Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Annelie Johansson

Annelie Johansson

Annelie Johansson här, jag brukar beskrivas som företagsledare och entreprenör med lång karriär inom ledarskap, försäljning och affärsutveckling. Så i andras ögon är jag en fd framgångsrik VD, men som sommaren 2017 fann mig själv ganska olycklig. 

Det var då som min viktigaste resa började som jag kallar för Livskarriär i “arbetslivet”. Mitt livs direktiv är ”Att göra ett positivt avtryck”.

Så om du önskar en stund som kan påverka din och andras lycka över tid så tror jag att jag har något att komma med. Föreläsningen kan såklart vässas mot livskarriär generellt, livet och arbetet eller entreprenören Annelies nya resa etc.

Jag bidrar med en nära och interaktiv dialog under mina föreläsningar baserat på mina erfarenheter som “yrkesmänniska”. Under föreläsningens gång inkluderar jag relevant forskning och studier för att underbygga mitt budskap. Mina reflektioner samlar jag i begreppet Livskarriär, som kan fungera som allmän rubrik till de föreläsningar jag kan bidra med. 

Jag anser själv att jag till viss del har knäckt koden, vilket jag gärna delar med mig av och samtalar kring.  Det handlar om Lycka och hur den hänger ihop (eller ej) med resurser, pengar och tid samt vad jag menar är det som driver lyckan. 

Jag delar en av världens främsta psykologiska modeller, förändringshjulet, som kan vara användbar i vardagen för att förstå sig själv och andra bättre i förändrings-/utvecklingsarbete. 

I juli 2015 kungjorde Frankrikes president François Hollande att Annelie Johansson blivit tilldelad Légion d’Honneur, den Nationella Orden av Hederslegionen.  (http://www.svd.se/svensk-belonas-med-finaste-franska-orden)

Urval av tidigare beställare: SPP-Malmö, TRR-Helsingborg, Tysk-Svenska Handelskammaren/Stockholm, EFL Lund, Ängelholms Näringsliv, Marknadsföreningen Helsingborg, Nyföretagarcentrum-Hbg, Mersmak, Hittarps IK, Linköpings Universitet ekonomiprogrammet Föreläser regelbundet i Happy Economy programmet ex. Skanska Öresund, Västerportskolan Ystad/grundskola, Procivitas Gymnasium, Helsingborgs IF, Finest Cosmetic, EA Elautomation, Room Republic Group

 • Annelie Johansson som talare

  Den feedback som jag fått som talare är att mina föreläsningar är inspirerande, glädjefyllt, energirikt, tänkvärt, närvarande, lärorikt, kreativt, intressant, eftertanke, viktigt ämne samt dynamiskt och överraskande.

 • Så arbetar Annelie Johansson

  Jag har en bred verktygslåda och planerar gärna upplägget och innehållet tillsammans med uppdragsgivaren. Jag menar att vi får bäst effekt om det är hyper personaliserat för resp. Uppdragsgivare/verksamhet.

 • Annelie Johansson erbjuder

  Min erfarenhet är att det inte enkom viktigt vad jag säger utan också HUR jag lägger upp föreläsningen. Mitt hur beskrivs i ordet konvivialt. Dvs vi ska ha en stund tillsammans som är fylld med glädje och på ett vänskapligt sätt.
  Därför är mina föredrag baserade på 50/50 dvs max 50% av tiden inspirerar jag och resterande tid interagerar vi på olika engagerande sätt. Jag har numera minimerat stöd via powerpoint och arbetar gärna utan hjälpmedel alt. Blädderblock.

 • Annelie Johansson passar till

  Bred målgrupp. Jag har pratat i många olika sammanhang, till yngre, äldre, till akademiker, nystartade företag, mellan jobb personer eller traditionella verkstadsarbetare. Jag har föreläst för olika verksamheter ex. privat näringsliv och organisationer ex. Idrottsklubbar. Jag arbetar också i nära samarbete med grund- och gymnasieskolor genom pågående samarbete i mitt företag Happy Economy. Jag har också föreläst för industriföretag likväl som för tjänstemän på kommuner.

Talaren utgår från Skåne, Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Har arbetat som VD för Yves Rocher Norden under 8 år och totalt 20 år inom denna franska koncern.
Certifierad styrelseledamot EFL Styrelseprogram.
Styrelse- & förtroendeuppdrag på Handelsbanken Helsingborg.
Styrelseledamot Helsingborgs IF.
Ordförande valberedningen Helsingborgs IF.
Styrelseledamot och vice ordförande Nyföretagarcentrum Helsingborg.
I tidernas begynnelse utbildad till Marknadsekonom under åren 1989-1991 vid EFL Lunds universitet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Annelie Johansson talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 35.000 kr

 • Mer om priser

  För skolor icke vinstdrivande verksamheter har jag en något lägre taxa då syftet är mer långsiktigt. Pris vid förfrågan då det beror på var och hur länge dess föreläsningar ska läggas upp.

 • Mitt motto

  ”Jag gör ingenting för att imponera på andra längre. Nuförtiden vill jag imponera på mig själv”

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap