Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Miljö, hållbar utveckling / Karl-Henrik Robèrt

Karl-Henrik Robèrt

Karl-Henrik Robèrt är professorn i strategisk planering för hållbarhet som grundade Det naturliga steget (The Natural Step), den världsomfattande organisationen för hållbar utveckling. Karl-Henrik har under 30 år lett utvecklingen av en unik och global metodik för att vilken verksamhet som helst skall kunna planeras och utvecklas så att den inte deltar i förstörelsen av naturen eller det sociala systemet.

För sina insatser har Karl-Henrik vunnit Gorbatjovs Green Cross Award for International Leadership samt ”Blue Planet Prize”, ibland kallat “Hållbarhetens Nobelpris”. Karl-Henrik tillhandahåller en extremt lättfattlig, tydlig och lustfylld verktygslåda.

Urval av tidigare beställare: Karl-Henrik är väletablerad som föreläsare världen över för ledningarna på de organisationer som använder hållbarhetsmetodiken t ex Ikea, Nike, Philips, Eindhoven, Åland eller de hundra svenska ekokommunerna (SEKOM).

 • Effekten av att boka Karl-Henrik Robèrt

  Inspiration, aha-upplevelser, reaktioner i stil med: “Varför har ingen berättat överblicken om hållbarhetsproblemet och lösningarna så tydligt förut?” Och beslutsamhet: “Vad skulle stoppa mig från att tillämpa den där fina överblicken i verkligheten?” samt “Vilken tur att det finns så mycket material för vidarestudier – allt från videofilmer på Youtube, till kursböcker, utbildningsprogram, kontakter med företag och kommuner som redan använder metodiken, och vetenskapliga referenser”.

 • Karl-Henrik Robèrt som talare

  Talarstilen är tydlig och varm, med många lättförståeliga liknelser samt konkreta exempel från verkligheten, från hela världen. Karl-Henrik upplevs som mycket medryckande och en sällsynt skicklig pedagog.

 • Så arbetar Karl-Henrik Robèrt

  Karl-Henrik arbetar efter ett grundläggande systemperspektiv på hur man kan göra för att systematiskt nå hållbarhet, för att sedan utveckla detta till den enskilda kundens behov, samt – ifall tid medges – göra gruppövningar för att ytterligare öka inlärningen.

 • Karl-Henrik Robèrt erbjuder

  Inspirationsföredrag, underhållande föredrag, utbildande föredrag.

  Karl-Henrik Robèrt anpassar sig till uppdragets karaktär. Allt från inspiration, t ex att få en lättförståelig omvärldsanalys av hållbarhetsläget, med tillhörande konkreta exempel på åtgärder, till att inspirera åhörare att fortsätta på den hållbarhetsstrategi de redan inlett.

  Han kan också komplettera med beståndsdelar som krävs för ett helhetsperspektiv. Det senare innefattar analys av det arbete som pågår samt rapport till en organisations hållbarhetsteam. För att ytterligare öka relevansen av föreläsningen när den väl sker.

 • Karl-Henrik Robèrt passar till

  Talaren har gedigen erfarenhet från att uppträda inom privat såväl som offentlig sektor. Vid mässor, konferenser, kick-offs samt i regelrätt skräddarsydd utbildning av organisationer – under längre uppföljningstider.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Karl-Henrik lämnade cancerforskningen för 30 år sedan för att börja utveckla ett universalbotemedel för hela planeten. Hans första stora projekt var att skicka ut en bilderbok med tillhörande ljudkassett till alla svenska hushåll – Det naturliga steget, utgiven 1989. Sedan dess har universitet, bolag och kommuner över hela världen följt med honom i utvecklingsarbetet.

Karl-Henriks berättelse handlar dels om entreprenörsstoryn dvs hur idén och det stora utskicket i Sverige fortplantades internationellt, dels om hur varje organisation kan planera så att man får ihop alla beståndsdelarna: Etiken, pengarna, organisationen gentemot hela världen, nutid med framtid, verktygen med planeringen samt sektorer och experter med varandra.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Karl-Henrik Robèrt talar om:

Expertområden:

Prisklass:

5.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Föreläsaren erbjuder ett lägre pris vid presentationer för skolor och liknande där budgeten är lägre. Och allt högre beroende på hur mycket kunden önskar – analys av kundens arbete hittills, uppföljning efter föreläsning etc. Vid ett enstaka föredrag som inte kräver övernattning är normaltaxan 15 000 kr, vid övernattning 25 000 kr.

 • Mitt motto

  ”Jag talar om den allvarligaste, och samtidigt vanligast missade, pusselbiten för hållbar utveckling: hur man får ihop de andra pusselbitarna.”

Det Naturliga Steget

Annika Dopping intervjuar Karl-Henrik Robèrt.

Andra talare inom samma område

Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky är en av Sveriges mest lovande unga arkitekter. Han är även en rutinerad talare och debattör som syns i både branschmedia och dagspressen. Berättande och kreativitet är s

Karin Edman

Karin Edman är föreläsaren som vägleder er igenom organisationsutveckling samt förändringsarbete. Utgångspunkten ligger i begreppet Empatisk Ekonomi. Som utgår från de mänskliga behoven, i kombin ...

Niklas Birgetz

Vill du rusta dig inför framtiden? Niklas Birgetz är en av landets främsta talare inom intresse- och upplevelsebaserad kommunikation. Han har gedigen erfarenhet från olik

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson är föreläsaren som tar er på en fantastisk framtidsspaning - baklänges. Hon berättar om hur vi fick en hållbar värld. I en annan föreläsning är människan i fokus ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap