Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Framtid, trender / Peter Siljerud

Peter Siljerud

Framtidsforskaren och inspirationsföreläsaren Peter Siljerud avslöjar aktuella trender och utmaningar inom digitaliseringen. Likaså banbrytande framtidsvisioner, avsedda att väcka nya tankar och skapa förändringsvilja. Han håller även föredrag om det högaktuella ämnet Artificiell Intelligens (AI) där han berättar, på ett lättbegripligt och underhållande sätt, om tekniken, vilka möjligheter/hot det finns och inspirerande exempel inom olika branscher.

Peter är civilingenjör och har tidigare arbetat som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Sedan 15 år tillbaka har han arbetat som trendspanare och framtidsforskare och är idag en av Sveriges mest rutinerad och internationellt uppskattade föreläsare. Han hanterar allt från stora publiker med tusentals människor till små grupper. Peter har utsetts till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG och utmärkelsen ”Utmärkt föreläsare” av chefsnätverket Close.

Han har även gett ut flera böcker varav den första boken "100 trender – din guide till framtiden” nominerades till Årets marknadsföringsbok. I november 2018 kom den senaste boken ”Supertrenderna” ut.

Urval av tidigare beställare:
ICA, IKEA, Volvo, SOS Alarm, Ericsson, Nordea, Kungliga hovet, liksom många kommuner och myndigheter.

 • Effekten av att boka Peter Siljerud

  Målet är inte bara att utmana befintliga tankesätt, utan också att rusta åhörarna för framtiden. Många organisationer är idag effektiva – men inte framtidsberedda. Genom att bättre förstå vad som sker i vår omvärld skapas möjligheter att agera annorlunda. Men handlingsutrymmet blir förstås inte större än tankeutrymmet.

 • Peter Siljerud som talare

  Peter ligger i framkant i tankarna. Ibland går det både snabbt och blir provocerande. Han gör dock sitt bästa för att balansera detta med en diplomatisk stil och ett stort mått av ödmjukhet inför andras tankar. Framtiden är inte svart eller vit.

 • Så arbetar Peter Siljerud

  Talaren för gärna en dialog med beställaren och anpassar föredragen efter dennes behov och önskemål.

 • Peter Siljerud erbjuder

  Peter erbjuder föredrag på mellan 30 och 90 minuter. För den som är intresserad av längre pass finns även möjligheten att han en genomför halv- eller heldags trend- och framtidsworkshops. Deltagarna involveras då med moment som exempelvis trendspaning, framtidskartor och idégenerering. Peter kan även vara moderator för interna eller externa evenemang.

 • Peter Siljerud passar till

  Peter Siljerud passar perfekt på en kick-off, konferens eller ett kundevenemang. Han har stor erfarenhet av att arbeta med såväl privat som offentlig sektor.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Peter Siljerud är civilingenjören som blev framtidsforskare. Han har bakgrund som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Sedan 10 år driver han företaget Futurewise AB som hjälper organisationer att ta kontrollen över sin egen framtid och skapa en bättre framtidsberedskap. Peter har tidigare utsetts till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Han är den ende som jag någonsin lärt mig något av!"

2017-12-15, 13:45

“Responsen på din föreläsning är enormt positiv. Ord som ‘Han är den förste konferensföreläsare som förstått vad vi gör och behöver’, ‘Han är den ende som jag någonsin lärt mig något av’ ... Du förstår! Du gjorde succé.” Lina Wijk, publicistisk chef, Bonnier Fakta

"Mycket uppskattat!"

2017-12-15, 13:45

“Du bidrar som vanligt med positiv energi i allt du gör. Förmedlar klokheter med ödmjukhet – vilket får alla att stanna upp och reflektera. Mycket uppskattat!” Lina Lidell, SOS Alarm

Peter Siljerud talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 80.000 kr

 • Mer om priser

  Möjligheten finns även att genomföra en separat omvärldsanalys för just din bransch (intervjuer, desk research o dyl) för att skapa något unikt och skräddarsytt. Peter har tidigare hållit föredrag som “Framtidens hissbransch”, “Framtidens äggbransch” och “The Future of Mechanics” för 120 mekanikforskare på Chalmers. Det blir förstås till högre pris, men å andra sidan mitt i prick.

 • Mitt motto

  “Räkan som somnar i strömmen vaknar upp i soppskålen.”

Makten över framtiden – Peter Siljerud

Peter Siljerud

Andra talare inom samma område

Ulric Rudebeck

Ulric Rudebeck är en föreläsare med ledningsgrupper och ledarskapet som specialitet. Han behandlar ledningsgruppen, dess roll och utmaningar med praktiska lösningar för att öka prestationen ...

Malin Thorsén

Malin Thorsén utbildar inom hållbarhet, och hur man framtidssäkrar sin verksamhet. Föreläsningen passar både medarbetare och ledare. Hon visar tydligt hur alla har en viktig

Martin Deinoff

Martin Deinoff är IT-entreprenör och vice VD för Creuna, nordens största digitala byrå. Martin Deinoff vet mer än de flesta om vart internet och digital utveckling är på väg och känner väl till de t

Michael Kazarnowicz

Michael Kazarnowicz talar om digitaliseringens effekter på organisationer, företag och individer. Han föreläser även om digital strategi och digital teknologi som wearables, nearables och

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap