Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Alan Schürer

Alan Schürer har över 30 års erfarenhet av att tala och möta sin publik på olika sätt, både som utbildare, forskare och chef i konsult- och fastighetsbranschen. I dagsläget är Alan Schürer stadsbyggnadsdirektör i Karlstad. Han har varit med och startat, drivit och varit delägare i konsultbolag samt suttit i flera styrelser. Alan har erfarenhet både från privata och offentliga organisationer/bolag samt mindre, mellanstora och stora organisationer. Med sina 20 års erfarenheter som chef och konsult inom Ledarskap, Förändring, Kunder, Digitalisering och Innovation i kombinationen med teoretisk kunskap som tidigare forskare och doktor i företagsekonomi har Alan en förmåga att paketera och kommunicera detta på ett sätt som påverkar och utvecklar människor i olika branscher. 

Jag är noggrann med att sätta mig in i var kunden befinner sig, vad kunden vill ha och vem kunden och dess åhörare/deltagare är.  Jag är van att jobba med olika målgrupper, både styrelser, chefer, mellanchefer och medarbetare i olika branscher. Jag erbjuder både inspiration/engagemang, kunskap/fakta, erfarenheter och interaktion. Jag erbjuder olika typer av ”språk” allt ifrån berättelser, egna erfarenheter, reflektioner, fakta, idéer och goda exempel från andra branscher.

 • Effekten av att boka Alan Schürer

  Bidra med energi/inspiration inom ett område (nya idéer och exempel från andra branscher)

  Lyfta förståelsen och betydelsen av hur viktigt ett område är Stärka känslan av att ni är duktiga på det ni gör och är på rätt väg Visa att det finns andra som gjort spännande saker som man kan lära sig av Visa att ni själva gör bra saker, gjort en hel del och är beredda att ta nästa steg Skapa en gemensam bild hos er kring varför detta är viktigt, hur långt ni kommit, visa hur duktiga ni är och vad som är nästa steg Skapa engagemang för nästa steg och förståelse för vad detta steg innebär En bild av vad man kan göra och vad som är nästa steg

 • Alan Schürer som talare

  Väldigt omtyckt, uppskattad och erfaren talare. Både väldigt kunnig (kompetent och erfaren), idérik/kreativ men också duktig på att berätta och prata inför publik samt interagera med publiken. Kombinerar föreläsningar med spännande filmer, vackra bilder, intressanta fakta, relevanta och trovärdiga erfarenheter, reflektioner, idéer, fängslande och givande berättelser samt interaktion med publiken både live och digitalt.

 • Så arbetar Alan Schürer

  Jag är väldigt noggrann med att tillsammans med kunden/uppdragsgivaren ta fram ett specifikt och unikt innehåll och upplägg, genom dialog med kunden/uppdragsgivaren kring målgrupp, syfte med föreläsningen/inspirationen/utbildningen och vad kunden vill åstadkomma inom området. För att ständigt bli bättre följer jag också alltid upp föreläsningen både med publiken och kunden/uppdragsgivaren.

  Jag anpassar mina föreläsningar, workshops och utbildningar till dina specifika behov och försöker alltid kombinera olika ”språk och upplägg” för att nå publiken. Jag kombinerar berättelser, erfarenheter, reflektioner, forskning/fakta, idéer och goda exempel från andra branscher, visar filmer/bilder och interagera med publiken både live och digitalt.

 • Alan Schürer erbjuder

  Föreläsning, workshop och utbildning, både åt det mer inspirerande, kompetensorienterad och praktiska hållet, beroende på kundens behov/vilja och situation.

  Jag är inte främst underhållare (t.ex. komiker) eller känd moderator ifrån TV. Det är inte heller så att jag bara utgår ifrån en personlig erfarenhet (idrottsman, äventyrare, kändis, musiker, skådespelare, TV eller radio-profil eller författare), utan jag riktar mig till organisation och företag. Min erfarenhet och professionalitet handlar om management och olika delar av management, dvs. leda och driva organisationer samt att utveckla dem. Är också en erfaren talare; har 1000-tals timmar erfarenhet av att prata inför publik. Tycker dessutom det är både viktigt och roligt.

  3 Olika erbjudanden
  Inspirationsföreläsningar som kombinerar erfarenheter, forskning/fakta, reflektioner, samt idéer och goda exempel från andra
  Workshop där vi kan gå ett steg vidare och jobba mer praktiskt/konkret
  Kortare utbildning där föreläsningar kombineras med både mer principiella och praktiska workshops för den som vill fördjupa sig

 • Alan Schürer passar till

  Offentlig sektor, både mjuka verksamheter (t.ex. skola), hårda verksamheter (fastigheter) och stödfunktioner (ekonomi), både på kommunal, regional och statlig nivå. Har jobbat i många år inom fastighetsbranschen (både privata och offentliga organisationer/bolag). Har själv jobbat i 15 år på privata bolag med affärs- och tjänsteutveckling. I ungdomen jobbade jag både på ett utbildningsföretag i några år med föreläsningar och har varit forskare på ett universitet.

Talaren utgår från Stockholm, Värmland, Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Jag har jobbat i några år på ett utbildningsföretag (3 år), varit forskare (5 år- doktorerat i företagsekonomi), samt varit chef inom konsult- och fastighetsbranschen i 20 år. Har t.ex. varit utvecklingschef på Familjebostäder i Göteborg AB och chef i både mindre, mellanstora och en stor internationell börsnoterad koncern inom konsultbranschen. Är i dagsläget stadsbyggnadsdirektör i Karlstad. Har skrivit böcker, fått stipendium för demokratiskt arbete och utsetts till ”Manlig förebild”.
Jag har studerat filosofi, politik, nationalekonomi och företagsekonomi. Jag har fil kand i Internationella Relationer och är fil doktor i Företagsekonomi.
Jag har träffat många personer som har många kreativa idéer som inspirerar men som inte lyckas åstadkomma någon konkret förändring/resultat. Har också träffat flera personer, bolag och organisationer som inte lyckas förändra och utveckla sin verksamhet/affär. Lönsamhet och tillväxten är låg, kunderna är måttligt nöjda och chefer och medarbetare lunkar slentrianmässigt på som de alltid gjort. Det är tungt och motigt att driva någon förändring. Jag vill hjälpa dig att ta nästa steg.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Alan Schürer talar om:

 • Ledarskap

  Ledarskap som driver resultat och engagemang

 • Förändring

  Förändring som verkligen åstadkommer förändring och driver något bättre

 • Kundarbete

  Jobba kontinuerlig, passionerad, strukturerat och strategiskt med att skapa värde för kunder (Kundfokus)

 • Digitalisering

  Digitalisering för de som inte är Google/Spotify eller bolag som lever primärt på en digital affär, utan där digitalisering skapar nya möjligheter och kompletterar nuvarande affärer/verksamhet

 • Innovation

  Innovation som skapar värde för andra

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Priset beror på kunden (omsättning, lönsamhet och antal medarbetare), eventet (hur många som är med och vad det är för typ av event), åtagandet (längden på mitt program, vad jag ska göra och hur mycket förberedelse detta innebär).

 • Mitt motto

  Jag erbjuder inte bara idéer. Utan vill hjälpa dig att gå från A till B. Och för att göra det behöver du både idéer, kunskap, fakta, erfarenheter, strukturer, mål, uppföljning, kommunikation, fokusera på värden, ta fram planer, prioritera resurser, erbjuda träning, verktyg m.m.. som är anpassade till din situation.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap