Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Mats Lewan

Här kommer digitaliseringens andra våg — är du beredd?

Har du redan fullt upp med digitaliseringen? Håll i dig, för nu kommer den andra vågen!

Mats Lewan är författare och forskningsanalytiker.  Med en bakgrund som mångårig teknikreporter och civilingenjör och med en djup kunskap om innovation visar han hur teknik och digitalisering förändrar förutsättningarna för allt — för företag, individer och samhälle — i en ständigt accelererande takt.

När du brottas med att hänga med i digitaliseringen kastar han dig in i digitaliseringens andra våg, där teknik som AI, Internet of Things, kognitiv automation och Blockchain medför större förändringar i världen än någon tidigare teknik. Visionerna är inte plockade ur luften. Med sin djupa teknikkunskap vet Mats Lewan precis vad han pratar om, samtidigt som han fokuserar på konsekvenserna i våra yrkes- och privatliv. Det kan handla om

  • hur ledarskap måste förändras i en digital värld;
  • vilka nya affärsmodeller som krävs när de gamla går i kras;
  • hur organisationer måste anpassa sig till digitala arbetssätt;
  • hur individer kan välja rätt väg i en tid av stark förändring.

Med gedigen kunskap om metoder för digital transformation kan Mats Lewan koppla föreläsningarna till konkret förändringsarbete i företag och organisationer. Som föreläsare har han fördel av en stark humanistisk ådra och scenvana som musiker och artist. Hans talarstil är lättsam, inspirerande och medryckande, samtidigt som föreläsningarna ger värdefull förståelse och manar till eftertanke.

Mats Lewans redogörelse för vad vi har framför oss de närmaste decennierna är både överraskande och hisnande. Samtidigt är han hoppfull och visar hur vi kan förbereda oss för förändringen och dra nytta av de enorma möjligheter den erbjuder. Föredragen är skräddarsydda för att vara relevanta för åhörarna.

Mats Lewan arbetar också som moderator vid evenemang av alla storlekar med uppdrag från flera av världens största teknik- och finansbolag. Hans styrka är bred teknikkunskap i kombination med gedigen scenvana. Med professionell förberedelse ställer han relevanta och väl valda frågor till talarna, samtidigt som han skapar en fin publikkontakt, som bidrar till att göra evenemanget både givande och engagerande.

Mats Lewan pratar svenska, engelska och italienska.

  • Så arbetar Mats Lewan

    Föreläsningen kan i samråd med uppdragsgivaren kombineras med ett efterföljande rundabordssamtal eller en workshop där deltagarna bidrar med sin egen branschkunskap och ges möjlighet att utveckla frågeställningar som dyker upp.

  • Mats Lewan erbjuder

    Mats Lewan erbjuder föreläsningar ur ett allmänt framtidsscenario, där människa och teknik samverkar samt föreläsningar som är specifikt anpassade för en viss bransch eller verksamhet. Mats är också en erfaren moderator.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska, Italienska

Mats Lewan är föreläsare samt redaktör för Next Magasin och reporter för tidningen NyTeknik som båda ges ut av förlaget Talentum Media. Tidigare har Mats arbetat som reporter för CBS Cnet News i San Fransisco inom ramen för programmet innovationsjournalistik vid Stanford University.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Marie Froment

Möt framtidens organisationer! Digitalisering, komplexitet och andra trender driver på och formar en ny generation organisationer. Där ersätts gamla hierarkier av mer til

Yordanos Mebrahtu & Lina Taha

Motstånd kontra drömmar, flykt till Sverige, kulturkrockar och sociala medier hör till det som Lina Taha och Yordanos Mebrahtu talar om. Yordanos är född i Sverige, men hennes föräldrar ko

Maria Tornberg

Upplev Maria Tornbergs tankeväckande och humoristiska föredrag om neurovetenskap – den nya revolutionerande forskningen om hjärnan! Föreläsningen vänder upp och ner på många gamla sanningar ...

Peter Siljerud

Peter Siljerud har de senaste 15 åren arbetat som professionell talare med fokus på trender och framtid. Utifrån sin omfattande forskning ger han åhörarna en vision om vart världen är på väg

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap