite för sig själva också, ”uhu så där pinsam är jag också” när jag går av. Jag har för en liten stund gjort deras liv lite roligare. De har för en stund fått känna igen sig och få skratta åt eländet. Det är en ljuvlig känsla, att få folk att skratta, inte minst i dessa tider när världen är så orolig och komplex. Skrattar vi lite mer på jobbet då mår vi bättre och då blir vi bättre, så är det ju. 

Vem är jag då, som får äran att roa människor på arbetstid?

En 40-årig (med den obligatoriska 40-årskrisen) hälsomanisk småbarnsmamma som kastar sig mellan fysisk komik, igenkänning och underbara karaktärer som du inte visste att du ville träffa. En galenpanna som bitvis är ganska grov men alltid med glimten i ögat. En man, två barn och en hund, fast hunden är mer som att ha en till dålig pojkvän. Han lyder inte, han luktar illa och han slickar på helt fel ställen. Jag bor på Söder i Stockholm, ja nu kan ni få en fördomsfull bild. Men ni har helt rätt, Sveriges mest politiskt korrekta område. Jodå, nu ska de faktiskt öppna ett hunddagis som ska vara könsneutralt. Och där bor jag, smälter in som fina fisken. Där irrar jag runt bland alla medvetna människor och frågar mig själv, får jag köpa en oekologisk banan? Ja så är det ungefär. Jag är en kvinna ”mitt i livet” som man säger, fast hur vet man det, att man är mitt i livet? Kan ju dö i morgon, tur då att man har fått skratta varje dag. För det gör jag. Och det borde du också. Skratta mera. Ingen press, men har du skrattat idag?

Några tips från mig:

  • Boka in en komiker på din nästa inspirationsdag
  • Boka in en rolig komiker på din nästa kick off.
  • Boka in Elina Du Rietz på din nästa konferens

Meh varför då? Jo för att livet blir lite roligare då. Och tycker ni inte att det är roligt så kan ni alltid sitta på lunchen och beklaga er att ”åh vad pinsam hon var den där komikern, tur att vi inte är så”. Ja, så har ni fått ett lyft, alla medarbetare känner sig plötsligt så mycket bättre!

Elina Du Rietz är ståuppkomiker och skådespelare. Du har förmodligen sett henne i Solsidan, Partaj, Boymachine eller Torsk på Tuben på TV. Eller på någon av Sveriges alla ståuppklubbar. Eller hört henne i P4 Sörmland där hon skämtar varannan vecka.

Författare: Elina Du Rietz

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap