Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Det går att leda och sälja med kärlek

Publicerad 2018-02-01, 14:46

Det är sällan jag blir förvånad.

Men dagens föreläsning med Peppe Ekmark fullständigt golvade mig. Jag är svensk. Jag skryter inte om mig själv. Och jag talar sällan om mig själv och mina framgångar i mer än ett par minuter. Men så har jag inte heller snuddat vid döden och kommit tillbaka. Eller levererat över budget i 24 av 24 kvartal som MTG:s regionala försäljningsdirektör.

”Jag tror inte på Jantelagen. Och det finns säkert flera av er som kommer att bli väldigt upprörda idag. Men om min berättelse väcker känslor, ta ett par ögonblick och fundera på varför du känner som du gör.

Orden är Peppe Ekmarks. Och när han klockan åtta denna morgon öppnar EGN:s frukostseminarium med att spela den italienska sångerskan Laura Pausinis ”Mi Rubi L´anima” (ja, på högsta volym), är det för att det var där hans kärlek började. Till en avlägsen italienska, som flera år senare skulle ge honom hans genombrott inom mediabranschen. Men också till ett mer hållbart liv.

Medan jag ser mig omkring på Knut Bar finns det några som gapar lite förvånat. Andra småler. Peppe Ekmark har sannerligen en livsberättelse värd att lyssna på. Det intressanta är inte heller orden han säger. Slagord som ”allt är möjligt” och ”stå för det du tror på” har vi alla hört mången gång. Det som gör att vi inte länge kan ducka för orden är att Peppe Ekmark har visat att det faktiskt är möjligt. Han har gjort det omöjliga. Om och om igen. Som när han fick idén att ta in den helt okända italienska sångerskan på svensk mark:

”Det var mitt femte säljbesök på skivbolaget, och de verkade vägra att köpa tvreklam även denna gång. I ren frustration gav jag dem en deal jag tyckte lät ok, för jag måste ro i land detta projekt. Jag behövde få 7000 svenskar att köpa okända Pausinis musik inom loppet av fyra veckor.

Det var i slutändan 85 000 svenskar som upptäckte sångerskan och albumet blev Sveriges mest sålda under fem veckor. Försäljningschefen på TV3 där Peppe sålde tv-reklam, har senare berättat att vare sig han eller någon i teamet trodde på Peppes galna idé. Han hade dock inte hjärta att säga nej till Peppe, som själv var övertygad om en kommande succé.

Under frukostseminariets timme hinner Peppe även blotta sina mörkare säsonger. För även om hans slitsamma år inom mediabranschen började likna en glittrande framgångssaga visste ingen att kontorstoaletten blivit ett akut gömställe när ångesten kom. Där kunde han sitta och gråta två timmar i sträck innan han förmådde sig att gå in i nästa möte.

Skilsmässan från hans livs kärlek var ett faktum. Missbruk, sömnmedel, ångest likaså.

Det var då vändpunkten kom. I Peppes fall en fyra dagars retreat, och en rak terapeuts ord:

”Du är ju totalt sönderstressad Peppe. Och du låter andra helt styra ditt liv. Minns du vad du lever för och älskar att göra?

Efter vad han själv kallar för ”fyra dagars torktumlare” som gjorde ömsom ont, ömsom var förlösande, återvände Peppe hem. Han hade vågat tappa ansiktet och blottlagt sig inför alla kursdeltagare. Presenterat sig med ord som ”hej jag heter Peppe och har världens sämsta självförtroende”. Och när hans tankespöken blottlades, miste de sitt grepp:

”Jag sa upp mig samma dag jag kom hem. All tid för reflektion hade gjort verkan, och jag började återfinna kontakten med sig själv och min magkänsla. Istället plockade jag upp en affärsidé jag burit i tio år. Nu visste jag att den skulle lyckas.

Affärsidén Smile & Shines uthyrning av skoputsmaskiner gjorde Peppe Ekmark till ”the Entrepreneur of the year”. Sedan dess har han mottagit utmärkelser ”för modigt ledarskap”, MTG TV 2011, ”Best Sales Team”, MTG-koncernen 2011, och ”Årets Chef”, 2014. Idag ägnar Peppe Ekmark sin tid till att öka människors välmående och motverka stress samt skriver och föreläser om ledarskap och försäljning.

Linda Stenmark
Redaktör EGN Magazine

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap