Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Johan Berger

Föreläsare inom vård och omsorg

Johan Berger arbetar som coach, föreläsare och handledare inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård med att utveckla ledare och medarbetare i arbetsrelaterad kommunikation och relation.

Genom att utmana kognitiva mönster och företagskulturer med hjälp av ett utvecklingsinriktat lärande har Johan sedan 2010 fått medarbetare och ledare att utforska och genomföra positiva relationella förändringar på många arbetsplatser i Sverige. 

När Du som kommunal, regional eller privat/enskild utförare vill boka en föreläsare med stor branscherfarenhet, är Johan 100 procent matchning. Med över 30 års erfarenhet och kunskap om verksamheter inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård vet han vad Du talar om.

Urval av tidigare beställare:
Stockholms stad, Attendo, Hässleholms kommun, Nytida, Danderyds sjukhus, Göteborgs stad, Norlandia, Region Skåne, Västerviks kommun, Nyköpings lasarett, Sigtuna kommun, Mälarsjukhuset, Lunds kommun, Enköpings kommun, Karolinska sjukhuset och Gävle kommun.

 • Effekten av att boka Johan Berger

  En föreläsning, utbildning eller kurs med Johan inom vård och omsorg, hälso- och sjukvård är ett lärande där alla kan och vill hänga med. Verktygslådan blir deltagarens egen förmåga som utvecklas för att sedan appliceras väl tillbaka på jobbet.

  Johan strävar alltid efter att inkludera och skapa en lustfylld delaktighet i den positiva utvecklingen på jobbet. Tillsammans med gruppen inventeras individuella och gemensamma resurser i relation och uppdrag. Deltagarna knyter ihop igenkännande arbetsnära situationer med teoretiska förklaringsmodeller på ett sätt som gör att alla kan hänga med efter egen förmåga och förkunskap. Johan älskar sitt jobb som talare och brinner för att bidra till en positiv relationell utveckling ute på uppdraget hos kunden. Inspiration på jobbet är bara förnamnet!

 • Johan Berger som talare

  ”När Du möter Johan Berger då är det dags för känslor, reflektion och relationer på arbetstid. Men det får inte bara bli snack, det ska vara roligt också!”

  Johan har med sin 30-åriga bakgrund som tidigare anställd medarbetare inom vård & omsorg, hälso- och sjukvård unika förkunskaper och mycket god kännedom om vårdsektorn som gör att hans föreläsningar och utbildningar skapar trovärdighet och river hinder i arbetet med deltagarna. Han får både personalens, ledarnas och chefernas tillit.

  I hans stil som föreläsare är han både transformativ och inlyssnande vilket ger energi och skapar förtroende. Det gör att deltagarna slappnar av och blir stimulerade till att prata innerligt i interagerande samtal med varandra. Tillsammans med Johan gör deltagarna kommunikationsövningar, samtalar och delar med sig på tema relationer på arbetstid, känslor och uppdragets utmaningar och deltagarnas upplevelser på jobbet i par, små grupper och i storgrupp.

  Deltagarna brukar uppleva hans föreläsningar som fantastiska, känslostarka, förlösande, starkt motiverande och inte minst roliga trots att det många gånger finns stora utmaningar och problemställningar i uppdraget ute på de enheter Johan möter under sina föreläsningar.

  Det sker en tydlig positiv förändring när Johan tillsammans med deltagarna får bejaka och reflektera över sina tankar, känslor, behov och relationer på arbetstid med någon som varsamt leder processen. Plötsligt blir livet lite lättare. I alla fall livet på jobbet.

 • Så arbetar Johan Berger

  Talaren har både färdiga föreläsningsteman samt möjlighet att skräddarsy efter kundens önskemål.

 • Johan Berger erbjuder

  Johan har uppdrag i personalutveckling för privata utförare, kommuner, landsting och regioner. Föreläsningar och utbildning i medarbetarskap, coachande ledarskap, individuella samtal, handledning för ledare, chefer och medarbetare. Johan föreläser för större eller mindre grupper. Det kan vara den lilla personalgruppen på 10 personer eller hela företaget / affärsområdet / organisationen. Johan trivs allra bäst när han har förmånen att få inspirera under interagerande personalutveckling, utbildning och föreläsning. I coachande samtal med ledare, chefer och medarbetare. Och när han handleder arbetsgrupper som är öppna för en positiv förändring och ett utvecklingsinriktat lärande.

 • Johan Berger passar till

  Johans beställare och kunder finns i privat, regional och offentlig sektor inom vård och omsorg, hälso- och sjukvård. Hans sätt att arbeta passar för medarbetare, ledare och chefer inom samtliga yrkeskategorier och funktioner. För personalgruppen och/eller ledningsgruppen.
  Sammanhangen där han kan bidra till ett stort mervärde kan vara planeringsdagar, konferens, kick-off, utbildningsdagar, inspirationsdagar eller personalmöten.

Talaren utgår från Östergötland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Johan Berger är född och bosatt i Linköping på den vindpinade Östgötaslätten. Med en 30-årig yrkesresa inom vård och omsorg, hälso- och sjukvård som han startade som grön tonåring, arbetar Johan sedan 2010 som coach för att ledare och medarbetare ska trivas och fungera så bra som möjligt i sina uppdrag. Johan är också aktuell som programledare för podcasten Att leda med Omsorg och med sin nyutgivna debutbok Reflektioner till kaffet (Bokförlaget Komlitt).

För att som talare även kunna möta, utveckla och utbilda personal och chefer i vården med vetenskaplig grund har Johan pluggat ”Det operativa ledarskapet” på Högskolan i Jönköping, ”Ledarskap, medarbetarskap och hälsa” på Högskolan väst samt utbildat sig i Kris och krishantering, Coach Practitioner, MI, Motiverande samtal med kodning, KBT/TBA/PBS samt Psykodrama.

Johan Berger är coach, föreläsare, handledare, och författare. Han har etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade och anlitade föreläsare inom vård och omsorg, hälso- och sjukvård på temat kommunikation och relationer på arbetstid.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Johans föreläsningar och utbildningar har en lättsam inramning med ett mer komplext innehåll där deltagarna tillsammans med Johan jobbar med det som paradoxalt nog för både ledare och medarbetare ofta är betydligt svårare än själva uppdraget. Våra relationer, känslor och kommunikationen i mötet med vår omgivnings krav och de förväntningar vi har på oss under arbetstid från den egna organisationen, men även i mötet med patienter, brukare, kunder och anhöriga. Du som deltagare reflekterar och interagerar med Dina tankar, Din upplevelse och Dina känslor på arbetslivs-teman såsom positiv förändring, motivation, ledarskap, medarbetarskap, samarbete, samsyn, utforskandet av dina och kollegornas resurser, och hur vi kan utveckla vårt relationella lärande för en bättre arbetsmiljö.

Johan Bergers bok Reflektioner till kaffet

Köp Johan Bergers bok Reflektioner till kaffet.

Johan Berger talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 35.000 kr

 • Mer om priser

  Kortare insats 10 000 kr–20 000 kr
  Halvdag 20 000 kr–25 000 kr
  Heldag 25 000 kr–35 000 kr
  Resekostnad bil 18:50 kr/mil. Alternativt resekostnad flyg/tåg beroende på geografisk ort för genomförande enligt överenskommelse.

 • Mitt motto

  ”Du måste inte älska
  Dina jobbarkompisar
  Det räcker att Du älskar
  att jobba med dem.”

Relationer ger resultat

Att fungera och trivas på jobbet är ingen rättighet. Det är en möjlighet.

Att leda med Omsorg (podcast)

Andra talare inom samma område

Christina Radics

Christina Radics är en erfaren coach, föreläsare och workshopledare med en passion för att hjälpa individer och team att uppnå lycka och god hälsa. Hon har en bakgrund som t

Martin Angelin

Martin Angelin talar om den sällsynta neurologisk sjukdomen Narkolepsi. En sjukdom han och ca 500 barn och unga vuxna drabbades av efter svininfluensavaccineringen.

Ja ...

Bengt Wahlström

Afternoon tea i Glasgow, glaciärer som smälter i Arktis eller en dust med den notoriskt opålitliga ChatGPT? – Vilken omvärld söker du?

Intresset ...

Johan Appel

Johan Appel, ägare av Omsorgskompetens AB, är en framstående föreläsare som specialiserar sig på att förbättra kommunikation och samarbete på individ-, grupp- och ledningsnivå. 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap