Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Mats Lewan

Här kommer digitaliseringens andra våg — är du beredd?

Mats Lewan visar vägen till en mänsklig framtid
Mats Lewan är föreläsaren som trollbinder och fascinerar när han med trygg hand följer med dig in i framtiden och gör den begriplig. Han förmedlar insikter kring hur tekniken förändrar världen, men också kring hur viktiga vi människor är, och fortsätter att vara. Mats gör det svåra enkelt, förklarar det du undrar över, och stakar ut vägen, om det så gäller framtidens ledarskap, företagets strategi i en digitaliserad värld, eller våra egna liv när förändringstakten ökar. 

Och han ger dig hopp om framtiden. Med sin djupa teknikkunskap har Mats Lewan en gedigen kompetens och hög trovärdighet. Men hans fokus är inte själva tekniken utan hur den påverkar oss människor professionellt och privat, och framförallt hur vi kan slå vakt om våra unika egenskaper som människor när tekniken stormar fram.

Urval av tidigare beställare: Microsoft, Hill & Knowlton, Rodolfo, Telia, ABB, Uniper, VISA, Perstorp, Transportföretagen, Skattemyndigheten, Xylem/Flygt, Toyota, Tieto, MoneySuperMarket.com, Karolinska Institutet, SAP, Arbetsförmedlingen, Cygate, Ricoh, Etteplan, Statkraft, Länsförsäkringar, Elgiganten, Vasakronan, Hogia, Capio.

 • Mats Lewan som talare

  Fascinerande, trollbindande, passionerad, kunnig, trovärdig, trygg och hoppingivande.

 • Så arbetar Mats Lewan

  Föreläsningen kan i samråd med uppdragsgivaren kombineras med ett efterföljande rundabordssamtal eller en workshop där deltagarna bidrar med sin egen branschkunskap och ges möjlighet att utveckla frågeställningar som dyker upp.

  Mats Lewan arbetar också som moderator vid evenemang av alla storlekar med uppdrag från flera av världens största teknik- och finansbolag. Hans styrka är bred teknikkompetens i kombination med gedigen scenvana. Med professionell förberedelse ställer han relevanta och väl valda frågor till talarna, samtidigt som han skapar en fin publikkontakt, som bidrar till att göra evenemanget både givande och engagerande.

 • Mats Lewan erbjuder

  Mats Lewan erbjuder spännande föreläsningar ur ett allmänt framtidsscenario med fokus på människor och på tekniken som förändringskraft, samt föreläsningar som är specifikt anpassade för en viss bransch eller verksamhet. Mats är också en erfaren moderator.

  Mats Lewan är aktuell med 5 föreläsningar :

  Så leder du olika personligheter i en digitaliserad värld
  En del medarbetare kan knappt bärga sig från att utforska allt det nya, medan andra älskar att fintrimma den existerande verksamheten – alldeles oavsett ålder. Båda grupperna behövs när tekniken stormar in och förändringstakten ökar. Därför är det allt viktigare att ledarskapet kan ge rätt stöd till både utforskare och fintrimmare, och får dem att kommunicera med varandra. Mats Lewan tar dig med på resan och förklarar hur.


  Tekniken förändrar världen, men människan gör den magisk
  Mats Lewan blickar framåt genom att titta bakåt. Han förklarar varför teknik och innovation alltid drivit förändring genom historien, och varför digitalisering och AI fortsätter att göra det. Men han visar också varför det är vi människor som fyller världen med innehåll och gör den magisk.


  Futuristiskt ledarskap – chefen som ser runt hörnet
  När förändringstakten är högre än någonsin behöver ledarskapet inte bara anpassas efter dagens nya arbetssätt och förväntningar. Ledare behöver också ha beredskap för kommande förändringar. Mats Lewan förmedlar förståelsen och insikterna som krävs.

  Intraprenören är din bästa vän när världen förändras
  Alla pratar om betydelsen av innovation för att vara på topp när världen förändras allt snabbare. Men ofta blir det en läpparnas bekännelse. Nyckeln till sann innovation är intraprenörerna – dreamers who do. Mats Lewan förklarar hur intraprenörerna kräver alldeles särskilda strukturer och roller i organisationen för att frodas, och hur de med små medel kan bidra till stora och framgångsrika innovationer.

  Morgondagens transporter – från miljöbov till miljöhjälte
  Med flera samtidiga teknikskiften och med passionerade entreprenörer med visioner om hållbara och smarta transporter, står transportsektorn inför stora förändringar. Mats Lewan lutar sig i den här föreläsningen mot fler års erfarenhet av att bevaka och analysera teknikutvecklingen och innovationsarbetet i olika delar av transportsektorn. Och han berättar hur den nu har alla förutsättningar att gå från miljöbov till miljöhjälte – en resa som berör oss alla, dagligen.

 • Mats Lewan passar till

  Interna och externa event med medarbetare och kunder, konferenser, branschmöten, strategidagar för ledning och styrelse, mm.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska, Italienska

Mats Lewan arbetar som framtidsanalytiker, föreläsare och författare, samt är en efterfrågad moderator. Han har en bakgrund som teknikjournalist i Sverige och utomlands och är civilingenjör i teknisk fysik.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Mats Larsson

Mats Larsson är en erfaren affärskonsult och projektledare med över trettio års erfarenhet. Sedan 2005 har han fokuserat på att identifiera och beskriva de resurser som kräv

Karl Lillrud

Karl Lillrud: Din Nästa Topptalare inom AI och Innovation

Karl Lillrud är inte bara en talare; han är en respekterad auktoritet inom AI ...

Martin Angelin

Martin Angelin talar om den sällsynta neurologisk sjukdomen Narkolepsi. En sjukdom han och ca 500 barn och unga vuxna drabbades av efter svininfluensavaccineringen.

Ja ...

Niklas Lohmann

Niklas är en ledande expert inom det snabbväxande fältet av online communities, vilket har blivit alltmer betydelsefullt i en tid av digitalisering, globalisering och framväxten av IT-trende

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap