Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Pengar och Karma

Publicerad 2017-01-11, 14:00

Vänder Du streckkoderna åt rätt håll på bandet vid snabbköpskassan?

Vid ett bagage-band på en flygplats, står alla längst fram, alla förlorar, ingen ser något. Det här illustrerar vår syn på ekonomi och hur värde skapas. ”What’s in it for me?” är maximen. Vad ”tjänar” jag på att vända streckkoderna åt rätt håll?

Vår gängse uppfattning om ekonomi, i hushåll och företag, kallar jag fattigdomstänkande. Ekonomin ses som ett nollsummespel, vinner jag förlorar någon annan. Utgifter ses som något negativt och att kapa dem som nästan enda sättet att få mer pengar. ”Energy flows where attention goes.” Detta är en universell lag som säger att det Du lägger Din uppmärksamhet på, kommer öka i Ditt liv. Tror Du på brist, så kommer Du få uppleva brist!


Välståndstänkande fokuserar på tillit, i stället för rädsla. Det är vetskapen om att bästa sättet att bli rik på är inte hårt arbete och ”snålande” utan genom bra idéer, att skapa värde och hjälpa andra människor. Vi västerlänningar tror att Karmalagen säger att om A är trevlig mot B, kommer B vara trevlig mot A. Men lagen är mycket mer komplex än så, det är lagen om orsak och verkan. Varje handling Du väljer, skapar en energi, som kommer återvända till Dig på likartat sätt, hur och när vet Du inte, bara att. Ett annat sätt att uttrycka det på är att, som Du sår får Du skörda. Ju mer Du ger desto mer kommer Du få. Tänk på att ett enda frö, kan ge upphov till tusentals skogar. Lika kraftfullt är det när Du ger. En gåva måste inte vara materiell. Det kan vara ett leende, en komplimang, eller den värdefullaste gåvan, att ge av Din tid! Tänk på att alltid ge, så sätter Du igång flödet. Men att ge för att få något tillbaka fungerar inte, det innebär bara att Du inget förstått.

”Den okunnige jobbar för egen vinning, den vise arbetar för världens väl.”

Välståndstänkande innebär att Du känner Dig värd att få bra saker i livet. Jag försöker att alltid vara generös mot andra. Slående är hur svårt många har att ta emot, utan att tänka att de blir ”skyldiga”, eller att det skulle finnas någon baktanke.


Vad handlar mitt föredrag om?
I mitt, Jan Roostals föredrag om pengar berättar jag bland annat om hur det kom sig att jag fick gå ett seminarium gratis som kostade 67.000:-. Om hur jag efter 19 år vågade ge upp den trygga tillvaron som fast anställd löneslav och kasta mig ut i det okända. Samt hur ett föredrag om pengar ledde till en affärsverksamhet som snart fyller tio år, där vi sålde vår första produktion för 11.000:.- och den senaste för 64.000:- Hur kommer det sig att det ibland kan vara lättare att sälja en produkt för 50.000:- i stället för 25.000:- och vad gör att många vinnare av stora lotterivinster är utfattiga efter några få år? I många år har jag varit fascinerad av hur vi ser på pengar och vårt eget värde.

Läs mer om Jans föreläsning här: https://www.sverigestalare.se/talare/jan-roostal

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap