Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Apropå presentation och kommunikation

Publicerad 2018-03-09, 10:40

På sidan ”Namn och nytt” i en dagstidning vecka 10 finner vi följande kommentar under rubriken ”Trendspaning”: ”Dagens modeord är kommunikationskompetens. Det betyder att man har förmåga att klä tråkiga saker i språklig mysdress.”

Absolut, tänker jag. Stämmer verkligen. Just det! Det är inte alltid man fått eller tagit sig uppgiften att leverera den bästa, mest spännande, informationen. Precis som skådespelare sällan kan välja att enbart spela sina drömroller. Man får oftast ta vad som bjuds. Det kan vara att hålla i månadsmötet eller kvartalsredovisningen. Och grattis om detta är stimulerande för dig och din publik, dina medarbetare eller kunder.

Då infinner sig behovet av erfarenhet och motivation. Eller mindset om vi nu ska vara trendiga.

En lösning på problemet kan ligga i att se till att verkligen intressera sig för den information som ska presenteras. Att se till att så lustfyllt man förmår ge innehållet liv och själ. Som skådisarna måste, om de vill ha fler jobb.  Och det gäller inte enbart språket utan alla de medel som står till buds i kommunicerandet. Med hjälp av din dynamiska* röst och organiska kropp, bilder, videor, musik och andra ljud kan du tydliggöra ditt budskap. Kanske ta med prylar som illustrerar det du vill visa. På detta sätt kan du skapa bilder, referens- och associationsflöden hos mottagarna så att deras upplevelse blir: ”Vi känner igen oss, detta är relevant, nyttigt och angeläget i våra liv och verksamheter.”

Apropå karisma, bli stjärna och att ”äga”. Sluta tro på dessa hägringar och bländverk. Det bara sabbar! Det handlar inte om att vi ska äga! Vi ska ge! Erbjuda nyttig information och få till samtal. Det är inte du som är viktig, det är ditt budskap och dina lyssnare. Se dig som ett språkrör, eller medium, för en spännande eller i alla fall viktig, berättelse.

Vill du efter hand satsa på att utvecklas, se till att försöka skaffa dig ett överskott i din förmåga att lyssna på och betrakta publiken. Hur mår dom? Är de med? Om du brinner, eller ok då, i alla fall verkligen lyckas entusiasmera dig själv för ditt budskap, så blir du per automatik, jag lovar, CHARMIG!

Jörgen Bodner
Talare

* Med dynamisk röst menas en röst som är varierad i tempo, volym och tonläge. Tänk musik. Med organisk kropp menas en person som följer inre impulser, berättar, rör sig, lever med i gester och mimik. Inte agerar utifrån ett planerat rörelseschema. Vilket lätt uppfattas som onaturligt. Och utan att fastna med händer och armar i ett stereotypt sågande för varje stavelse.

Jörgen Bodner erbjuder föreläsningar och Workshops om presentationsteknik och berättande.

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap