Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Johanna Lundin

Foto: Linda Eliasson

Jämställdhetskonsulten Johanna Lundin föreläser om normer, mångfald och jämställdhet. Genom humor och igenkänning skapar hon både engagemang, motivation och ett normkritiskt perspektiv hos åhörarna för att bidra till en jämställd och inkluderande organisation. 

Johanna Lundin ger er verktygen för faktisk förändring. Hon vet vilka fallgropar och framgångsfaktorer som finns och får gruppen att utvecklas tillsammans. Hon är flerfaldigt prisbelönt som jämställdhetskonsult med tio års erfarenhet av att inspirera och leda människor till jämställdhetsutveckling. Hon har verkat som genusexpert i EU-projekt och utbildat närmare 10.000 människor inom offentlig och privat sektor. Johanna tilldelades Länstyrelsen Västmanlands Hederspris i jämställdhet 2017.

Urval av tidigare beställare:
Eskilstuna kommun, Svenska kyrkan, Kammarkollegiet, ICA, Copenhagen Business School.

 • Effekten av att boka Johanna Lundin

  Johannas föreläsningar och workshops är inte bara tänkvärda ögonöppnare utan hon ger även verktygen som erbjuder en verklig förändring på djupet, både på individ- och gruppnivå.
  Här är några omdömen från de som mött Johanna i hennes arbete:

  ”Härlig och proffsig föreläsare.” 
  ”Inspirerande med bra blandning av teori & praktik”
  ”Ögonöppnare”
  ”Intressanta ämnen, bra diskussionsunderlag, bra att vi fick vara så delaktiga”
  ”Jag tar med mig många tankar hem, både i mitt jobb och privat.”

 • Johanna Lundin som talare

  Johanna Lundin är en etablerad talare som med sin personliga stil och teaterbakgrund får människor att lyssna, skratta och känna igen sig. Hon jobbar interaktivt och skapar dialog med gruppen och är en fena på att hitta gruppens akilleshäl, men också dess styrka. Under sina tio år som föreläsare och utbildare har Johanna mött många grupper inom olika områden och hon har en god känsla för att skapa tillit och ett öppet möte där taket är högt och alla kan utvecklas tillsammans.

 • Så arbetar Johanna Lundin

  Johanna använder sig av interaktiva övningar och ett normkritiskt perspektiv för att skapa jämställda och inkluderande organisationer. Johanna vill gärna möta kunden innan föreläsningstillfället för att få del av eventuellt tidigare utvecklingsarbete, samt få en bild av verksamheten och skapa cases som skapar engagemang och motivation hos åhörarna.

 • Johanna Lundin erbjuder

  Inspirationsföreläsningar, moderatorsuppdrag, facilitering av workshops samt processledning av utvecklingsarbete inom såväl offentlig, som privat sektor inom jämställdhet/mångfald/inkludering.

 • Johanna Lundin passar till

  Johanna har stor erfarenhet av allt från inspirationsföreläsningar där fokus är att få sig en ögonöppnare, till längre utvecklingsprocesser och handlednings-uppdrag med t.ex ledningsgrupper och lika-behandlings-grupper. Hon fungerar även mycket bra som moderator och facilitator av konferenser.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Johanna Lundin är prisbelönt jämställdhetskonsult med tio års erfarenhet av att leda jämställdhetsutveckling och jobbar interaktivt och normkritiskt för att skapa jämställda och inkluderande organisationer. Hon är grundare till företaget Equalate med specialkompetens inom företagssystem, skola, förenings- och näringsliv och är styrelseledamot i UN Women n.k. Sverige som driver jämställdhetsfrågor lokalt och globalt.

Johanna är dessutom genusexpert i flertalet ESF projekt och har god erfarenhet av att ge kunskap, verktyg och inspiration för verklig förändring. Några exempel på tidigare kunder hon arbetat med är Statistiska centralbyrån, Eskilstuna kommun, Västmanlands läns landsting, Göteborgs kommunalförbund, Statens historiska museum, Copenhagen Business School, Sörmlandsidrotten, Tillväxtverket och Strängnäs kommun.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Johanna Lundin talar om:

 • Jämställdhet – Från mål till verklighet!

  Vi går igenom basbegreppen; jämställdhet och genus och kopplar an till nationella mål samt organisationens egen handlingsplan/policys. En föreläsning som går att få i fördjupning i flera delar; bas-medel-avancerad och leder oss från mål till verklighet!

 • Inkluderande kommunikation och normkritik

  Vad är inkluderande kommunikation och hur kan det berika våran organisation? Här får vi normkunskap för att lyckas med en god och jämlik kommunikation såväl internt som externt. Med en ökad normmedvetenhet kan vi nå fler och nya kundgrupper som vi eventuellt missat och chansen att skapa både tjänster och produkter bortom normgränserna. Vi ges goda exempel på företag som lyckats med inkluderande kommunikation internt, extern och i rekryteringssammanhang vågat gå bortom "copy paste" och skapat nya möjligheter för tillväxt.

 • Normkritiska perspektiv och arbetssätt

  Vad är normer och normkritik? Vi lär oss att arbeta med normkritik som perspektiv och arbetssätt. Vi jobbar praktiskt med verksamhetsnära cases och värderingsövningar för att få syn på normer och strukturer i organisationen som kan störa utveckling och dynamik. En föreläsning med målet att skapa en organisation där alla har samma värde och villkor för att utvecklas.

 • Härskartekniker

  Vad är härskartekniker och hur kan vi bemöta dessa när de sker? Genom teori och praktik få vi kunskap om härskartekniker, bekräftartekniker och notstrategier som syftar till att skapa en ökad medvetenhet om kränkningar/diskriminering och ett agerande för allas lika värde och... en arbetsplats fri från diskriminering.

 • Likabehandling i praktiken

  Vi synliggör hur ett starkt och positivt likabehandlingsarbete kan se ut med bas i diskrimineringslagen. Kunskap, inspiration och metoder för att arbeta praktiskt med likabehandling och tillmötesgå verksamhetens egna policys/regleringsbrev/likabehandlingsplaner.

 • Be a Genius!

  En interaktiv föreläsning om hur jämställdhet kan öka både kreativiteten och lönsamheten i företaget. Vilka attityder och jargonger verkar och kan utmana jämställdheten när det gäller karriär, ledarskap och rekryteringsprocesser? Inspiration, kunskap och verktyg för en genusmedveten och inkluderande organisation.

 • Jämställdhetsintegrering

  Utbildning för nämnder och förvaltningar med avstamp i staden/kommunens värdegrund och jämställdhetspolicy. Vi fokuserar på strategier och konsekvensanalyser för att skapa jämställda beslut. Vi går från jämställdhetspolitiska mål till praktiskt integreringsarbete i vardagen.

 • Likabehandlingsplanen live!

  En interaktiv föreläsning för skolpersonal med fokus på likabehandlingsplanens tre delar; det förebyggande, främjande och åtgärdande arbetet. Genom interaktiva övningar och goda exempel får vi redskap för att skapa den skolan vi talar om i likabehandlingsplanerna. Vi lär oss om strukturer och normer som kan verka kränkande och diskriminerande och skapar utrymme för en öppen och inkluderande skola.

 • Gender Diversity Management

  En stark föreläsning som skapar motivation och metoder för att använda GDM som affärsutvecklingsmodell och strategi för att arbeta med jämställdhet och mångfald som affärsmöjlighet. Ni lär er hur kunskap om diskrimineringsgrunder kan stärka företagets varumärke men också skapa nya affärsmöjligheter och en möjlighet att vara en modern och attraktiv arbetsgivare som tar tillvara kompetens och tar samhällsansvar.

Andra talare inom samma område

Rodrigo Garay

Rodrigo Garay coachar personer till deras drömjobb. Modellen utgår från det faktum att 80 procent av alla lediga jobb aldrig annonseras externt. Det gäller alltså att hitta dessa osynliga

Viktoria Saxby

Inkludering – så gör det oss ännu bättre

(English: The Business Case for Diversity & Inclusion)   

Viktoria ...

Jeanette Rahbe

Jeanette Rahbe ger inblick i våldsdrabbade barns svåra situation och ungas berättelser om sin utsatthet, liksom i hur de vill bli bemötta. Hon klargör för åhörarna vad vå

Shatila Salami

Hon är den första kvinnan i Europa som gjort militärtjänst i hijab. Idag är Shatila Salami dessutom Räddningstjänstens första kvinna i slöja. Hon visste redan som liten att

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap